در پی یک دوره تنش بین ترکیه و اتحادیه میهنی کردستان عراق دو طرف در تلاش برای عادی سازی روابط هستند.
مرزنیوز به نقل از ایرنا:در چارچوب تلاشهای اتحادیه میهنی کردستان عراق و دولت ترکیه برای عادی سازی روابط، «هاکان کاراچای » سرکنسول این کشور در اقلیم کردستان عراق با ‘سعدی احمد پیره’ مسئول روابط این حزب دیدار و گفتگو کرد.
براساس بیانیه صادره توسط اتحادیه میهنی کردستان عراق «سعدی احمد پیره» در این دیدار تاکید کرده است روابط دوستانه دو طرف باعث توسعه روابط اقتصادی و سیاسی بین اقلیم کردستان عراق و دولت ترکیه خواهد شد.
هاکان کاراچای سرکنسول ترکیه در اربیل نیز اعلام کرده است که دولت ترکیه خواهان ثبات سیاسی و امنیتی در عراق و منطقه کردستان عراق بوده و از توسعه روابط در همه سطوح استقبال می کند.
دولت ترکیه سال گذشته در پی دستگیری و ربوده شدن شماری از مدیران برجسته امنیتی این کشور در استان سلیمانیه، نماینده اتحادیه میهنی کردستان عراق در ترکیه را اخراج کرده و محدودیتهای سیاسی و اقتصادی بر مسئولین این حزب در استان سلیمانیه اعمال کرد.
در همین راستا دولت ترکیه با ممنوع کردن پروازهای ترکیه به سلیمانیه از صدور روادید برای شهروندان کرد عراقی ساکن سلیمانیه خودداری کرد.
ترکیه همچنین مسئولین اتحادیه میهنی کردستان عراق را به حمایت از حزب کارگران کردستان ترکیه (پ.ک.ک) که در لیست سازمانهای تروریستی این کشور قرار دارد متهم می کند.
«احمد حاجی» تحلیلگر مسائل ترکیه در گفتگو با خبرنگار ایرنا در اربیل دراین خصوص گفت: با توجه به کشیده شدن تنش های ترکیه و اتحادیه میهنی کردستان عراق به استان کرکوک به نظر می رسد دو طرف به این جمع بندی رسیده اند به سازوکاری برای عادی سازی روابط و حل اختلافات دست یابند.
وی افزود: تنش جبهه ترکمانی که از سوی ترکیه حمایت می شود و اتحادیه میهنی کردستان عراق بر سر تعیین استاندار کرکوک و تردد نیروهای پ.ک.ک در استان سلیمانیه ترکیه را تشویق کرده است که از دامنه تنش ها بکاهد و اتحادیه میهنی کردستان عراق را با خود همسو کند.
این تحلیلگر کرد عراقی تصریح کرد اتحادیه میهنی کردستان عراق نیز از محدودیتهای سیاسی و اقتصادی ترکیه متضرر شده و علاقمند است که روابط با ترکیه را به حالت عادی بازگرداند.
احمد حاجی در ادامه اظهار داشت ترکیه در چارچوب مبارزه داخلی و جهانی با پ.ک.ک قصد دارد محدودیتهای بیشتری از سوی اتحادیه میهنی کردستان عراق بر پ.ک.ک اعمال شود و ورود این حزب به این عرصه می تواند همکاریهای سیاسی و اقتصادی ترکیه به استان سلیمانیه به همراه داشته باشد.
بعد از یک دوره تنش؛ترکیه و اتحادیه میهنی برای بهبود روابط تلاش می کنند












