سفارت آمریکا در ریاض از توافق میان «مایک پمپئو» وزیر خارجه این کشور و «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان برای ادامه پایبندی به کاهش تنش ها در یمن و توافق میان طرف های یمنی در استکهلم پایتخت سوئد خبر داد.
مرزنیوز به نقل از العالم:این سفارتخانه در صفحه توییتری خود اعلام کرد که بن سلمان و پمپئو بر ضرورت پایبندی به توافق سوئد بخصوص در زمینه آتش بس و حضور نیروهای بیطرف در بندر “الحدیده” در غرب یمن تاکید کردند.
در این بیانیه آمده است که دو طرف در این دیدار بر ادامه کاهش تنش در یمن و ضرورت حل سیاسی بحران یمن توافق کردند.
پمپئو که سفر خود به ریاض را از دیروز (یکشنبه) آغاز کرده بود، امروز به دلیل حضور در تشییع جنازه خانودگی ناتمام گذاشت و به آمریکا بازگشت.
عربستان از فروردین ۹۴ با تشکیل ائتلافی و چراغ سبز آمریکا و به بهانه حمایت از دولت مستعفی ‘عبدربه منصور هادی’ به یمن حمله نظامی کرد.
پیش از این نیز وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که ریاض و واشنگتن بر حمایت از راه حل سیاسی برای حل و فصل بحران یمن توافق دارند.
پمپئو در دیدار با «عادل الجبیر» وزیر مشاور عربستان در امور خارجی مدعی ضرورت محاکمه مسئولان قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار منتقد عربستانی و مواجهه با اقدامات ایران در منطقه شد.
ادعای ریاض و واشنگتن درباره پایبندی به توافق سوئد درحالی است که «یحیی سریع » سخنگوی ارتش یمن روز گذشته اعلام کرد که نیروهای متجاوز و مزدوران سعودی از آغاز اجرای توافق آتش بس در الحدیده درغرب کشور، تاکنون دو هزار و ۴۵۹ بار آن را نقض کرده اند.
طرف های یمنی به تازگی در مذاکرات صلح یمن که با نظارت سازمان ملل در پایتخت سوئد برگزار شد، درباره آتش بس به توافق رسیدند.
در پی مذاکرات طرف های یمنی و اعلام مارتین گریفیتس نماینده ویژه سازمان ملل، آتش بس در یمن از بامداد سه شنبه (۲۷ آذر) آغاز شد. اما با این حال مقام های یمنی تاکنون از نقض مکرر آتش بس از سوی نیروهای متجاوز و مزدوران سعودی خبر داده اند.
چهارمین دور مذاکرات صلح یمن ۱۵ آذرماه با میانجیگری گریفیتس نماینده ویژه سازمان ملل متحد در استکهلم سوئد آغاز شد و نمایندگان دولت نجات ملی و دولت فراری یمن پنجشنبه (۲۲آذر) پس از یک هفته مذاکره، درباره آتش بس در شهر و بندر الحدیده و بنادرالصلیف و عین عیسی به توافق رسیدند و برای عقب نشینی نیروهای نظامی دو طرف از شهر و بندر الحدیده نیز مهلت۱۴ روزه تعیین شد.
تاکنون چندین بار برای پایان دادن به جنگ یمن تحرکاتی صورت گرفته اما هر بار با کارشکنی عربستان و متحدان آن به بن بست رسیده است. نخستین نشست صلح دی سال ۱۳۹۴ در ژنو بدون هیچ نتیجه ای پایان یافت.
عربستان و امارات از ششم فروردین سال ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گسترده ای را علیه یمن فقیرترین کشور عربی آغاز کردند تا به بهانه بازگرداندن رئیس جمهوری مستعفی این کشور به قدرت، به اهداف و زیادخواهی های سیاسی خود جامه عمل بپوشانند.
این جنگ تاکنون بیش از ۱۶ هزار کشته بر جای گذاشته و میلیونها یمنی را با بحران شدید گرسنگی و قحطی روبرو کرده است، به گونه ای که سازمان ملل متحد در گزارشی، قحطی در این کشور را ‘بزرگ ترین فاجعه انسانی’ نامید.
آمریکا و عربستان بر پایبندی به توافق سوئد درباره یمن تاکید کردند