مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: تا پایان امسال در همه شهرهای استان باید طرح تفکیک زباله از مبدا اجرایی شود، در غیر این صورت مسوولان باید پاسخ گو باشند.
‘ محمد رضا برجی ‘ روز سه شنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا عدم مدیریت صحیح فاضلاب و پسماند را دو بحران اصلی محیط زیست گیلان عنوان و تصریح کرد: فاضلابهای خانگی ، صنعتی و بیمارستانی رودخانه ها ، تالاب و دریای خزر را آلوده می کند .
وی ابراز امیدواری کرد ، با تخصیص اعتبار از محل صندوق توسعه شبکه فاضلاب هرچه زودتر شاهد بهره برداری از تصفیه خانه های فاضلاب گیلان باشیم.
وی همچنین در خصوص مدیریت پسماندها در استان افزود : استاندار گیلان ۱۱ میلیارد تومان برای بحث زباله سوز اختصاص داده که بعد از مکان یابی و تایید محیط زیست ، ساخت آن آغاز می شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان یادآور شد : همچنین براساس طرح جامع جایگاه های دفن به طور موقت ساماندهی می شوند.
وی از جمله دستاوردهای سفر رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور به گیلان را اختصاص ۱۰ میلیارد تومان اعتبار طرح ملی احیاء تالاب ، خاتمه طرح تفصیلی پارک ملی بوجاق و استفاده از ظرفیت اکوتوریسم پارک بوجاق ، پی گیری احداث زباله سوز از محل اعتبار ملی و تکمیل شبکه فاضلاب و تصفیه خانه از محل صندوق توسعه عنوان کرد.
برجی با اشاره به این که قرار گیری گیلان بین دریای خزر و ارتفاعات البرز و وجود اکوسیستم های ساحلی ، تالابی ، جنگلی و مرتعی ویژگی خاصی به این استان بخشیده است متذکر شد : می توان از این مواهب خدا دادی استفاده مطلوب برای توسعه پایدار استان بعمل آورد و چنانچه مدیریت بهینه و پایدار در استان اعمال نشود فرصت های موجود به تهدید بدل خواهد شد.
عدم مدیریت زباله ، ورود فاضلابهای خانگی ، شهری ، صنعتی و بیمارستانی به آبهای سطحی و زیر زمینی و در نتیجه آلودگی اکوسیستم های آبی و آلودگی خاک ، گردشگری طبیعی ناپایدار در استان ، استفاده غیر اصولی از کود ، سموم ، آفت کشها و علف کش ها در استان و در نهایت آلودگی آب و خاک ، تغییر کاربری اراضی کشاورزی ، تخریب منابع طبیعی اعم از جنگل و مرتع ، برداشت بی رویه شن و ماسه از رودخانه ها ، استقرار صنایع پراکنده ، غیر همگن و ناسازگار با محبط زیست از مهمترین چالشهای محیط زیست گیلان است .
استان گیلان از نظر تراکم نسبی جمعیت پس از استان تهران در مقام دوم قرار دارد .
عوامل متعددی مانند آب و هوای مساعد ، خاک رطوبتی و حاصلخیز، وجود شبکه های آب روان دایمی و امکانات کشاورزی فراوان و متنوع و گسترش راههای ارتباطی ، سبب ایجاد تراکم شدید در این استان شده است .