روسیه که قصد دارد سهم خود در بازار جهانی نفت را در رقابت با کشورهای عضو اوپک حفظ کند، اعلام کرده که میزان تولید نفت در سال ۲۰۱۵ را کاهش نمی دهد.
مرزنیوز به نقل از ایرنا، در حالی که قیمت نفت خام در بازارهای جهانی به دلیل عرضه مازاد، سقوط کرده، روسیه برای افزایش سهم خود در بازار به طور بی سابقه ای تولید نفت خود را در سال گذشته میلادی افزایش داد و برای سال ۲۰۱۵ نیز اعلام کرده که قصد دارد سقف تولید نفت در سال ۲۰۱۴ را حفظ کند.
روسیه که بزرگترین تولید کننده نفت جهان به شمار می رود و در اوپک عضویت ندارد، با تولید روزانه ۱۰.۵۸ میلیون بشکه نفت خام سهم قابل توجهی از عرضه نفت مازاد در بازارجهانی را به خود اختصاص داده است.
وزیر انرژی روسیه اعلام کرد که میزان تولید نفت این کشور در سال ٢٠١٥ در همان سطح سال گذشته میلادی باقی می ماند.
آلکساندر نواک وزیر انرژی روسیه در دیدار با سران شرکتهای نفتی و گازی این کشور گفت که طبق ارزیابی های اولیه، میزان تولید نفت روسیه در سال جدید میلادی نیز معادل سال ٢٠١٤ خواهد بود.
ایتارتاس گزارش داد، نواک خطاب به سران شرکتهای نفتی روسیه اعلام کرده است: سال گذشته به رغم همه مشکلاتی که وجود داشت، توانستیم مسائل کلیدی را حل کنیم و میزان تولید مناسبی داشته باشیم.
بنابر اعلام اداره توزیع مرکزی «مجتمع انرژی و سوخت»روسیه که داده ها و تحلیلهای نفتی و گازی را به وزارت انرژی این کشور ارائه می دهد، میزان تولید نفت روسیه در سال ٢٠١٤ به ٥٢٧ هزار میلیون تن رسید که ۰.۶ درصد نسبت به سال قبل از آن افزایش داشت.
براساس این گزارش، نمایندگان وزارت انرژی روسیه و سران شرکتهای بزرگ نفتی این کشور از جمله روسنفت، سورگوت نفتگاز، گازپروم، گازپروم نفت، بشنفت، لوک اویل، ترانسنفت و برخی دیگر از شرکتها جمعه به بحث و بررسی مسئله کاهش قیمت نفت و همچنین چشم انداز پروژه های سرمایه گذاری در صنعت نفت پرداختند.
مخالفت روسیه با کاهش تولید نفت در حالی است که این دولت، به دلیل کاهش قیمت نفت خام مجبور شده که نرخ ۵۰ دلار برای هر بشکه را برای سال ۲۰۱۵ در نظر گرفته است.
سقوط بهای نفت از ژوئن سال ٢٠١٤ میلادی تاکنون موجب شده که قیمت آن به نصف کاهش یابد. همین مسئله اقتصاد کشورهای تولیدکننده را که به شدت به بهای نفت وابسته است دچار مشکل کرده و این کشورها را وادار به اتخاذ سیاست های انقباضی بودجه کرده است.
روسیه نیمی از درآمدهای بودجه خود را از طریق فروش نفت و گاز تامین می کند. همین مسئله شرایط این کشور را در شرایط تحریم های غرب و کاهش ارزش روبل، دچار مشکل کرده است و مقام های دولت را واداشته تا به دنبال راهکارهای مقابله با بحران اقتصادی باشند.