‘محمد اشرف غنی’ رییس جمهوری افغانستان بار دیگر از نیروهای خارجی خواست تا ضرب الاجل خروجشان در پایان سال ۲۰۱۶ را به تأخیر اندازند.
منابع خبری افغانستان روز سه شنبه اعلام کردند که اشرف غنی در دیدار با ‘جولی بیشوب’ وزیر امور خارجه استرالیا در کابل این موضوع را مطرح کرده است.
اشرف غنی در این دیدار گفته است که نیروهای خارجی باید در افغانستان باقی بمانند تا دولت این کشوربرای اصلاحات سیستم امنیتی و اقتصادی فرصت نفس کشیدن داشته باشد.
وزیر خارجه استرالیا در این دیدار گفت: رهبران افغان در مورد تصمیم آمریکا و مهلت تعیین شده برای خروج نظامیان آمریکا از افغانستان اطلاعات کافی دارند.
وی تاکید کرد که استرالیا به عملی کردن تعهدات خود به افغانستان ادامه خواهد داد.
بیشوب گفت: استرالیا در کنار مردم افغانستان است و در آینده هم با شما یکجا کار خواهیم کرد تا مردم افغانستان از صلح، ثبات و موفقیت بهره مند شوند.
این در حالی است که برخی از کنارشناسان سیاسی افغان می گویند که هیچ نگرانی از خروج نظامیان خارجی از افغانستان وجود ندارد.
پیش از این محمد اشرف غنی رییس جمهوری افغانستان که رییس بخش انتقال مسوولیت های امنیتی از نیروهای خارجی به نیروهای افغان بود، از این روند استقبال و پشتیبانی کرده بود.
نظامیان پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو) به رهبری آمریکا که در سال ۲۰۰۱ در ظاهر برای مبارزه با تروریسم و مواد مخدر به افغانستان حمله کردند، پس از ۱۳ سال حضور در این کشور به هیچ یک از اهداف خود نرسیدند و شکست خوردند.
حملات شبانه بر منازل افغانها، کشتن غیر نظامیان در حملات هوایی، اهانت به مقدسات دینی افغان ها در حملات به روستاها از جمله مشکلاتی بود که افغان ها را نسبت به حضور نیروهای خارجی در این کشور بدبین کرد و آنان خواهان خروج نیروهای خارجی از کشورشان بودند.
طرح خروج نظامیان خارجی از افغانستان در سال ۱۳۹۱ در نشست شیکاگو در آمریکا طرح شد و در آن گفته شده بود تا پایان سال ۲۰۱۴ نظامیان جنگی ناتو بصورت تدریجی این کشور را ترک و نیروهای افغان مسوولیت عملیات و تامین امنیت کشورشان بر عهده خواهند گرفت.
پس تهیه این چارچوب برای خروج نظامیان خارجی از افغانستان، روند خروج این نیروها در تابستان سال ۲۰۱۲ از افغانستان آغاز شد و آخرین بخش نظامیان ناتو و آمریکا در پایان سال ۲۰۱۴ این کشور را ترک کردند.
نزدیک به ۱۳ هزار نظامی خارجی که بیش از ۹ هزار نفر از آنان آمریکایی هستند قرار است تا پایان سال ۲۰۱۶ برای آموزش و مشورت دهی نیروهای افغان در افغانستان باقی بمانند.