ایسنا نوشت: سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به تحولات قفقاز، می گوید: خواهان درگیری در حاشیه مرزهای خود نیستیم و حل و فصل موضوعات از طریق اعمال زور ممکن نیست. در صورت وجود اختلاف باید مسائل با گفتوگوی سیاسی پیگیری شود.
به گزارش مرزنیوز و به نقل از خبر آنلاین؛ ابوالفضل عمویی اظهار کرد: منطقه قفقاز جنوبی از مناطق مهم ژئوپلتیک دنیاست که توجهات بینالمللی به آن بسیار زیاد است. ما به عنوان کشوری در همسایگی این منطقه قرار داریم و نسبت به تحولات آن حساسیت بالایی داریم.
وی ادامه داد: اخیرا اطلاعاتی بیرون آمد و برخی از طرفهای رسانهای و سیاسی فعال شدند که احتمال تجاوز آذربایجان به ارمنستان وجود دارد. جمهوری اسلامی با طرفین یعنی آذربایجان و ارمنستان ارتباط داشته و طبق اطلاعات به دست آمده این موضوع روشن است که برنامهای برای اقدام نظامی وجود ندارد. البته که جمهوری اسلامی اشراف نظامی اطلاعاتی داشته و پیگیری موضوع را در دستور کار دارد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره موضع جمهوری اسلامی گفت: موضع ما روشن است؛ اول اینکه خواهان درگیری در حاشیه مرز های خود نیستیم و حل و فصل موضوعات از طریق اعمال زور ممکن نیست. در صورت وجود اختلاف باید مسائل با گفتوگوی سیاسی پیگیری شود.
وی افزود: موضع دوم اینکه تحریک طرفهای فرامنطقهای غیر مرتبط را در دو طرف بازی یعنی آذربایجان و ارمنستان رد کرده و فکر میکنیم دو طرف باید مسائلشان را از طریق گفتوگو حل کنند. نکته سوم اینکه ما هیچ تغییری در ژئوپلتیک منطقه و مرز های بینالمللی را نمیپذیریم و این خلاف منافع ملی ایران است. اصرار داریم مسیر ارتباط ایران با شرق اروپا از طریق ارمنستان در کنار سایر مسیرها باز بماند.
عمویی تاکید کرد: ایران، ارمنستان را یکی از همسایگان تاریخی خود میداند و فقط ارتباط مستقیم مرزی با ارمنستان را به عنوان اولویت و منافع ملی خود میداند. همه طرفهای خارجی میدانند جمهوری اسلامی برای دفاع از منافع ملی خود ابزارها و توانمندیهای لازم را دارد.
وی خاطرنشان کرد: موضع ما به طرفهای مختلف گفته شده و پیشنهادهایی برای گفتوگوهای طرفین و با هر دو طرف آذری و ارمنی مطرح شده است. یکی از پیشنهادات فعال کردن فرمت ۳+۳ است که ایران، ترکیه، روسیه، آذربایجان، ارمنستان و گرجستان یعنی همه طرفهای مرتبط با موضوع با فعال کردن فرصت گفتوگوها را پیگیری کنند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در جمع بندی با بیان اینکه ما با درگیری مخالفیم و نباید جنگی صورت گیرد، گفت: نباید طرفهای بیرونی آذربایجان و ارمنستان را تحریک کنند. اگر اختلاف و درگیری رخ دهد که مانع ارتباط ما با طرفین از جمله عربستان شود، نمیپذیریم. اینکه مرزهای ما با ارمنستان بسته شود و مسیر ارتباطی با روسیه از ارمنستان قطع شود مورد پذیرش نیست و همه این موارد به اطلاع طرفین رسیده است.
لینک کوتاه: https://marznews.com/?p=206171