رییس دانشگاه علوم پزشکی زابل گفت: وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پی سفر چند روز پیش به منطقه سیستان دستور ویژه برای جذب نیروی متخصص، پرستار و پشتیبان مراکز بهداشتی درمانی زیر پوشش این دانشگاه را ابلاغ کرد.
به گزارش ایرنا، ‘علی اکبر نصیری’ روز چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با تبریک فرا رسیدن دهه فجر افزود: براساس بخشنامه صادره از وزارت بهداشت و درمان جذب نیرو تا ۳۱ خرداد ماه ۹۴ ممنوع شده اما با استثنا کردن شهرستانهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی زابل (زابل، هیرمند، زهک، هامون و نیمروز)، نیروی مورد نیاز بیمارستانها و مراکز بهداشتی درمانی آن تامین می شود.
وی بیان کرد: شرایط خاص منطقه سیستان و عدم ماندگاری نیرو در این منطقه ایجاب می کند که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توجه ویژه ای داشته باشد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی زابل با اشاره به طرح های آماده راه اندازی در دهه فجر امسال گفت: چند طرح بهداشتی درمانی در این منطقه آماده بهره برداری است اما بدلیل نداشتن نیروی متخصص امکان راه اندازی آنها نیست و در صورت تامین نیرو افتتاح خواهند شد.
وی اظهار داشت: با توجه به آمار بالای بیماری سل در شهرستانهای شمال سیستان و بلوچستان قرار است مجمع خیرین سلامت تهران مرکز تخصصی سل را تا بهمن ماه سال آینده در زابل راه اندازی کند.
نصیری اضافه کرد: این مرکز در زمینی با زیربنای سه هزار متر مربع ساخته و تمام تجهیزات آن از سوی خیران خریداری می شود.
وی با بیان این که ساخت این مرکز در زمینه کاهش و یا ریشه کنی بیماری سل در منطقه نقش مهمی خواهد داشت، گفت: وزیر بهداشت و درمان در این سفر تاکید کرد اعتبارات تخصیصی برای سل منوط به بررسی بیشتر در این زمینه است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی زابل کمبود نیرو را مهمترین دلیل ازدحام بیماران در مرکز ام آری آی زابل در چند روز گذشته عنوان کرد و افزود: اکنون نیرو رادیولوژیست این مرکز تامین شده و در دو نوبت صبح و عصر بیماران ویزیت می شوند و از این پس هیچ مشکلی وجود نخواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه تمام نیروهای دانشگاه علوم پزشکی زابل اعم از کادر بیمارستانها، اورژانس ها و غیره ‘رسمی، پیمانی و قراردادی’ هستند، اظهار داشت: نیروهای روز مزد و پاره وقت در دانشگاه وجود ندارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی زابل بیان کرد: پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت در منطقه سیستان جذب نیرو چند برابر افزایش پیدا کرد و هم اکنون تمام مراکز درمانی روستایی و شهری دارای پزشک هستند و ۵۳ نیروی متخصص تمام وقت در کلینیک حضور دارند و بیماران را ویزیت می کنند.
وی با اشاره به اینکه با شروع فصل سرما و شیوع انواع مختلف آنفولانزا در منطقه تعداد زیادی بیمار به بیمارستانها و اورژانس مراجعه می کنند، گفت: افزایش پزشک و فضا از جمله تمهیدات انجام شده در این خصوص است که باعث شده تا حدودی این مشکل رفع شود.
نصیری اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی زابل با امضا تفاهم نامه ای با تامین اجتماعی قرار است بخش های چشم پزشکی و گوش، حلق و بینی دی کلینک هامون زابل را فعال کند.
وی درمانگاه خیریه الزاهرا(س) زابل را یکی از مجهزترین و پیشرفته ترین مراکز درمانی در کل کشور عنوان کرد و گفت: قرار است دانشگاه علوم پزشکی زابل در مرحله نخست پزشک این درمانگاه را تامین و در مرحله دوم اتاق های عمل آن را فعال کند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی زابل تاکید کرد: اعتبارات تجهیزات مرکز سوانح سوختگی زابل جذب شده و ساختمان این مرکز تا پایان سال به اتمام می رسد که در صورت تامین نیرو از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سال آینده افتتاح می شود.
وی از خیرین سلامت منطقه سیستان برای انجام کارهای خیر در بخش سلامت دعوت به همکاری کرد.
به گزارش ایرنا، پس از گذشت شش ماه از اعلام بودجه هفت میلیارد تومانی از سوی ستاد بحران استانداری سیستان و بلوچستان برای احداث مرکز تخصص تنفسی در زابل، گفته می شود پایان بهمن ماه دانشگاه علوم پزشکی زابل این مرکز را به مناقصه می گذارد.
تاکنون این اعتبارات از سوی استانداری سیستان و بلوچستان اختصاص داده نشده است
با توجه به وضعیت آب و هوایی و وزش بادها و توفانهای شن و گردو غبار در منطقه سیستان که مشکلات عدیده بهداشتی و درمانی بویژه برای بیماران تنفسی ایجاد می کند ضروری است این مرکز هر چه سریعتر راه اندازی شود.
ریشه کنی سل و حل معضلات بهداشتی در منطقه سیستان نیازمند ساخت و تجهیز و راه اندازی مراکز یادشده است که امیدواریم با عنایت ویژه دولت تدبیر و امید و توجه وزیر بهداشت و درمان این مهم در دستور کار قرار گیرد.
منطقه سیستان شامل شهرستانهای زابل، هیرمند، زهک، نیمروز و هامون در شمال زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان واقع شده است.
مراکز بهداشتی درمانی شهرستانهای یادشده زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی زابل قرار دارند.