نشست کاروگروه منطقه سه متشکل از استانهای کرمانشاه، لرستان، ایلام و همدان ، به ریاست دکتر رحمانی فضلی وزیر کشور در محل وزارت کشور برگزار شد.
به گزارش مرزنیوز و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ دکتر رحمانی فضلی وزیر کشور در این نشست ضمن تاکید بر بهرهمندی بیش از پیش از ظرفیتهای منطقه ای بر اهمیت تغییر نگاه و تمرکز زدایی در نظامات کشور تاکید کرد.
وزیر کشور در ادامه با اشاره به اینکه باید اختیارات بیشتری به مناطق تعیین شده، داده شود، بر استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در کاهش هزینه ها، افزایش بهره وری و همچنین ایجاد اشتغال در کشور تاکید کرد و گفت: باید از ایده های نو و جدید در راستای کمک به ارتقای اقتصادی استانها استفاده کنیم.
دکتر رحمانی فضلی همچنین در حاشیه این نشست گفت: تقسیمات منطقه ای و جلسات پیگیری امور این مناطق طبق تکلیفی که در برنامه ششم توسعه تعیین شده و براساس اقدامات انجام شده در وزارت کشور و سازمان برنامه و بودجه، شکل گرفته است و مقرر است که ما ۹ منطقه در کشور متشکل از استانهای مختلف داشته باشیم.
وزیر کشور در تشریح اهداف منطقه بندی کشور گفت: بسیاری از برنامه ها و اقدامات در حوزه اقتصادی، تولیدی، اشتغال و تجارت با استفاده از ظرفیتهای منطقه ای و ظرفیت های متفاوت استانهای مختلف در کنارهم انجام خواهد شد.
دکتر رحمانی فضلی با اشاره به اینکه این دومین جلسه کارگروه منطقه ای است که تشکیل شده است، افزود: استانهای همدان، کرمانشاه، ایلام و لرستان اعضای کارگروه سوم هستند و ما معتقد هستیم که ظرفیتهای منطقه ای و استانی می تواند در جهت رشد و توسعه استانی، منطقه ای و همچنین ملی موثر باشد.
وی اضافه کرد: در این جلسه اصول کار مطرح و تصمیماتی گرفته شد ، مطالعات آمایشی صورت گرفته است و مطالعات آمایشی استانها در قالب مطالعات تلفیقی منطقه ای آورده خواهد شد.
دکتر رحمانی فضلی در خصوص تصمیمات این جلسه گفت: در این جلسه برخی از پروژه ها مطرح شد و مورد تصویب قرار گرفت. همچنین مقرر شد استانها به صورت مشترک در آن پروژه ها کار کارشناسی انجام دهند تا بتوانیم گامهای بلندی در این حوزه برداریم. این امر می تواند گام بلندی در جهت خودکفایی کشور، استقلال اقتصادی کشور، به کار گیری منابع با بهره وری بالا و افزایش مقاومت منطقه ای و ملی باشد.
وزیر کشور در ادامه تصریح کرد: اگر امکانات مناطق را تلفیق و میان استانها مشارکت ایجاد کنیم می توانیم استانها را به صورت مکمل به هم پیوند بزنیم تا از این طریق بازار محصولات خاصی در یک منطقه داشته باشیم، یا تجارتی را به صورت مشترک و یا موضوع گردشگری را به صورت منطقه ای دنبال کنیم.
وی یادآور شد: این موضوعی بین بخشی، بین استانی و ملی است، یعنی باید در سطوح ملی، استانی و منطقه ای همکاری بین دستگاهی و مشارکت ایجاد شود. قطعا در این مسیر با مسائل و مشکلاتی روبرو خواهیم شد.
وزیر کشور در پایان ابزار امیدواری کرد: می توانیم در این مسیر گام مهمی برداریم که البته مستلزم این است که نظام برنامه ریزی، نظام بودجه ریزی، نظام مالیاتی، پولی و بانکی در قالب منطقه ای ایفای نقش کنند. اگر همه این نظامات با توجه به مدل برنامه ریزی خود را انطباق دهند ما یقینا می توانیم ظرفیتهای بسیار بالایی را در استانها و مناطق مختلف کشور فعال کنیم.
گفتنی است؛ بررسی زمینه های موثر در راستای رونق تولید، بررسی روند جذب سرمایه گذاری، تامین منابع و کاهش هزینه ها، بررسی فعالیت واحدهای تولیدی و اقدامات صورت گرفته جهت حفظ اشتغال موجود و ارتقاي آن، بررسی وضعیت تنظیم بازار و نحوه نظارت بر تامین و توزیع کالاهای اساسی و همچنین بررسی وضعیت گمرکات، بازارچه های مرزی، مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از جمله موارد مطروحه در این جلسه بود.
همچنین در این جلسه، بازوند استاندار کرمانشاه به عنوان دبیر کارگروه منطقه سه، به ارائه برنامه ها، راهکارها و پیشنهادات چهار استان عضو این کارگروه در جهت بهبود شرایط اقتصادی و توسعه هرچه بیشتر این منطقه پرداخت.
برگزاری نشست کارگروه منطقه سه متشکل از استانهای کرمانشاه، لرستان، ایلام و همدان