استاندار اردبیل گفت: استان های مرزی از جمله اردبیل به مثابه مرزبانان جغرافیایی و عقیدتی کشور باید از بعد امنیت استقرار یابند و برای این امر نیاز به توسعه اقتصادی دارند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، مجید خدابخش روز سه شنبه در جلسه شورای اداری استان اردبیل افزود: برای نیل به این هدف اگر نتوانیم مسیر را مدیریت کنیم، حتی سرمایه گذاران بومی نیز رغبتی برای مشارکت نخواهد داشت.
وی پیشنهاد کرد ردیفی برای استفاده از کمک های فنی و اعتباری در جهت راه اندازی منطقه های آزاد تجاری و صنعتی در سطح استان که به تصویب هیات دولت می رسد، مورد حمایت مجلس قرار بگیرد.
او تشریح کرد: کاهش سود بانکی، اعمال معافیت های مالیاتی برای توسعه متوازن کشور و جبران مافات و ایجاد اشتغال برای دانشگاهیان می تواند راه گشا باشد؛ طی یک دوره گذار می توان سود بانکی را با استفاده از محل وجوه اداره شده به صفر نزدیک کرد.
خدابخش در ادامه اظهار کرد: طی یک سال گذشته در جهت بهبود فضای کسب و کار تلاش شد تا این مهم توسط بخش شبه دولتی و خصوصی رخ دهد.
وی اضافه کرد: تصویب الحاق شمال استان به منطقه آزاد تجاری ارس و تلاش برای راه اندازی پارک علم و فناوری زمینه های لازم را برای سرمایه گذاری فراهم می کند، اما این شرط کافی نیست.
استاندار اردبیل ادامه داد: پس از انقلاب خدمات ارزشمندی توسط دولت های گذشته در این استان صورت گرفته و بسیاری از خدمات زیربنایی توسط نظام به مردم ارایه شده اما با وجود این خدمات، منطقه همچنان توسعه نیافته تلقی می شود.
او تصریح کرد: پیش و پس از انقلاب اسلامی سرمایه گذاری های کلان اقتصادی دولت ها بیشتر با محوریت مسایل سیاسی انجام شده و استان اردبیل از آنها بی بهره بوده و این عدم توسعه نیافتگی و بیکاری جوانان منطقه، امروز یکی از چالش های بزرگ تلقی می شود.
خدابخش اظهار کرد: با سفر رییس جمهوری به استان اردبیل، منطقه از اعتبارات مناسبی بهره مند شد؛ برخی پروژه ها طی سال های ۱۳۹۱ و ۹۲ تعطیل بودند و کارگران به دلیل عدم پرداخت مطالبات پیمانکاران دست از کار کشیده بودند که عملیات اجرایی آنها از سر گرفته شد.
وی افزود: از جمله از محل مهار آب های مرزی، یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی به استان اختصاص داده شد تا ۸۳ هزار هکتار از زمین های کشاورزی دیم شمال استان به آبی تبدیل شود و از آنجایی که در مغان دو نوبت کشت می شود، به نوعی بهره برداری از ۱۶۶ هزار هکتار صورت می گیرد.
استاندار اردبیل با بیان اینکه اعتبارات استان طی سال جاری نسبت به گذشته ۱۷ برابر شده، گفت: پیگیری روند اجرایی پروژه ها و جذب کامل اعتبارات در کنار تقویت تجارت خارجی و صنایع دانش بنیان تا رسیدن به نتیجه نهایی در دستور کار قرار دارد.
او عنوان کرد: با وجود تلاش های صورت گرفته با مشکلاتی روبرو هستیم؛ از جمله ۸۵۰ هزار تن سیب زمینی در استان تولید شده که به دلیل نبود صنایع تبدیلی هم اکنون ۲۰۰ هزار تن روی دست کشاورزان مانده است.
خدابخش اضافه کرد: برای مدیریت این فضا نیاز به صنایعی است که متاسفانه در استان وجود ندارد و در حوزه گردشگری هم که در کنار کشاورزی جزو محورهای اصلی توسعه استان محسوب می شود، با مشکلات مشابهی مواجه هستیم.
استاندار اردبیل در ادامه به راه آغاز عملیات اجرایی پروژه احداث مجتمع فراورده های نفتی ساوالان اشاره کرد و آن را گامی در راستای توسعه استان و ایجاد اشتغال عنوان کرد.
عملیات اجرایی دهکده تخصصی انرژی و فرآورده های نفتی ساوالان روز سه شنبه با حضور علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی، مسوولان و نمایندگان استان اردبیل کلنگ زنی شد.
این پروژه که توسط شرکت پترو آذرشید در زمینی به مساحت ۵۰ هکتار با اعتبار ۳۰۰ میلیون دلار طی چهار سال به مرحله بهره برداری خواهد رسید، قابلیت ایجاد یک هزار شغل مستقل را خواهد داشت.