آرش رییسینژاد، متخصص ژئوپلیتیک و استاد روابط بینالملل از اهمیت بندر فاو و اهداف عراق از سرمایهگذاری وسیع در این بندر مهم و استراتژیک میگوید.
به گزارش مرزنیوز و به نقل از فردای اقتصاد؛ اهمیت بندر فاو کجاست؟ عراق چه هدفی از سرمایه گذاری وسیع در این بندر مهم و استراتژیک داشته است؟ ارتباط بندر فاو با تاخیر در راه اندازی خط آهن شلمچه بصره چیست؟ بنادر دریای کاسپین چگونه ایران را دور می زنند؟ چگونه هند با اعراب و اسرائیل کریدوری نوین در جنوب خلیج فارس راه انداخته اند؟ چرا پیرامون ایران جایگاه جنگ نوین کریدوری شده است؟ رقابت سنگین کریدوری در منطقه به کدام سمت و سو می رود؟ اهمیت کریدورها در ممانعت از فرسایش ژئوپلیتیک و جلوگیری از انزوای کشورها چیست؟ و سرانجام این که، ایران چگونه باید فعالانه تر از همیشه خود را در متن کریدورها قرار دهد؟
دکتر آرش رییسی نژاد، متخصص ژئوپلیتیک و استاد روابط بین الملل در ارائه ای برای فردای اقتصاد به این پرسش ها پاسخ داده است.
گفتنی است عراق مابین مدار ۲۹ و ۳۸ درجهٔ شمالی و مدار ۳۹ و ۴۹ درجهٔ شرقی قرار گرفته است (بخش کوچکی از آن در غرب مدار ۳۹ درجه شرقی واقع شده). این کشور با ۴۳۷٬۰۷۲ کیلومتر مربع ۵۸امین کشور از حیث بزرگی است. اندازهٔ آن را می توان با ایالت کالیفرنیا در ایالات متحده مقایسه کرد. هم چنین این کشور کمی از پاراگوئه بزرگتر است. بخش بزرگ عراق صحرا است اما مناطق مابین دو رود دجله و فرات حاصلخیز است. این رودها سالانه ۶۰ میلیون متر مکعب لای را به دلتا حمل می کنند. قسمت های شمالی کشور عمدتاً کوهستانی است و بلندترین قلهٔ آن حاجی عمران (شیخا دار) (هم مرز با بلندیهای پیرانشهر ایران) با ارتفاع ۳۶۱۱ متر است. عراق مرز ساحلی کوچکی به طول ۵۸ کیلومتر با خلیج فارس دارد. در مجاورت شط العرب که نزد ایرانیان با نام اروندرود شناخته میشود، مرداب هایی قرار داشتند که بیشترشان طی دههٔ ۱۳۷۰ خشکانده شدند.
لینک کوتاه: https://marznews.com/?p=209815