به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، امان پایتخت اردن از ابتدای حضور گروه تروریستی – تکفیری و بعثی داعش در سوریه و بعدها عراق به اتاق فکر و عملیات این گروه و عقبه لجستیکی آن برای براندازی نظام سوریه و اعمال فشار بر دولت مرکزی عراق تبدیل شد. اینک با گذشت نزدیک به چهار سال از آغاز بحران در سوریه و نزدیک به یکسال از لشکر کشی این گروه به بخش هایی از شمال عراق گروهک داعش نتیجه چهار سال حمایت های اردن را خالصانه تقدیم شان کرد و با سوزاندن خلبان اسیر اردنی ثمره سال ها پشتیبانی از این گروه برای تغییر نقشه منطقه براساس طرح آمریکایی- صهیونیستی را در قالب جدید تقدیم امان کرد. بسیاری حادثه سوزاندن خلبان اردنی توسط داعش را پایان این حمایت ها تعبیر می کنند و معتقدند کسی که خشونت می کارد حاصلی جز خشونت درو نخواهد کرد. این دیدگاه در نگاه بسیاری از کار بران عربی اینترنت قابل مشاهده است.
دیدگاههای منتشر شده از سوی افکار عمومی عربی نسبت به سوزاندن خلبان اردنی توسط داعش، متفاوت اما همراه با ابراز تاسف و همدردی بود. برخی از کاربران نیز در تحلیل های کوتاه خود به کوتاهی اردن در نپذیرفتن خواسته های داعش و نیز حمایت های پیشین آن از داعش اشاره داشتند. بیشتر دیدگاهها نیز دربردارنده واژه های نفرت انگیز از داعش بود و برخی نیز این گروه را لکه ننگی برای اسلام واقعی دانستند.برخی از افکار عمومی نیز براین عقیده اند که شبکه های ماهواره ای وهابی ، دلیل اصلی قدرت گرفتن داعش است.
اسماعیل از آلمان در بخش نظرخواهی خبر مربوط به سوزانده شدن خلبان اردنی در روزنامه القدس العربی نوشت : داعش ، پستترین خلقت تاریخ انسانی است که باید با آن مبارزه کرد. اسلام دین آرامش و محبت است ، چگونه یک انسان خود را مسلمان می نامد و چنین جنایت هایی را مرتکب می شود.
رضوان الشیخ با اشاره به ناتوانی دولت اردن در آزادی خلبان این کشور براین باور بود که دولت اردن باید سرنگون شود. متاسفانه این اقدام نتیجه حماقت شدید دولت اردن است. این دولت اردن بود که باعث کشته شدن خلبان و دو گروگان ژاپنی شد. مردم اردن باید مقامهای این کشور را بازخواست و مجازات کنند نه آنکه فقط در سوگ وی ، قهوه عربی بنوشند. با آزادی ساجده ، می توانستیم معاذ را نجات دهیم اما لج بازی سیاسی و اصرار دولت اردن چنین پایانی را رقم زد.
یک شهروند عرب در بخش دیدگاههای القدس العربی با متهم کردن دولت اردن نوشت : حماقت سیاسی دولت اردن به چنین فاجعه دردناکی انجامید. این یک لکه ننگ در سیاست اردن است و باید هرچه زودتر مقامهای دولت وشاه مجازات شوند.
احمد از ایتالیا در بخش دیدگاههای روزنامه اردنی الدستور ، نتیجه گیری می کند که این همان اسلام مجاهدان داعش و النصره در سوریه است! رضوان که نظر خود را به زبان انگلیسی نوشته بود براین باور است : این افراد دشمنان اسلام هستند و همه از انها تنفر دارند و اگر پیامبر(ص) امروز بودند ، همه این افراد را از بین می بردند.
مبارک صالح از اردن و خالد از مصر ، وجود داعش را لکه ننگی برای اسلام معرفی کردند .
احلام خالد در العرب نوشت: امروز شمارش معکوس برای نابودی داعش آغاز شده است. چراکه برخی از اردنی ها تا پیش از ان ، گمان می کردند که داعش یک دولت اسلامی واقعی است و برخی نیز با انان ابراز همدردی و همراهی می کردند اما دیگر هیچ شکی برای آنان باقی نماند. در تاریخ نخواندم که پیامبر اسلام ،فرمان قتل
اسیران را داده باشند.باید از انان پرسید که این فتواهای ظالمانه از کجا آمده است ؟
وی می افزاید: این اسلام جدید از طریق کانال های ماهواره ای توسط خوارج و مفتی های گمراه ترویج می شود. چگونه است که این مفتی ها درباره داعش فتوای حمایت صادر می کنند و از اسرائیل اشکارا حمایت می کنند.
عمر العمری از اردن در روزنامه الدستور نوشت که تمام اردنی ها ، معاذ را شهید می دانند که توسط تروریست ها به شهادت رسید.
احمد کرزون از امریکا نوشت: داعش لکه ننگ و عار اسلام است و دشمن بشریت.