دیده بان حقوق بشر در گزارشی از گسترش خشونت علیه خبرنگاران در افغانستان ابراز نگرانی کرد و اعلام کرد: دولت افغانستان نیز در این خشونت ها نقش دارد.
برخی رسانه های افغانستان روز چهارشنبه گزارش سازمان دیده بان حقوق بشر که نهادی غیردولتی مستقر در آمریکا است، در مورد وضعیت خشونت علیه خبرنگاران را در افغانستان بازتاب دادند.
در این گزارش به محاکمه نشدن بسیاری از عاملان خشونت علیه مطبوعات در افغانستان اعتراض شده است.
در بخشی از این گزارش آمده است: روزنامه نگاران افغان از هر سو مورد تهدید هستند. از یک سو، دولت افغانستان که با استفاده از ضعف های قانونی در حمایت از روزنامه نگاران، به ارعاب گزارشگران و دبیران می پردازد تا آنان را از پرداختن به موضوع های بحث انگیز بازدارد و از سوی دیگر، گروه طالبان و دیگر شورشیان که با تهدید خبرنگاران، آنان را وادار به پرداختن به خبرهای مورد علاقه خود می کنند. همچنین پلیس و دستگاه دادگستری، خشونت و حملات علیه روزنامه نگاران را بی پیگرد می گذارد.
در سال ۲۰۱۴ میلادی، هشت روزنامه نگار افغان جان خود را از دست دادند. بدین ترتیب، این سال، بدترین سال برای خبرنگاران از سال ۲۰۰۱ میلادی به این سو بود.
با سرنگونی طالبان، اکنون حدود هزار سازمان و بنگاه خبری در افغانستان فعال است، در حالی که این آمار در دوران طالبان، فقط ۱۵ بنگاه خبری بود. با این همه، بیش از ۴۰ خبرنگار از زمان سقوط طالبان کشته شدند.
دیده بان حقوق بشر در گزارش خود از دولت افغانستان خواست تا مانع بروز خشونت علیه خبرنگاران شود و کسانی که علیه خبرنگاران مرتکب خشونت می شوند را مجازات کند.
پیش از این، دیده بان حمایت از رسانه های آزاد افغانستان اعلام کرده بود که خشونت علیه خبرنگاران در سال ۲۰۱۴ میلادی ۶۴ درصد افزایش یافته است.