معاون عملیات اورژانس کشور اعلام کرد: روزانه 11.5حادثه پرتلفات در کشور رخ می دهد که 90درصد آن ها حوادث ترافیکی است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، ‘محمد سرور’ روز سه شنبه در کارگاه آموزشی اورژانس هوایی استان های کرمانشاه و کردستان که در سرسرای بوستان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه برگزار شد، افزود: حوادث پرتلفات به حوادثی گفته می شود که در هر حادثه سه نفر کشته و یا پنج نفر زخمی شوند که آمار بالایی است و امداد رسانی به این افراد نیازمند سرعت عمل بالاست.
وی از وجود دو هزار و 97 پایگاه امداد و نجات جاده ای اورژانس در کشور خبر داد و گفت: به طور میانگین در هر 40 کیلومتر یک پایگاه وجود دارد.
وی اظهار کرد: پایگاه های امداد و نجات جاده ای اورژانس کشور حداکثر ظرف مدت 15 دقیقه بر سر حادثه حاضر می شوند.
وی با بیان اینکه، ایران به عنوان دهمین کشور حادثه خیز دنیا و ششمین کشور حادثه خیز آسیا باید به سمت و سوی احداث پایگاه امداد و نجات هوایی برود، یادآور شد: چرا که عملا در برخی حوادث و رویدادها به علت ترافیک سنگین امکان اینکه از راه زمینی به محل حادثه رسید، وجود ندارد.
وی تعداد پایگاه های اورژانس هوایی در کشور را 14 مورد ذکر کرد و گفت: این تعداد در کشور آمریکا به 320 پایگاه و ترکیه به 18 پایگاه می رسد.
** انجام بیش از شش هزار سورتی پرواز توسط اورژانس هوایی
معاون عملیات اورژانس کشور در ادامه از انجام شش هزار و 267 سورتی پرواز از سال 79 تا پایان تابستان امسال توسط اورژانس هوایی خبر داد و گفت: در این پروازها، 9 هزار و 320 نفر مجروح از صحنه حادثه ها به مراکز درمانی منتقل شده اند.
سرور، تعداد مأموریت های اورژانس هوایی از زمان افتتاح را 293 مورد اعلام کرد و افزود: استفاده از اورژانس هوایی در کشور سرعت عمل را بالا برده و موجب کاهش نسبی تلفات نیز شده است.
وی همچنین به هزینه بالای پرواز اورژانس هوایی نیز اشاره کرد و گفت: هر ساعت پرواز مبلغی در حدود 60 میلیارد ریال هزینه دارد و سالانه حدود 15 هزار میلیارد ریال برای اورژانس هوایی کشور هزینه می شود.
** امداد رسانی اورژانس کرمانشاه به 902 مصدوم سوانح مختلف
معاون فنی و عملیات اورژانس کشور در ادامه به وضعیت اورژانس کرمانشاه نیز اشاره کرد و افزود: در 9 سپری شده از سال جاری 218 مورد حادثه پرتلفات در استان به وقوع پیوست که اورژانس کرمانشاه 292 دستگاه آمبولانس را به محل حوادث اعزام کرد.
سرور خاطرنشان کرد: در این حوادث پرتلفات متاسفانه 101 نفر جان خود را از دست دادند اما 902 نفر از مصدومین به مراکز درمانی منتقل شدند.
وی یادآور شد: همچنین طی سال جاری اورژانس هوایی کرمانشاه به عنوان پایلوت منطقه غرب، 12عملیات انجام داده که در آن ها به 35 نفر خدمت رسانی شده است.









