ناظر گمرکات استان کرمانشاه از آمادگی گمرکات استان برای راه اندازی رویه ورود و خروج سواری مسافران ایرانی و عراقی از مرز شوشمی پاوه خبر داد.
ناظر گمرکات استان کرمانشاه از آمادگی گمرکات استان برای راه اندازی رویه ورود و خروج سواری مسافران ایرانی و عراقی از مرز شوشمی پاوه خبر داد.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، علی اصغر عباس زاده، در جلسه بررسی چگونگی تردد خودرو سواری از مرز شوشمی پاوه با حضور معاون فرماندار پاوه، نماینده کانون جهان گردی استان کرمانشاه، نماینده شرکت تارا سپهر و معاونان توسعه مدیریت و منابع و امور گمرکی گمرکات استان کرمانشاه، ضمن اعلام آمادگی گمرکات استان برای برقراری این رویه در مرز شوشمی، افزود: از مزیت های اجرائی شدن این رویه می توان به رونق تجارت و افزایش درآمد برای مردم منطقه نام برد.
عباس زاده در ادامه گفت: اجرائی شدن این رویه در افزایش مبادلات تجاری استان تاثیر گذار خواهد بود و رونق بیش از پیشی به این مرز خواهد داد.
در ادامه این نشست «علاء الدین حیدری»، معاون برنامه ریزی فرمانداری شهرستان پاوه نیز اجرائی شدن این خواسته را از مطالبات مردم و مسوولان این شهرستان عنوان کرد.
وی افزود: تردد مسافر از مرز شوشمی مطالبه ۵۰ ساله مردم این شهرستان بود که با همت مسوولان استان راه اندازی شد و اکنون با راه اندازی رویه ورود و خروج سواری مسافران از مرز شوشمی شاهد رونق و درآمد برای این شهرستان خواهیم شد.
گفتنی است این جلسه در راستای اجرای مصوبات سفر مسوولان استان کرمانشاه با مسوولان استان حلبچه در سفر به کشور عراق در هجدهم مهرماه سال جاری برگزار شد که پس از بحث و تبادل نظر کاربردی بین حاضران، مصوباتی، منعقد و مقرر گردید در اجرای آن تسریع و سرعت عمل لحاظ گردد.
پس از بازگشایی مرز مسافری شوشمی در بخش نوسود شهرستان پاوه در شمال غربی استان کرمانشاه طی مراسمی در روز ششم تیرماه سال ۱۴۰۲ با حضور مسوولان استان های کرمانشاه و حلبچه عراق؛ هفته گذشته مسوولان ۲ طرف بر سر برقراری تردد خودرویی از این مرز هم به توافق رسیدند.
بازارچه شوشمی یکی از قدیمی ترین مرزهای کشور است که قدمتی ۸۰ ساله دارد و در طول سال های جنگ تحمیلی تعطیل بود و بعد از گذشت مدتی فعالیت تجاریش را آغاز کرد و در شرایط فعلی جزو بازارچه های فعال کشور است.
این بازارچه در فاصله ۳۵ کیلومتری شهرستان پاوه و پنج کیلومتری غرب نوسود پاوه و ۱۵۵ کیلومتری کرمانشاه در محوطه ای بلند و پلکانی شکل در حدود ۲ هکتار واقع شده است.
بازارچه شوشمی از سمت عراق به استان حلبچه در شمال عراق متصل و در مجاورت شهر طویله عراق قرار دارد؛ روزانه بین ۴۰ تا ۵۰ دستگاه کامیون به بازارچه فوق تردد می کنند و کالاهایی همچون میوه، سیمان، گیوه، نان برنجی، صیفی جات از طریق بازارچه شوشمی به عراق صادر می شود.
مرز شوشمی تا تیرماه سال ۱۴۰۲ تنها مرز اقتصادی و بازرگانی بود اما از ششم تیر ماه سال گذشته و با توافق استانداران کرمانشاه و حلبچه به مناسبت عید قربان مرز تردد مسافری این مرز نیز بازگشایی شد و در مهرماه امسال و پس از ۱۵ ماه از این اتفاق در دیدار دیگری مابین مسوولان، ۲ طرف بر سر برقراری تردد خودرویی ( کاپوتاژ) در این مرز به توافق رسیدند تا آمد و رفت مردم از طریق این مرز رسمی با سهولت بیشتری انجام شود.
شهرستان پاوه با بیش از ۶۰ هزار نفر جمعیت در۱۲۰ کیلومتری شمال غربی کرمانشاه افزون بر ۸۴ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد. این شهرستان با استان حلبچه اقلیم کردستان هم مرز است و اکنون مرز و بازارچه رسمی شوشمی در بخش نوسود این شهرستان فعال است.
۵۰ هزار مسافر داخلی و خارجی امسال از مرز شوشمی تردد کردند
آمارهای اداره کل گمرکات استان کرمانشاه نیز از تردد حدود ۵۰ هزار مسافر داخلی و خارجی در نیمه اول امسال از مرز شوشمی خبر می دهد.
براساس آنچه که روابط عمومی گمرکات استان در اختیار خبرنگار ما قرار داد در نیمه اول امسال در مجموع ۴۹ هزار و ۲۵۹ مسافر ایرانی و خارجی از مرز شوشمی تردد کرده اند که از این تعداد ۳۱ هزار و ۵۱۹ مسافر خارجی و ۱۷ هزار و ۷۴۰ مسافر نیز ایرانی بوده اند.
تفکیک این آمارها نیز به این صورت است که در این مدت هشت هزار و ۷۸۸ ایرانی از طریق مرز شوشمی وارد کشور و هشت هزار و ۹۵۲ نفر نیز از طریق این مرز از کشور خارج شده اند.
همچنین تعداد مسافران خارجی وارد شده به کشورمان از طریق مرز شوشمی در نیمه اول امسال ۱۶ هزار و ۷۰۵ نفر و تعداد مسافران خارجی خارج شده از کشور از این مرز نیز ۱۴ هزار و ۸۱۴ نفر بوده اند.
در مرز شوشمی اکنون غیر از تردد مسافری، شاهد انجام فعالیت های تجاری نیز هستیم به طوریکه در پنج ماه سپری شده از سال جاری بیش از ۱۱ هزار کامیون صادراتی از این مرز تردد داشته و ۲۰ میلیون و ۸۵ هزار دلار به وزن ۱۲۵ هزار تن نیز سهم گمرک این مرز در بخش صادرات کالا بوده است.
لینک کوتاه: https://marznews.com/?p=212151