جشنواره عکس مرز
با رشد و توسعه تکنولوزی بویژه شبکه های ارتباطی مرزهای جغرافیائی هر روز تحت سیطره فن آوریهای نوین بشر در حوزه ارتباطی قرار می گیرد و در این حوزه حفظ حریم و دست آوردهای محلی، منطقه ای در بخش مختلف فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و حتی امنیتی با مشکلات زیادی روبرو گردیده است .
امروزه سردمداران ثروت و قدرت در جهان با استفاده از ابزارها و شیوه های مختلف ارتباطی همه مرزها را برای خود شکسته و سعی در القای فرهنگ و نفوذ خود جهت سیطره بر جهان را دارند و در این راه با بهره گیری از ترفندهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی تلاش می نمایند.در حالیکه جهان را بمثابه دهکده جهانی محسوب کرده ومرزهای جغرافیائی را صرفاً یک خط فرضی ترسیم شده می پندارند و بدنبال چالش کشیدن تمدنها، فرهنگ، ادیان و خرده فرهنگ های محلی و ملی کشورها در حاکم کردن تفکر خود می باشند در صورتیکه کماکان در برخی از نقاط جهان ملت ها سعی دارند هویت ملی فرهنگی و تاریخی خود را در چارچوب سرزمین مادری خود حفظ کنند.
سرزمین کهن ایران که امروزه، ایرانی ها به آن افتخار می کنند در قرون متمادی با فراز ونشیب های فراوان برخوردار بوده و زمانیکه برگ هایی از تاریخ این کشور ار ورق می زنیم و با تجاوزات و تحدید سرزمین مواجه می شویم
چنانچه امروزه ما نتوانیم اقدامات خود را در حفط یکپارچگی، توسعه متوازن و ایجاد محیطی امن و پایدار را در مناطق مرزی کشور به انجام برسانیم، قطعاً در آینده با چالش های جدی مواجه خواهیم شد و آیندگان درباره ما قضاوت سختی خواهند کرد.
کشوری که در آن زندگی می کنیم با ۱۵ کشور همسایه است و حدود ۹۴۴ کیلومتر مرز دارد که از نظر تعداد همسایه به همراه چین در رتبه دوم جهان قرار دارد. ویژگیهای طبیعی، انسانی و فرهنگی مناطق مرزی ایران خود نشان از تنوع و پیچیدگی مدیریت بر این سرزمین را دارد.
پرتال تحلیلی و خبری اخبار مرز(مرزنیوز) جهت حفط یکپارچگی، توسعه متوازن و ایجاد عزم ملی در توجه به مربوط به مرز مسائل توسعه وحدت ملی ا نگاهی نو و فارغ از کلیشه های مرسوم به موضوع مرز اقدام به برپایی جشنواره عکس نموده است
و میدانیم هنر عکاسی از جمله ابزارهایی است که در این میان با بهره گیری از فرمهای متنوع، میتواند کارکردی دوگانه از حیث نمایش هنری و بسترسازی فرهنگی پیرامون موضوعات مرتبط با مرز داشته باشد. این نگاه جدید قادر است تا با در آمیختن تکنیکهای هنر عکاسی از طریق ایجاد همدلی و هم حسی باعث وحدت بین مرز و هموطنان را فراهم نماید
با توجه به ایام عید نوروز و عزیمت هموطنان به اقصی نقاط کشور مخصوصاً مناطق مرزی لذا از کلیه هموطنان خواستاریم در زمینه موضوعات زیر تا پایان فروردین ماه ۱۳۹۵ عکس خود دررا با ذکر مشخصات خود و محل عکس , به این پرتال ارسال تا به نام خودشان در سایت اینستاگرام و کانال تلگرام مرزنیوز منتشر شود.
در پایان اختتامیه این جشنواره ,با هدایای ارزنده از زحمات عکاسان عکس های برتر قدردانی بعمل خواهد آمد.
موضوعات عکس :
- المان های مرزی (میله مرزی ,پاسگاه مرزی و …)مربوط به کشورمان یا کشورهای دیگر (اعم از کشور همسایه و یا کشورهای دیگر)
- جاذبه های گردشگری مناطق مرزی
- مسائل و مشکلات موجود در مناطق مرزی
- قاچاق مواد مخدر ,سوخت ,انسان و…
- پروژه های عمرانی و انسدادی مرزی
- هرگونه عکس مربوط به استانهای مرزی