عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، گفت: بسته بودن مرز ایران و عراق آسیب جدی به منافع اقتصادی زده لذا بنا بر وعده ظریف، شورای عالی امنیت ملی آن را پیگیری میکند.
مرزنیوز به نقل از خبرگزاری خانه ملت؛ حشمتالله فلاحتپیشه در توضیح سوال خود از وزیر امور خارجه، گفت: سوال در خصوص ساماندهی مرزهای ایران و عراق از آقای ظریف در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مطرح شد، مبنی بر اینکه چرا بستن مرزها اولین اقدام مسئولان جمهوری اسلامی ایران در عراق است. این اقدام آسیب بزرگی به منافع ملی کشور وارد میکند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به مقایسه جمهوری اسلامی ایران و برخی از کشورهای منطقه چون عربستان سعودی و ترکیه به عنوان کشورهایی که در شکلگیری داعش نقش داشتند، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ۲ هزار و ۱۰۰ شهید مدافع حرم در مقابله با داعش داشته است اما کشورهایی که در شکلگیری داعش نقش داشتند، کار اقتصادی خود با عراق را ادامه دادند.
وی افزود: ترکیه در موضوع اقلیم کردستان و بحث همه پُرسی با وجود اینکه اعلام جنگ علیه عراق کرد، حتی یکی از مرزهای خود به روی عراق را نبست اما جمهوری اسلامی همه مرزهای خود را به سمت عراق را بستند لذا کار به جایی رسید که تجار عراقی با ایرانیان قطع همکاری کرده و بیثباتی در مرزهای ایران ایجاد شده است.
فلاحتپیشه معتقد است: متاسفانه این بیثباتی مرزها را به محل قاچاق کالا و رانتهای مختلف تبدیل کرده است. در ایام اربعین سال گذشته هم قرار بر باز کردن مرز خسروی بود، مردم منطقه نیز تصمیم به انجام فعالیتهای اقتصادی از این مرز گرفته بودند اما متاسفانه این مرز باز نشد ومردم از این اتفاق آسیب جدی دیدند.
وی ادامه داد: پیش از بروز و ظهور داعش در منطقه، مبادلات اقتصادی جمهوری اسلامی ایران با عراق در مجموع ۵ برابر مبادلات اقتصادی ایران با ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپایی بود که عدم توجه به این موضوع ظلم است.
فلاحت پیشه یادآور شد: بخشی از موضوع در قالب سوال از آقای ظریف در جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی پرسیده شد، وزیر امور خارجه هم بخشی از این سوالات را پاسخ دادند و تاکید کردند که این موضوع مرزی را در شورای عالی امنیت ملی و غیره پیگیری کنند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: آقای ظریف وعده ساماندهی این مرزها را دادند، لذا با توجه به وعده پیگیری و توضیحات ارایه شده در کمیسیون، از پاسخ وزیر قانع شدم