فعالان شبکه های اجتماعی عربی، اقدام امارات در تحریف تاریخ و تغییر حاکمیت یمن بر جزیره «سُقُطری» در جنوب این کشور و نسبت دادن این جزیره را به خود در صفحه ویکی پدیا نمونه دیگری از تلاش های اشغالگرانه ابوظبی دانستند.
مرزنیوز به نقل از ایرنا:پایگاه خبری ‘الخلیج الجدید’، این فعالان افشا کردند که صفحات عربی و انگلیسی مربوط به اطلاعات جزیره سقطری در ویکی پدیا روز یکشنبه تغییر کرده و امارات پس از ورود غیرقانونی وبدون موافقت دولت یمن به آن، در دانشنامه اینترنتی ویکیپدیا نیز حاکمیت این جزیره را به خود نسبت داده است.
امارات در روزهای گذشته نیروهای خود را وارد سقطری کرد پرچم امارات و تصاویر «محمد بن زاید آل نهیان» ولیعهد این کشور را در ساختمان ها و اماکن عمومی و رسمی بالا برد.
این جزیره در یک منطقه راهبردی دریایی قرار گرفته است و راه ارتباطی خاورمیانه ، آسیا و آفریقا و همچنین مسیر اصلی عبور نفتکش ها به سمت آسیا است.
موقعیت راهبردی این جزیره به خصوص در زمینه حمل ونقل دریایی باعث شده است تا امارات اشغال آن را در بعد اقتصادی بسیار ارزشمند بداند.
کاربران شبکه های اجتماعی عربی این تلاش امارات را برای تحریف تاریخ وهویت سازی جعلی برای خود به سخره گرفتند.
این برای نخستین بار نیست که امارات دست به چنین کاری می زند بلکه پیش از این در ژانویه (دی – بهمن ماه) ۲۰۱۸ نقشه تحریف شده ای را در موزه لوور فرانسه در ابوظبی قرار داد که در آن استان «مسندم’ متعلق به سلطان نشین عمان را داخل مرزهای خود قرار داده بود.
در فوریه ۲۰۱۸ نیز فعالان عمانی صفحه ای از یکی از کتاب های اماراتی منتشر کردند که در آن تمدن «مجان» عمان به امارات نسبت داده شده بود.
مجمع الجزایر سُقُطری، در غرب اقیانوس هند، میان دو قاره آسیا و آفریقا و در دهانه خلیج عدن قرار دارد. برخی معتقدند که سقطری ریشه سانسکریتی دارد و به معنی جزیره شادکامی و عده ای هم می گویند، نام این جزیره از دو واژه ‘سوق’ به معنای بازار و ‘قوطرا’ به معنی ‘شیره کندر’ گرفته شده است.
سقطری، در برگیرنده جزیرههای مرجانی سقطرا، عبدالکوری، سمهه، درسه و چندین جزیره کوچکتر است که روی هم ۳.۶۲۵ کیلومتر مربع وسعت دارند.
در این زمینه ‘ترکی الشهلوب’ یکی از کاربران منتقد دولت سعودی در صفحه توییتر خود نوشت: امارات در پوشش بازگرداندن دولت عبد ربه منصور هادی رییس جمهوری مستعفی به قدرت در یمن در حال سرقت فرهنگ ، تمدن و ثروت های ملی از جمله درختان و پرندگان کمیاب و سنگ های قیمتی جزیره سقطری است.
پس از عربستان، امارات بیشترین مشارکت را در جنگ علیه مردم یمن داشته است. امارات از نظر سیاسی قصد دارد مانع از تقویت نقش، نفوذ و جایگاه ‘انصارالله’ در ساختار قدرت یمن شود.
در کنار اهداف سیاسی، این امیرنشین با اشغال بخش هایی از خاک یمن برای تقویت حضور خود در این کشور تلاش می کند. امارات در این راستا تمرکز خود را متوجه مناطق جنوبی یمن کرده، تا حدی که اقدامات این کشور در عدن صدای رییس جمهوری مستعفی یمن را هم در آورده است.
فعالان شبکه های اجتماعی عربی،امارات در ویکی پدیا هم به دنبال اشغال یمن است