پس از تحولات اخیر کشور افغانستان، موج مهاجرت از این کشور تشدید شد و حالا بنا به گفته مسئولین روزانه بالغ بر هزار نفر از افغانستانیها به مرزهای ایران مراجعه میکنند.
به گزارش مرزنیوز و به نقل از ایسنا؛ عدهای از این افراد «رد مرز» میشوند اما سایرین پس از گذر از دیوار مرزی میلک یا رودخانه هیرمند خود را به شهرهای ایران میرسانند. بخش مهمی از این افراد در خراسان رضوی و بهویژه شهر مشهد ساکن میشوند. مهاجران به دلیل صعبالعبور بودن مسیر، هیچ وسیلهای جز لباسی که برتن دارند یا کیف کوچکی حاوی چند قطعه عکس و چند ورق از مدارک هویتیشان نمیتوانند همراه خود بیاورند و پس از رسیدن به شهرهای ایران در حاشیه شهرها ساکن شده و با وسایلی که خیّرین یا هموطنانشان که کمی قبلتر به اینجا رسیدهاند به آنها میدهند زندگی دیگری را آغاز میکنند. زندگی با هیچ. زندگی از صفر.
گفتنی است در میانه سال ۲۰۲۱، طالبان در جریان خروج سربازان آمریکایی از افغانستان، آفند گستردهای را صورت داد که کنترل بیش از نیمی از ۴۲۱ ولسوالی افغانستان را تا ۲۳ ژوئیه ۲۰۲۱ به آنان واگذار کرد. در پی توافقنامه صلح دوحه میان دولت ایالات متحده آمریکا با طالبان که منجر به خروج اغلب سربازان آمریکایی و ناتو از افغانستان در سال ۲۰۲۱ شد، طالبان حملات گستردهای را آغاز کرد. در مراحل نخستین، طالبان با پیشروی در مناطق روستایی، تعداد ولسوالیهای تحت کنترل خود را از ۷۳ به ۲۲۳ افزایش دادند. تا ۱۰ اوت طالبان بر ۶۵٪ از مساحت افغانستان چیره شد. در ۶–۱۵ ماه اوت، نیروهای طالبان سی و دو مرکز ولایت از جمله قندوز و هرات را تصرف کردند. (تعداد کل مراکز ولایت در افغانستان ۳۴ است) جامعه اطلاعاتی ایالات متحده آمریکا تخمین زد در صورت عدم حمایت از نیرویهای افغان، دولت افغانستان ظرف شش ماه آینده سقوط خواهد کرد. این حمله به خاطر دستاوردهای سرزمینی سریع طالبان و پیامدهای داخلی و بینالمللی آن شناخته شدهاست. در ۱۰ اوت، مقامات آمریکایی تخمین زدند که کابل، پایتخت افغانستان، ظرف ۳۰ تا ۹۰ روز به دست طالبان سقوط میکند. در ۱۵ اوت، آسوشیتدپرس گزارش داد که طالبان به کابل رسیدهاند و منتظر «انتقال» قدرت هستند. وزارت داخله افغانستان در بیانیهای اعلام کرد که اشرف غنی رئیسجمهور افغانستان تصمیم به واگذاری قدرت گرفته و دولت موقت به رهبری طالبان تشکیل شد.




















