نماینده مردم شهرستان های سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی پیشنهاد راه اندازی مجمع خیرین میراث فرهنگی برای حفظ آثار تاریخی را مطرح کرد.
به گزارش ایرنا؛ سید احسن علوی عصر دوشنبه در نشست با مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان در سنندج گفت: راه اندازی مجمع خیرین میراث فرهنگی در استان کردستان می تواند موجب حفظ و نگهداری آثار و بناهای تاریخی در سطح استان کردستان شود.
وی اضافه کرد: میراث فرهنگی استان کردستان می تواند از طریق مکان ها و بناهای تاریخی برای خود در آمدزایی داشته باشد.
او با اشاره به طرح های مطالعاتی و پژوهشی میراث فرهنگی، گفت: میراث فرهنگی استان کردستان باید طرح های مطالعاتی و پژوهشی خود را افزایش دهد و با عقد قرارداد با دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی، در بخش میراث فرهنگی، تحقیقات و پژوهش های کاربردی انجام دهد که این خود نیز می تواند زمینه ای برای ایجاد درآمد برای مکان ها و بناهای تاریخی باشد.
نماینده سنندج در ادامه افزود: برای جلوگیری از غارت ثروت و آثار تاریخی کشور باید لایحه ای به مجلس شورای اسلامی ارائه گردد که طی مکاتبات و جلساتی با رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور این موارد پیگیری خواهد شد.
وی به راه اندازی مکانی به عنوان موزه کردستان شناسی اشاره کرد و گفت: با ایجاد این مکان می توان فرهنگ، آداب و رسوم ، آیین و زبان و پوشش منطقه کردستان را به صورت مصور به گردشگران و مسافران معرفی کرد.
علوی در ادامه گفت: با توجه به اینکه در سال جاری تعداد ۱۶۵ هزار نفر مسافر خارجی و تعداد ۲میلیون و ۴۲۰ هزار مسافر داخلی از ابتدای سال جاری تاکنون مقیم استان کردستان بوده اند این جای بسی امیدواری است و باید پتانسیل های توسعه گردشگری در استان کردستان تقویت و افزایش داده شود.
وی در ادامه به بحث صنایع دستی استان کردستان نیز اشاره کرد و گفت: در سطح استان هزار و ۷۲۰ روستا داریم که در اکثر این روستاها صنایع دستی وجود دارد و می توان این صنایع دستی را با همکاری مردم روستاها و بخش خصوصی به رقابت و نمایش گذاشت تا گردشگران با رغبت بیشتری از هنرهای سنتی و صنایع دستی روستاهای کردستان دیدن نمایند و این موجب توسعه و شناساندن آن به سایر نقاط خواهد شد.