رییس کل ستاد مبارزه با مواد مخدر پاکستان، جمهوری اسلامی را موثرترین عامل عرصه جهانی مبارزه با پدیده شوم قاچاق مواد مخدر دانست و گفت: ایران در خط مقدم جبهه مبارزه با مواد مخدر و عوامل قاچاق آن قرار دارد.
سرلشگر ‘خاور حنیف’ (Major General Khawar Haneef) روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ایران در مسیر مبارزه با مواد مخدر هزینه های مالی و انسانی زیادی متحمل شده است و تلاش های موثر منطقه ای و بین المللی ایران در این زمینه شایسته قدردانی است.
خاور حنیف با بیان اینکه ایران و همچنین پاکستان به دلیل موقعیت جغرافیایی این کشورها و داشتن مرز مشترک طولانی با افغانستان، همواره قربانیان اصلی قاچاق مواد مخدر بوده اند، اظهار داشت: ایران یکی از بزرگترین قربانیان پدیده شوم قاچاق مواد مخدر است و نقشی که این کشور در مبارزه با قاچاق مواد مخدر دارد، بسیار موثر و غیرقابل انکار است و لازم است کشورهای دیگر و نهادهای بین المللی همکاری های بیشتری را با ایران در این زمینه داشته باشند از اقدامات این کشور حمایت بیشتری انجام دهند.
وی گفت: در میان سه کشور عضو مرکز برنامه ریزی مشترک (Joint Planning Cell JPC- ) برای مبارزه با مواد مخدر شامل ایران، پاکستان و افغانستان، ایران کلیدی ترین نقش را دارد .
خاور حنیف اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران، علاوه بر اقدامات گسترده ای که در داخل و در مناطق مرزی این کشور برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر انجام می دهد، همواره در صف مقدم تلاش های منطقه ای و بین المللی در مسیر مبارزه این معضل جهانی بوده و نهادهای بین المللی از جمله سازمان ملل و پلیس بین الملل همواره از ایران به عنوان کشور پیشتاز و الگو در جبهه مبارزه با موارد مخدر نام می برند.
رییس کل ستاد مبارزه با مواد مخدر پاکستان، نبود ثبات در افغانستان را از مهم ترین عوامل عدم توانایی دولت کابل در زمینه مهار و کنترل کشت خشخاش و تولید مواد مخدر در این کشور عنوان کرد و گفت: همچنین نیروهای پلیس و امنیتی افغانستان نیز از توانایی کافی برای برخورد با این معضل جدی برخوردار نیستند.
وجود چنین وضعیتی در افغانستان و کشت و تولید روز افزوان خشخاش و مواد مخدر در این کشور همسایه ایران و پاکستان، جای تاسف است.
وی اظهار داشت: گزارش هایی شخصا که در دیدار و گفت و گو با مقامات و مسوولان مختلف دریافت کرده ام حاکی از این است که کشت خشخاش و تولید مواد مخدر در افغانستان در آینده حتی بیشتر از میزان کنونی خواهد بود.
رییس کل ستاد مبارزه با مواد مخدر پاکستان، وجود جنگ و ناامنی در افغانستان را عاملی بی ثباتی و در نتیجه عامل عدم توانایی این کشور در مهار کشت خشخاش و تولید مواد مخدر دانست.
از زمان حضور نیروهای بیگانه در پاکستان (از سال ۲۰۰۱ تا کنون) میزان کشت و تولید مواد مخدر در این کشور به چندین برابر افزایش یافته است.
این مقام پاکستانی تلاش های تنها چند کشور منطقه برای مبارزه با پدیده شوم جهانی قاچاق مواد مخدر کافی ندانست و تاکید کرد کرد برای ریشه کن ساختن این معضل اجتماعی بزرگ که آثار سوء آن در تمام نقاط جهان مشاهده می شود، نیاز به یک اجماع و همکاری جهانی با حضور موثر همه کشورها و نهادهای بین المللی است.