سرانجام تجاوز نظامی موسوم به طوفان قاطعیت پس از نزدیک به یک ماه و کشته شدن حدود یک هزار تن از مردم بی گناه و غیر نظامی یمن ، در کوه های این کشور فرو نشست و عربستان در تحقق اهداف اولیه عملیات در این کشور ناکام ماند .
مرزنیو به نقل از ایرنا،اکنون ریاض با بیانیه رسمی درصدد تعریف اهدافی جدید است تا از ترکش های این ناکامی و انتقادات هم پیمانانش در امان باشد.
رسانه های عربستان دوشنبه شب در خبری فوری از ریاض از پایان بمباران یمن توسط نیروی ائتلاف تحت رهبری ریاض خبر دادند و در عین حال اعلام کردند که این کشور ، عملیات جدید ‘اعاده امید’ با اهداف تداوم حفاظت از غیرنظامیان ، تداوم مبارزه با تروریسم و تداوم تسهیل خروج اتباع خارجی از یمن و افزایش امدادرسانی و کمک های پزشکی به مردم یمن را شروع خواهد کرد که در واقع این مساله نوعی فرار به جلو در زمینه مناقشه یمن محسوب می شود.
جمهوری اسلامی ایران از ابتدای این بحران،با رویکرد انسان دوستان تلاش کرد که جامعه بین الملل را نسبت به عوارض و فاجعه انسانی حمله به یمن حساس کند و در این راستا تلاش دیپلماتیک و رایزنی های گسترده ای را با کشورهای اسلامی و منطقه آغاز کرد و محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه در تماس تلفنی با یوسف بن علوی وزیر مسوول در امور خارجی سلطنت عمان گفت که جمهوری اسلامی ایران در چارچوب طرح ۴ ماده ای خود آمادگی دارد هر گونه کمک لازم را برای توقف عملیات نظامی و آغاز گفت و گوهای بین همه طرف های یمنی انجام دهد.
در همین راستا ، مرضیه افخم سخنگوی وزارت امور خارجه در همان دقایق اول از اعلام اتش بس و توقف حمله هوایی عربستان به یمن استقبال کرد و گفت که ما پیش از این نیز اعلام کرده بودیم که بحران یمن راه حل نظامی ندارد و بطور قطع برقراری آتش بس و توقف کشته شدن انسان های بیگناه و بی دفاع یک گام به پیش است.
ایران ابراز امیدواری کرد در اسرع وقت اقدامات برای ارسال کمک های انساندوستانه انجام شود و شرایط برای انجام گفتگوها میان همه احزاب و گروه های یمنی به منظور تشکیل دولت فراگیر از سر گرفته شود .
ماجد حاتمی کارشناس امور خاورمیانه در گفت وگو با ایرنا گفت : اهداف اعلام شده اولیه عربستان در آغاز این عملیات جنگی، خلع سلاح انصار الله، عقب نشینی آنان از همه استان های جنوبی بویژه صنعا وبازگشت عبدربه منصور رییس جمهوری فراری به قدرت به عنوان رییس جمهوری قانونی بوده که پس از نزدیک به یک ماه حملات هوایی و بمباران مناطق مختلف بدون دستیابی به اهداف فوق، ناگزیر به توقف حملات شده است.
وی در ادامه اظهار کرد : بمباران هوایی یمن، بیشتر به خاطر تقویت نیروهای القاعده و داعش برای تصرف مواضع ارتش و انصار الله بود که این موضوع نیز به منصه ظهور نرسید.
همچنین عربستان دربرنامه های خود قصد داشت با کمک نیروهای زمینی ارتش پاکستان و مصر، بخشی از خاک یمن را تصرف کند که با عدم موافقت این دو کشور برای ورود به خاک یمن، در این طرح نیز شکست خورد و نه تنها هدفی را محقق نکرد بلکه روابط حسنه خود را با پاکستان به خطر انداخت.
امروز که هیچ یک از این اهداف محقق نشده است، وزارت دفاع عربستان طی بیانیه ای، اهداف اعلام شده قبلی را فراموش کرده و دورکردن تهدید انصار الله ازعربستان و کشورهای حوزه خلیج فارس ، نابود کردن موشک ها ونیروی هوایی یمن را هدف اصلی عنوان می کند. این در حالی است که همه می دانند یمن از حیث ادوات نظامی هوایی، کشوری بسیار فقیری است.
بسیاری از کارشناسان عربی و غربی از پیش شکست و یا غیر قابل دسترس بودن اهداف مورد نظر عربستان را پیش بین کردند لذا بی اغراق نیست که اگر بگوییم تمامی کارشناسان صاحب نظر ضمن این پیش بینی معتقد بودند که این حمله اگر ادامه یابد می تواند تکرار سناریوی عراق در حمله به کویت باشد که سرانجام به سقوط صدام دیکتاتور معدوم منجر شد.
این ناکامی برای انصار الله پیروزی محسوب می شود و مهمترین عوامل این پیروزی، انسجام و اتحاد ملت یمن پیرامون رهبری انصار الله و ارتش، همچنین مقاومت در برابر تجاوز هوایی آل سعود محسوب می شود.
حاتمی در پایان گفت که سخنرانی چالشی عبدالملک الحوثی در روز یکشنبه گذشته و نبود هیچ نشانه ضعف و خللی در اراده وی در مقاومت در برابر عربستان سعودی و تهدید آنها به پاسخ دادن روی زمین نشانگر شرایط و چشم انداز حمله عربستان به این سرزمین عربی تلقی کرد.