رییس اداره گذرنامه و مرزهای رسمی اداره کل امور مرزی وزارت کشور با تشریح وظایف این اداره گفت: سیاستگذاری در موضوع گذرنامه و مرزهای رسمی کشور در این حوزه شکل گرفته و کمیته فنی و حقوقی ستاد امور گذرنامه و همچنین کارگروه مرزهای مجاز کشور بر اساس تبصره ماده ۱۰۳ قانون امور گمرکی ایجاد شده است.
به گزارش مرز نیوز؛ حجت الله بابایی اظهار داشت: ستاد امور گذرنامه بر مبنای مصوبه هیئت وزیران از ریاست جمهوری به وزارت کشور انتقال یافت.
وی افزود: کمیسیون ممنوع الخروجین در این اداره تشکیل شده و پرونده افرادی که به استناد بند ۲ ماده ۱۶ قانون امور گذرنامه در خارج از کشور تخلفاتی انجام داده اند در این کمیسیون هر هفته رسیدگی شده و جهت اقدامات بعدی به نیروی انتظامی ابلاغ می شود.
بابایی ادامه داد: در کشور ۹۶ مرز مجاز زمینی، هوایی و دریایی وجود دارد که از این تعداد برخی به دلایل مختلف به خصوص فرودگاه ها غیرفعال هستند.
وی تصریح کرد: ۳۹ فرودگاه در کشور به عنوان مرز مجاز یا فرودگاه بین المللی شناخته می شوند و تردد مسافری از این فرودگاه ها انجام می شود که برخی از آنها به دلیل عدم استقبال و مشکلاتی که در خصوص تحریم ها داشته ایم تعطیل بوده و آنهایی که فعال هستند عمدتاً در بحث جابجایی زوار به خصوص بحث عتبات عالیات و همچنین قبل از اینکه حج عمره تعطیل شود حج تمتع از فرودگاه های خاصی انجام می شد.
بابایی در خصوص مرزهای دریایی نیز گفت: در کشور ۲۸ مرز دریایی فعال وجود دارد که از این تعداد چند مرز کلان مانند بندر شهید رجایی، بندر امام، بندر شهید باهنر و بندر بوشهر وجود دارد و عمده صادرات و واردات از این بنادر انجام می شود.
وی اضافه کرد: بنادر متوسط همچون بندر چابهار و بندر شهید کلانتری و بندر شهید بهشتی آنچنان که ظرفیت و امکاناتشان فعال نیست و این به دلیل مختلف مانند سوء مدیریت، تحریم ها، نبود ریل راه آهن در این بنادر و همچنین مسیر طولانی حمل و نقل در جاده های کشور و تبلیغات سوء ای که در آن استان از سوی اشرار انجام شده است.
رییس اداره مرزهای رسمی اداره کل امور مرزی وزارت کشور اذعان داشت: بنادر کوچکی نیز همچون جاسک وجود دارد که عملکرد پایینی دارند و امید است با فعالیت بیشتر شاهد رشد و شکوفایی در این بنادر کوچک نیز باشیم که البته می توانیم بهتر از اینها از امکانات و تجهیزات بنادر و فرودگاه ها استفاده کنیم.
بابایی در خصوص در خصوص مرزهای زمینی نیز بیان داشت: دستورالعمل تقویت مدیریت و ساماندهی مبادی ورودی مرزهای زمینی تدوین شده تا دستگاه های اجرایی که در کنار مرز مستقر هستند مشخص شده و تردد مردم تسهیل شود.
وی افزود: سال گذشته دستورالعمل مبادی دریایی با عنوان تقویت مدیریت و ساماندهی مرزهای مجاز آبی تدوین شد و در پایان سال گذشته ابلاغ گردید. هدف از نگارش این دستورالعمل این بود که ایجاد سیستم مدیریت یکپارچه در مرزهای کشور برای عدم دخالت دستگاه ها و همچنین تقویت واردات و صادرات انجام گردد.
بابایی خاطرنشان کرد: امسال نیز تدوین دستورالعمل تقویت مدیریت و ساماندهی مرزهای هوایی کشور در دست اقدام می باشد. البته پیش نویس آن سال گذشته با همکاری سازمان هواپیمایی کشوری تا حدودی آماده شده و به طور متوسط ۳۰ الی ۴۰ درصد کار انجام شده است و در نشستی که با شرکت فرودگاه های کشور خواهیم داشت، دستورالعمل مذکور در آینده نزدیک در کار گروه مرزهای مجاز مطرح خواهیم کرد و امید آن را داریم تا پایان سال نیز این دستورالعمل به تصویب رسیده تا مرزهای سه گانه به طور کامل ساماندهی شوند.
خبرنگار: فرهاد قنبری
اداره گذرنامه و مرزهای رسمی اداره کل امور مرزی وزارت کشور را بیشتر بشناسیم