یک مقام مسئول در وزارت امور خارجه دولت نجات ملی یمن در صنعا با بیان اینکه نامه اخیر امارات به شورای امنیت کذب محض بود، از جامعه بین المللی خواست تا عربستان و امارات را مسئول جنگ چهارساله در یمن و تبعات جنایی، حقوقی و اقتصادی آن اعلام کنند.
مرزنیوز به نقل از ایرنا:این مقام که به نامش اشاره نشده است، تصریح کرده که نامه «لانا زکی» نماینده دایم امارات در سازمان ملل متحد به رئیس شورای امنیت که در ۱۴ سپتامبر (۲۴ شهریور ماه) فرستاده شده مضحک و کذب بوده که در آن واقعیت ها تحریف شده است.
وی افزود که نماینده امارات به عمد تلاش دارد تا اذهان اعضای شورای امنیت را منحرف کند درحالی که عربستان و امارات در روند حضور نمایندگان یمن در نشست صلح در ژنو سنگ اندازی کرده و از ابتدا نیز خواهان شروع مذاکرات نبودند.
این منبع یمنی گفت که نامه امارات اثبات کافی برای تجاوزی است که یک کشور عضو سازمان ملل متحد علیه کشوری دیگر که عضو این سازمان است، انجام داده و آن را تهدید می کند و این نقض آشکار قطعنامه سازمان ملل متحد است.
وی از جامعه بین المللی، شورای امنیت و بخصوص پنج کشور عضو دایم این شورا خواست تا عربستان و امارات را مسئول این تجاوز به یمن از ۲۶ مارس ۲۰۱۵ و تبعات جنایی، حقوقی، مالی و اقتصادی آن بدانند.
نشست ژنو قرار بود اولین گفت و گوی طرف های یمنی بعد از توقف نشست های کویت باشد.
این نشست در حالی که هیات انصارالله در ژنو حضور نیافت، ۸ سپتامبر (۱۷شهریورماه) بی نتیجه پایان یافت.
در تازه ترین گزارش ها از یمن، سازمان غیردولتی «کودکان را نجات دهید» روز چهارشنبه هشدار داد که گرسنگی در یمن جان پنج میلیون کودک یمنی را تهدید کرده و جنگ در بندر الحدیده این آمار را بالا برده است.
ائتلاف عربی به سردمداری عربستان برای اولین بار در تاریخ ۲۵ مارس ۲۰۱۵ به یمن حمله کرد. هواپیماهای پنج کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس(عربستان، امارات عربی متحده، قطر، کویت و بحرین) به همراه مغرب، مصر، اردن و سودان در این حمله مشارکت داشتند و سومالی نیز اجازه استفاده از پایگاههای نظامی خود برای حمله را داده است.
این حملات در پشتیبانی از دولت عبد ربه منصور هادی و بر ضد انصارالله و پشتیبانان علی عبدالله صالح رئیس جمهوری پیشین یمن صورت گرفت.
طبق اعلام مقامات سازمان ملل، جنگ یمن تا کنون بیش از ۲۸ هزار کشته و زخمی و ۳ میلیون بی خانمان به جا گذاشته است. هزاران نفر از مردم این کشور به خاطر سوءتغذیه، بیماری و دسترسی نداشتن به مراکز بهداشتی جان خود را از دست دادند.