یک عضو دفتر سیاسی اتحادیه میهنی کردستان عراق جمعه شب، اعلام کرد که این حزب از جزییات پرونده فروش نفت شمال عراق اطلاع ندارد’، و درعین حال گفت تنها راه برون رفت از بحران های منطقه اقلیم کردستان عراق حل و فصل اختلافات با دولت مرکزی است.
مرزنیوز به نقل از ایرنا، رفعت عبدالله از اعضای دفتر سیاسی اتحادیه میهنی کردستان عراق در گفت وگو با رسانه های کردی منطقه اظهار داشت: بهترین راه برای حل بحران مالی اقلیم و پرداخت حقوق کارکنان، بازگشت به بغداد و اصلاح روابط با دولت مرکزی است.
وی، سخنان قباد طالبانی معاون نخست وزیر اقلیم کردستان عراق را که گفته بود اتحادیه میهنی در جریان کامل فروش نفت منطقه اقلیم است، رد کرد و گفت: اتحادیه میهنی کردستان عراق در جریان جزییات کامل فروش نفت از سوی حکومت اقلیم کردستان نیست .
عبدالله اظهار داشت: اتحادیه میهنی از همان ابتدا اعتقاد داشت که نباید فروش نفت اقلیم شروع می شد تا این سامان به غارت برده نشود.
وی در ارتباط با فروش گاز اقلیم به ترکیه نیز گفت: بدون شک فروش گاز به ترکیه نباید مانند گذشته باشد و در غیر این صورت با توجه به اینکه منطقه در کنترل ماست، نمی گذاریم این اتفاق روی دهد و اجازه فعالیت به هیچ شرکتی را نمی دهیم.
وی علت مخالفت با فروش گاز به ترکیه را توضیح نداد.
بحرانهای اقتصادی اقلیم کردستان عراق سبب شده است بحث ها در خصوص نحوه فروش نفت اقلیم از سوی حکومت اقلیم مورد کنکاش قرار بگیرد و شماری از سیاسیون این اقدام را نادرست ذکر می کنند.
منطقه اقلیم کردستان عراق که در حال حاضر در کنترل مسعود بارزانی رهبر حزب دمکرات کردستان عراق است، از اواخر تابستان گذشته ، خارج از حیطه و اختیارات حکومت مرکزی، فروش نفت به بازارهای جهانی را از طریق ترکیه شروع کرده که این امر با واکنش تند بغداد روبه رو شده است.
دولت منطقه اقلیم کردستان عراق برغم فروش نفت و عدم واریز درآمدهای آن به حساب دولت مرکزی، طی ماه های اخیر با بحران مالی فزاینده ای روبه رو شده است بطوری که مقامات این منطقه تصمیم گرفته اند حقوق کارکنان داویر دولتی را به نصف کاهش دهند.
البته این مقامات به کارمندان اطمینان داده اند که نصف دیگر حقوقشان در صندوق منطقه اقلیم تا زمان پایان بحران مالی ، پس انداز می شود و پس از بحران به عنوان مطالبات معوقه به آنان پرداخت می شود.
در طول تابستان و اوایل پاییز امسال منطقه اقلیم کردستان عراق به دلیل وخامت اوضاع اقتصادی دستخوش ناآرامی های خشونت باری شد که دستکم دو ماه بطول انجامید و طی آن چندین شهروند کرد کشته و مجروح شدند.