اسرا احمد فواد در تحلیلی در پایگاه خبری الیوم السابع با اشاره به اعلام آمادگی عربستان و متحدانش برای اعزام نیرو به سوریه، به تحلیل این سوال پرداخته که آیا جنگ سوریه پس از گذشت پنج سال جنگ «نیابتی» حال به عرصه رویایی مستقیم بین طرف های تقویت کننده مخالفان دولت سوریه و موافقان آن تبدیل خواهد شد؟.
مرزنیوز به نقل از ایرنا،وی در پاسخ به این سوال نوشت: این روزها صحبت از حملات احتمالی عربستان – ترکیه علی رغم هشدارهای «بشار اسد» نسبت به عواقب این حملات و در مقابل پیروزهای میدانی ارتش سوریه به کمک حملات هوایی روسیه که از ۳۰ سپتامبر (۸ مهرماه) سال گذشته میلادی آغاز شده، بسیار مطرح است.
وی می افزاید، پس از اینکه ترکیه و ریاض امکان عملیات زمینی را علیه گروه تروریستی داعش اعلام کردند و به دنبال آن عربستان هواپیماهای جنگی خود را به پایگاه نظامی اینجرلیک ترکیه فرستاد، آشکار شد که طرف های متخاصم در سوریه قصد مواجهه مستقیم با یکدیگر را دارند و روسیه نیز در مقابل حمایت های خود را از بشار اسد با حملات هوایی و اعزام متخصصان نظامی خود به خاک سوریه ادامه می دهد.
فؤاد در ادامه می نویسد، اختلاف دیدگاه سیاسی ایران و عربستان از یک طرف و روسیه و ترکیه از سوی دیگر امری است که انگیزه دخالت زمینی به سوریه را بیشتر و به این امر صبغه یک «جنگ جهانی» بین مهم ترین جبهه های منطقه ای می دهد.
وی درباره نیروی نظامی طرف های متخاصم افزود: بدون شک نیروی نظامی این کشورها یک انگیزه مهم برای این رویارویی است چرا که روسیه بیش از ۷۶۰ هزار نظامی، بیش از ۱۵ هزار تانک، ده هزار توپ وسه هزار و ۷۰۰ موشک انداز از انواع مختلف و هزاران هواپیماهای نظامی و بالگرد و صدها تسلیحات دریایی در اختیار دارد و بودجه سالانه نیروهای مسلح روسیه بیش از ۶۰ میلیارد دلار است.
ایران نیز نیروهای نظامی و سلاح های تاکتیکی و استراتژیکی که قادر هستند اهداف مختلف را هدف گیری کنند و موشک های زمین به زمین دور برد که قادرند نقاطی را در فاصله ۱۸۰۰ کیلومتری هدف قرار دهند، در اختیار دارد.
ترکیه نیز بیش از ۴۰۰ هزار نظامی و بیش از سه هزار و ۷۰۰ تانک، بیش از هزاران سلاح جنگی از جمله توپ و سلاح های زرهی مختلف، بیش از هزار هواپیما نظامی از انواع مختلف جنگنده و موشک انداز و بالگرد و بیش از ۱۰۰ شناور نظامی را در اختیار دارد، اما بخش نظامی ترکیه نسبت به شرکای خو در ناتو و آمریکا به لحاظ تکنولوژی و فناوری پیشرفته نظامی عقب است و نیز در بخش تسلیحات نظامی هوایی مجموعه دفاعی موشکی ترکیه بخصوص در بخش دفاع موشکی زمین به هوای مستقل، ضعیف است.
این تحلیلگر همچنین درباره مناطق تحت سیطره این کشورها در سوریه به عنوان مهم ترین عامل این رویایی مستقیم نوشت: حملات هوایی روسیه باعث تغییر در توازن قدرت میدانی در سوریه شده و نیروهای ارتش سوریه بسیاری از مناطق را در شمال حلب به دست گرفتند و خطر را از شمال دمشق دور کردند و در جنوب این شهر مرج السلطان را پاکسازی کردند، همچنین نیروهای ارتش سوریه با پشتیبانی حملات هوایی روسیه مناطق وسیعی از شهر داریا در حومه دمشق را آزاد ساخته و خطوط ارتباطی تروریست ها و مخالفان را در منطقه «معضمیه» قطع کردند.
از سوی دیگر این نیروها در لاذقیه شهرک «سلمی» یکی از بزرگترین پایگاه های گروه های مخالف و تروریست ها را که توسط ترکیه حمایت می شدند، آزاد ساختند و ورود آنها به شهر ادلب اولین پایگاه گروه تروریستی «جبهه النصره» نزدیک است.
این نیروها همچنین در حومه شرقی این استان سیطره فرودگاه نظامی «کویرس» را به شکل کامل به دست گرفتند و منطقه نفوذ خود را در شهر «رقه» در شرق این کشور گسترش داده و در جنوب سوریه نیز نیروهای ارتش سوریه «شیخ مسکین» را در حومه شمالی شهر درعا آزاد کردند. در کنار تمام این موفقیت ها ارتش سوریه با شکستن محاصره گروههای تروریستی «جبهه النصره» و «احرار الشام» در دو شهرک «نبل» و «الزهرا» در حومه شمالی حلب دستاورد بزرگی را کسب کرد.
تغییر توازن به لحاظ تسلط بر مناطق بیشتر توسط نیروهای ارتش سوریه و از دست دادن مناطق تحت تسلط مخالفان امری است که حامیان مخالفان را به فکر دخالت نظامی زمینی انداخته است.
این تحلیلگر افزود: هنوز نقشه حملات هوایی به شکل دقیق مشخص نشده و بنابر سخنان مسئولان ترکیه حملات به شکل هوایی خواهد بود و عربستان با هواپیماهای نظامی در آن شرکت و عملیات هوایی از پایگاه نظامی اینجرلیک در ۸ کیلومتری شهر «اضنه» در نزدیکی مرز سوریه آغاز خواهد شد و بیش بینی می شود که با اعزام جنگنده ها و نیروهای نظامی به پایگاه نظامی اینجرلیک عملیات زمینی عربستان در سوریه نزدیک باشد.
مغرب و ترکیه، کویت، بحرین، امارات متحده عربی و قطر نیز متعهد به فرستادن نیرو به این پایگاه نظامی شده اند.
این تحلیلگر در پایان نوشت: با توجه به اینکه قدرت میدانی و ابتکار عمل هم اکنون در دست نیروهای سوریه و حامیان آن و متخصصان روس است و باتوجه به اینکه ائتلاف عربستان و ترکیه نیروهای زمینی که نسبت به منطقه جغرافیایی و میدانی سوریه شناخت و اطلاعات کافی داشته باشند را ندارد و نیروهای وابسته به آنها مناطق زیادی را از دست داده اند این امر باعث می شود که حملات هوایی احتمالی آنها همه سوریه را هدف قرار ندهد.
لینک خبر:https://marznews.com/?p=87452