به گزارش مرزنیوز و به نقل از تابناک؛ به زمین نشستن یک هواپیمای افغانستانی در فرودگاه ارومیه مورد توجه مردم استان قرار گرفت و به سرعت در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی پخش شد. با توجه به مرزی بودن استان شایعات مختلفی در این زمینه مطرح شد به ویژه آنکه گفته شده این هواپیما در فرودگاه کابل اجازه فرود نداشته است.
مدیرکل فرودگاههای آذربایجانغربی درهمین زمینه، گفت: فرود هواپیمای افغانستانی در ارومیه طی روز گذشته برای سوختگیری بود.
محمدعلی نائل قراملکی افزود: بویینگ ۷۳۷ کام ایر افغانستان که ظهر دیروز در پرواز مشهد به کابل اجازه فرود در فرودگاه کابل را نیافت، به مقصد کیف پرواز کرد که در میانه راه در فرودگاه ارومیه برای سوختگیری فرود آمد. وی ادامه داد: این فرود برای پیاده شدن یا سوار کردن مسافر نبود و فقط سوختگیری انجام شد و سپس هواپیما مسیر خود را از سر گرفت.
گفتنی است فرودگاه ارومیه که به عنوان یکی از فرودگاههای مهم شمالغرب می باشد در سال۱۳۴۲ در شمال شهر ارومیه مرکز استان آذربایجانغربی در ۳۴۳ هکتار ساخته شد و سه سال بعد در سال ۱۳۴۵ به بهره برداری رسید. فاصله فرودگاه تا شهر ارومیه ۱۵ کیلومتر و ارتفاع آن از سطح دریا ۶۱/۱۳۲۴(۴۳۴۳پا) می باشد. استان آذربایجان غربی به خاطر همسایه بودن با سه کشور خارجی دارای موقعیت خاص و استراتژیک می باشد و این فرودگاه که به عنوان مرز هوایی محسوب می شود قابلیت پذیرش انواع هواپیماهای پهن پیکر (متناسب با CAT ایمنی زمینی فرودگاه )و هواپیماهای متوسط و هواپیماهای بدنه باریک و هواپیماهای سبک و انواع هلی کوپتر را دارد. باند ۳۲۵۰ متری این فرودگاه با عرض ۴۵ متر مجهز به چراغهای آستانه و کناره باند (جهت استفاده در ساعات شب و یا شرایط دید کم ) جهت فرود مناسب پروازها باند فرودگاه و دارای چراغهای نشان دهنده شیب فرود (PAPI) و سیستم پیشرفته ILS همراه با ۹۰۰ متر چراغ نشان دهنده سمت باند می باشد. سیستم پیشرفته ILS سیستمی است که جهت فرود ایمن هواپیماها در شرایط عادی و یا شرایط دید کم در این فرودگاه نصب گردیده است. سنگین ترین و پهن ترین هواپیمای قابل پذیرش در این فرودگاه B747 SP میباشد و نوع فضای ارائه سرویس مراقبت پرواز D می باشد. محدوده کنترل پروازی این فرودگاه به شعاع ۴۰ کیلومتر می باشد و برج مراقبت پرواز فرودگاه نیز مجهز به دستگاه AMD است که پرسنل مراقبت پرواز توسط این دستگاه تمامی تحرکات هواپیماها را در این محدوده زیر نظر دارند . دستگاه AMD اطلاعات خود را از رادارهای منطقه شمالغرب کشور گرفته و در اختیار پرسنل مراقبت پرواز قرار می دهد. فرودگاه ارومیه دارای دو ترمینال داخلی به مساحت ۴۲۰۰ متر مربع و ترمینال خارجی به مساحت ۴۴۰۰ متر مربع می باشد و هر دو ترمینال مجهز به دستگاههای تفتیش بار و مسافر هستند.در حال حاضر نزدیک به ۳۰۰۰۰ مسافر از ترمینال داخلی این فرودگاه تردد می نمایند.