روزنامه انگلیسی زبان ‘داون’ پاکستان در سرمقاله شماره روز چهارشنبه خود، تماس ها و رفت و آمدهای مکرر میان مقامات ایران و پاکستان را در پیشبرد روابط دو کشور و کاستن از مسایلی چون تنش های مرزی که گاهی موجب بروز مشکلاتی می شود، بسیار موثر توصیف کرده است.
در این سرمقاله آمده است: طی دهه های اخیر، روابط ایران و پاکستان فراز و نشیب ها زیادی داشته است. دو کشور همواره از روابط گرم و برادرانه سخن می گویند و برای گسترش روابط تلاش می کنند اما گاهی برخی مسایل و مشکلات بین دوطرف ایجاد می شود که اجازه نمی دهد این روابط به حد ایده آل برسد.
با این وجود، به لطف تماس های مکرر و رفت و آمد مکرر مقامات دو کشور همسایه، سیر تحولات در روابط دوجانبه مثبت بوده است و با ادامه این روند، می توان شاهد پیشرفت قابل توجه در مناسبات و روابط دو همسایه بود.
نویسنده این سرمقاله در ادامه به سفر اخیر ‘علی اوسط هاشمی’ استاندار سیستان و بلوچستان به ایالت های ‘بلوچستان’ و ‘سند’ پاکستان اشاره کرده و آورده است: این سفر نیز بخشی از تحولات مثبت میان دو کشور است که طرف پاکستانی از آن استقبال می کند.
استاندار سیستان و بلوچستان حدود ۱۰ روز پیش سفری به ایالت های بلوچستان و سند پاکستان داشت و با بسیاری از مسوولان و مقامات عالی این ایالت ها و نیز با برخی مسوولان نظامی و امنیتی دیدار و گفت و گو کرد.
براساس این سرمقاله، استاندار سیستان و بلوچستان در جریان سفر خود به پاکستان، دولت های دو کشور را در حملاتی که هر از گاهی به پست های مرزی ایران انجام می شود، مقصر ندانست که این خود یک نکته مثبت به حساب می آید. مشکلاتی نظیر قاچاق کالا، قاچاق مواد مخدر و دیگر مشکلات مرزی میان ایران و پاکستان به دلیل حضور برخی گروه های و افراد شبه نظامی در این منطقه است که به هر دو طرف ضربه می زند.
این سرمقاله همچنین با اشاره به موضوع تروریسم، آن را یک درد مشترک میان ایران و پاکستان توصیف کرده و تاکید کرده است که دو کشور باید برای از بین بردن عواملی که سعی در بی ثبات کردن مرزهای مشترک دو همسایه دارند، همکاری کنند.
براساس سرمقاله روزنامه داون، تروریست ها و عناصر نامطلوب نه تنها موجب بی ثباتی اوضاع و مناطق داخلی پاکستان می شوند، بلکه کار را برای این کشور در مناطق مرزی هم مشکل می کنند.
برگزاری جلسات منظم و پی در پی میان مقامات امنیتی دو کشور می تواند در برداشتن گام های موثر در مسیر مبارزه با تروریسم، قاچاق کالا، قاچاق مواد مخدر و دیگر دردسرهای مرزی میان ایران و پاکستان بسیار موثر واقع شود.
امید است که تماس ها و رفت و آمدهای مقامات رسمی میان دو کشور ادامه یابد و دو طرف گام های بیشتری در جهت توسعه روابط و کاستن از مسایل موجود در روابط بردارند.
جدای از همکاری های دو کشور برای حل و فصل مسایل امنیتی و مرزی، ضرورت توجه بیش از پیش ایران و پاکستان به توسعه همکاری های تجاری نیز باید در دستور کار برای توسعه روابط قرار گیرد.
در پایان این سرمقاله آمده است: اجرای طرح خط لوله گاز میان ایران و پاکستان، می تواند گامی بلند در راستای توسعه روابط تجاری دو کشور باشد ضمن اینکه درصورت عملی شدن برنامه ‘حسن روحانی’ رییس جمهوری ایران برای سفر به پاکستان، تحول بزرگی در پیشرفت مناسبات رخ خواهد داد.