مدیرعامل شرکت راه آهن جنوب قفقاز، یکی از شرکت های تابعه شرکت دولتی راه آهن روسیه گفت، این شرکت اجرای پروژه راه آهنی که ایران و ارمنستان قصد دارند برای اتصال خطوط ریلی دو کشور به یکدیگر احداث نمایند را بر عهده گرفته است.
مرز نيوز به نقل از ترابران، ویکتور ربتس، مدیرعامل شرکت راه آهن جنوب قفقاز، یکی از شرکت های تابعه شرکت دولتی راه آهن روسیه گفت، این شرکت اجرای پروژه راه آهنی که ایران و ارمنستان قصد دارند برای اتصال خطوط ریلی دو کشور به یکدیگر احداث نمایند را بر عهده گرفته است.
در سال ۲۰۰۲، شرکت سرمایه گذاری راسیا اف زد ای دوبی امتیاز ۵۰ ساله ساخت و مدیریت یک راه آهن ۳۰۵ کیلومتری از ارمنستان تا ایران، تحت عنوان خط آهن جنوب ارمنستان را از دولت این کشور دریافت کرد. تا اواخر سال ۲۰۱۳، این شرکت مطالعات امکان سنجی این پروژه را به پیش برد.
ربتس دیروز گفت، اکنون مستندات نشان می دهد که کار ساخت خط آهن می تواند آغاز شود. وی افزود، شرکت راه آهن جنوب قفقاز یک موافقتنامه مرتبط را با شرکت راسیا اف زد ای به امضا رسانده است و بر این اساس کارهای مشخصی باید انجام گیرد. هزینه این پروژه ۳.۵ میلیارد دلار تخمین زده شده است.
هزینه بالای پروژه به دلیل زمین کوهستانی منطقه است که باید راه آهن از آن عبور کند. این خط آهن ۳۰۶ کیلومتری شامل ۶۴ پل مجموعا به طول ۱۹.۶ کیلومتر و ۶۰ تونل مجموعا به طول ۱۰۲.۳ کیلومتر خواهد بود. این خط آهن از ایستگاه گاگارین در استان گگارکونیک آغاز می شود و با عبور از ایستگاه آگاراک در سیونیک جنوبی می تواند سالانه ۲۵ میلیون محمول را ترانزیت نماید.
بر اساس بیانیه دولت ارمنستان، راه آهن جنوب ارمنستان کوتاه ترین مسیر ترانزیتی از بنادر دریای سیاه به بنادر خلیج فارس محسوب می شود و یک کریدور ترانزیتی مهم بین اروپا و منطقه خلیج فارس به وجود خواهد آورد.