آوردن طالبان به میز مذاکره از خونریزیها جلوگیری میکند
مرزنیوز به نقل از تابناک:یک عضو کمیسیون امنیت ملی با اشاره به آخرین وضعیت مرزبانان ربوده شده در شرق کشور عنوان کرد: این موضوع دارد پیگیری میشود. بنده هم هفته پیش سفیر پاکستان را به اینجا (مجلس) خواستم، او هم قول داد که پیگیری کند و آزاد شوند. ظاهرا هنوز جای همه آنها کشف نشده است و مقداری دست به دست شدهاند.
مرتضی صفاری نطنزی درباره گفتوگوهای بین ایران و طالبان اظهار کرد: ایران و افغانستان دو کشور همسایه هستند، باید توجه داشته باشیم که همسایه را نمیشود انتخاب کرد و باید با او کنار آمد.
وی تاکید کرد: ایران و افغانستان اشتراکات زیادی با هم دارند. در حوزه دینی، قومی و زبانی اشتراکات زیادی بین ایران و افغانستان است. این اشتراکات ظرفیت و پتانسیلهای خوبی برای ایران است که بتواند از آن بهره ببرد. ایران وقتی میتواند از این ظرفیتها استفاده کند که در هر دو طرف مرز ایران و افغانستان صلح و آرامش وجود داشته باشد که در این فضا بتوان تعاملات اقتصادی و سیاسی و فرهنگی داشت.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یادآور شد: اگر ما موفق شویم طالبان را به میز مذاکره بیاوریم و این گروه را در تحولات سیاسی افغانستان مشارکت دهیم، این کار میتواند از خونریزی و درگیری جلوگیری کند و وقتی در حاکمیت هم قرار گرفتند و گفتوگو کردند، میتوانند مواضع یکدیگر را بهتر درک کرده و در آینده هم بهتر با هم کار کنند. این حالت، هم به نفع جمهوری اسلامی یاران و هم به نفع افغانستان خواهد بود.
صفاری نطنزی با اشاره به نقش امریکا در مذاکرات صلح افغانستان خاطرنشان کرد: آمریکا هیچ موقع در جهت منافع ملتهای منطقه قدمی برنمیدارد. تلاش آمریکا این است که در این منطقه ناامنی ایجاد کند و اجازه ندهد که صلح و آرامش ایجاد شود، این خواسته آمریکا در منطقه است.
وی در پاسخ به سوالی درباره سرنوشت مرزبانان ربوده شده در مرز میرجاوه گفت: این موضوع پیگیری میشود. بنده هم هفته پیش سفیر پاکستان را به مجلس خواستم، او هم قول داد که پیگیری کند و گفت این مرزبانان آزاد خواهند شد. ظاهرا هنوز جای همه آنها کشف نشده است و مقداری دست به دست شدهاند.
صفاری نطنزی در پاسخ به این سوال که آیا اگر محل آنان را کشف کنیم امکان دارد که برای آزادیشان عملیات مستشاری در خاک پاکستان انجام دهیم؟، گفت: اولویت ما این نسیت که بخواهیم در داخل خاک کشوری عملیات مستشاری انجام دهیم اگر دولت مستقر پاکستان خودش این کار را انجام بدهد به نفع ماست ولی اگر آنها این کار را نکردند و برای ما مشهود بشود که پاکستان نمیخواهد این کار را بکند آنموقع باید تصمیمگیری کنیم.