گروهی از صلح طلبان ایتالیایی با تجمع در مقابل وزارت خارجه این کشور در رم، علیه فروش اسلحه به عربستان سعودی اعتراض کردند.
مرزنیوز به نقل از ایرنا:صلح طلبان ایتالیایی روز چهارشنبه با برگزاری این تجمع اعتراض آمیز در مقابل وزارت خارجه کشورشان، خواستار متوقف شدن صدور اسلحه به عربستان شدند.
معترضان با انتقاد از تداوم فروش اسلحه به سعودی ها، با در دست گرفتن تصاویری از قربانیان غیرنظامی جنگ یمن به ویژه کودکان که با بمب های ائتلاف آمریکایی – عربی جان خود را از دست داده اند، از وزارت خارجه و دولت ایتالیا خواستند تا از فروش بمب که بر سر مردم بیگناه یمن پرتاب می شود، خودداری کند.
صلح طلبان همچنین با محکوم کردن جنایات عربستان در یمن، اعلام کردند که دولت ایتالیا با ادامه فروش سلاح به عربستان همانند آمریکا و انگلیس شریک جرم سعودی ها در یمن است.
صلح طلبان ایتالیایی پیش از این نیز در مقابل سفارت عربستان در رم و در مقابل شهرداری رم و دفتر رادیو و تلویزیون دولتی ‘رای’ ایتالیا تجمع برگزار کرده بودند.
بر اساس قانون ۱۸۵ سال ۱۹۹۰، صادرات اسلحه از ایتالیا به کشورهای در جنگ ممنوع بوده و فروش اسلحه باید مطابق با سیاست خارجی و دفاع ملی این کشور باشد. ماده یک قانون اساسی ایتالیا نیز جنگ را به عنوان ابزاری برای حل اختلاف ها بین المللی رد می کند. با این حال ایتالیا که نهمین صادر کننده اسلحه در جهان محسوب می شود، از فروش بمب به عربستان برای بمباران مردم مظلوم یمن دریغ نمی کند.
عربستان سعودی میلیون ها یورو سلاح از ایتالیا خریداری کرده و علاوه بر این ۲۴۵ میلیون یورو جنگنده های یوروفایتر و تورنادو وارد کرده است.
انجمن های مختف ایتالیایی و اروپایی تاکنون بارها از صادرات سلاح به عربستان سعودی انتقاد کردند و پارلمان اروپا نیز به دفعات خواستار تحریم تسلیحاتی عربستان به خاطر مشارکت این کشور در جنگ یمن و شدیدترین نقض حقوق بشر شده است.
بر اساس داده های موسسه سوئدی ‘Sipri’ ایتالیا جزو ۱۰ کشور نخست سازنده و صادر کننده سلاح در جهان است. ایتالیا ۲٫۵ درصد سلاح ها در جهان را صادر و نهمین کشور از نظر مقدار سلاح ای صادر شده محسوب می شود.
در شهر ‘دوموزنواس’ در جزیره ساردنی، یک شرکت آلمانی بنام ‘Rwm’ به تولید بمب هایی می پردازد که توسط عربستان در یمن پرتاب شده و سبب مرگ هزاران قربانی از جمله کودکان و افراد بی گناه می شود.
عربستان سعودی از سال ۱۳۹۴ در راس ائتلافی از چند کشور عربی و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گسترده ای را علیه یمن، فقیرترین کشور عربی آغاز کرد تا به بهانه بازگرداندن منصور هادی رئیس جمهوری مستعفی این کشور به قدرت، به اهداف و زیاده خواهی های سیاسی خود جامه عمل بپوشاند.تجاوز عربستان به یمن تاکنون منجر به کشته شدن بیش از ۱۴ هزار یمنی بی گناه و ویرانی این کشور شده است.












