ارتش پاکستان در واکنش به حملات مرزی از خاک افغانستان به مواضع مرزبانان این کشور، اعلام کرد که عملیات حصارکشی در نوار مرزی با این کشور تکمیل می شود.
مرزنیوز به نقل از ایرنا: پاکستان با نگرانی از تشدید حملات از افغانستان به داخل این کشور بر عزم خود برای احداث حصار در سراسر مرز «دیورند» (نوار مرزی پاکستان و افغانستان) به طول دو هزار و ۵۰۰ کیلومتر تاکید کرده است.
این خط فرضی در سال ۱۸۹۳ میلادی و دوران استعمار انگلیسیها ترسیم شده بود.
بر اساس اعلام منابع خبری پاکستان، ارتش این کشور در نظر دارد با احداث ۱۰۰ پاسگاه مرزی ۳۰ هزار مرزبان را برای امنیت مرزهای دو کشور مستقر کند.
مقامات افغانستان پیشتر ضمن مخالفت با حصارکشی مرزی تاکید کردند نصب سیم خاردار و حصارکشی در مرز دو کشور، تاثیری در مبارزه با تروریسم ندارد و تنها موجب ایجاد فاصله میان مردم دو کشور همسایه می شود.
افغان ها معتقدند که پاکستان با حصارکشی در مناطق مرزی، بیش از آن که به دنبال امنیت باشد، به دنبال تثبیت ‘خط دیورند’ است.
وقوع حملات مسلحانه در نوار مرزی پاکستان و افغانستان در روزهای گذشته منجر به جان باختن یک مرزبان پاکستانی در منطقه قبیله ای وزیرستان شمالی شد.
روابط عمومی ارتش پاکستان،نظامی کشته شده که مشغول حصارکشی در نوار مرزی با افغانستان بود توسط تروریست ها هدف قرار گرفت.
سخنگوی ارتش پاکستان در واکنش به این حمله بر همکاری افغانستان با پاکستان برای تکمیل طرح حصار کشی مرزی تاکید کرد.
سرلشکر ‘آصف غفور’ اضافه کرد:پاکستان طرح حصارکشی در نوار مرزی با افغانستان را تکمیل می کند.
روز شنبه دوم تیرماه نیز، تبادل آتش میان نیروهای امنیتی پاکستان و تروریست ها در منطقه مرزی ‘لدها’ واقع در منطقه وزیرستان جنوبی، در نزدیکی مرز افغانستان باعث کشته شدن شش تروریست و دو مرزبان پاکستانی شد.
اختلاف مرزی پاکستان و افغانستان بویژه در خصوص خط دیورند از مهمترین اختلافات دو کشور است.
دولت پاکستان و جامعه بینالمللی خط دیورند را به عنوان مرز بینالمللی بین دو کشور به رسمیت میشناسند.
افغان ها معتقدند خط دیورند که در سال ۱۸۹۶ احداث شد، حاصل اقدام یک تبعه انگلیسی به نام ‘مورتیمور دیورند’ است که بخشی وسیع از خاک افغانستان را با این خط جدا کرده و موجب اختلافات مرزی امروزی میان پاکستان و افغانستان شده است.