دو نفر از افرادی که به دلیل دست داشتن در ترور یک شخصیت سرشناس شعیه به نام ˈعلیرضا پیرانیˈ در سال ۲۰۰۱ میلادی مجرم شناخته شده بودند، صبح امروز (سه شنبه) در زندان مرکزی کراچی در پاکستان به دار آویخته شدند.
مرزنیوز به نقل از ایرنا، این دو تروریست به نام های ˈعطااللهˈ و ˈاعظمˈ متعلق به گروه غیرقانونی ˈلشگر جهنگویˈ بودند که بعد از سپری کردن سال ها در زندان، امروز به دار آویخته شدند.
به نظر می رسد پاکستان سعی دارد با اعدام تروریست هایی که در قتل این شخصیت شیعه دست داشتند، از جامعه شیعیان این کشور دلجویی کند. روز جمعه گذشته بر اثر حمله تروریستی به جمع نمازگزاران شیعه در حسینیه ˈکربلای معلاˈ در شهر ˈشکارپورˈ در جنوب این کشور، دست کم شصت نفر از نمازگزاران کشته شدند. بعد از این حادثه، انتقادهای فراوانی علیه دولت پاکستان مبنی بر نبود توجه کافی از سوی این دولت برای جلوگیری از اقدامات تروریستی علیه اقلیت های مذهبی مطرح شد.
از زمان حمله تروریستی ۲۵ آذر به مدرسه ای در شهر پیشاور که به کشته شدن بیش از ۱۳۰ دانش آموز منجر شد، تا کنون دست کم ۲۰ نفر از افراد متهم به دست داشتن در حملات تروریستی در پاکستان، به دار آیخته شده اند. بیشتر افرادی که اخیرا در پاکستان اعدام شده اند، کسانی هستند که در اقدامات تروریستی علیه پایگاه ها و مقامات ارتش از حمله ژنرال پرویز مشرف در زمان ریاست جمهوری وی نقش داشتند.
ˈمحمد نواز شریفˈ یک روز پس از وقوع حمله تروریستی مرگبار به مدرسه پشاور، اجرای حکم مجازات مرگ را برای افرادی که در حملات تروریستی در این کشور دست داشته اند، تصویب کرد.
اجرای حکم مجازات مرگ در پاکستان در سال های گذشته رایج بود اما به دلیل فشارهای بین المللی از سوی دولت ها و نهادهای مدعی حمایت از حقوق بشر، دولت پاکستان در سال ۲۰۰۸ میلادی اجرای اینگونه احکام را ، حتی در مورد تروریست ها، به حالت تعلیق درآورد.
اما اکنون نواز شریف دوباره به این نتیجه رسیده است که مجازات مرگ، حداقل مجازات برای کسانی است که با انجام اقدامات تروریستی، جان انسان های بی گناه را می گیرند.
مردم پاکستان از دولت و دستگاه قضایی این کشور انتظار دارند حکم اعدام را در مورد تمام افرادی که جرم آنان در دست داشتن در اقدامات تروریستی ثابت شده است، بدون هیچ گونه تبعیض و اغماض، اجرا کنند.
نمایندگان مجالس ملی و سنای پاکستان روز گذشته به خواسته دولت برای اصلاح برخی قوانین این کشور برای ایجاد دادگاه های نظامی برای تروریست ها و محاکمه غیرنظامیان متهم به دست داشتن در حملات تروریستی در این دادگاه ها، رای مثبت دادند. تصویب خواسته های اخیر دولت از سوی مجلس نمایندگان، عملا موجب تسریع روند اعدام افراد مظنون به تروریست در پاکستان خواهد شد.
گزارش ها به نقل از منابع رسمی پاکستان حاکی است حدود سه هزار و ۴۰۰ نفر به اتهام دست داشتن در اقدامات تروریستی، در این دادگاه ها محاکمه خواهند شد.