رییس جمهوری افغانستان بر ضرورت مهار و مدیریت آبهای افغانستان تاکید کرد و گفت در سال آینده ساخت ۲۱ سد در مناطق مختلف کشور آغاز می شود.
مرزنیوز به نقل از ایرنا، «محمد اشرف غنی» روز شنبه در نشستی با وزیر کشاورزی و شماری از کشاورزان افغان افزود: رفاه افغانستان ازراه توسعه واستخراج معادن کشور امکان پذیر می شود و آبهای افغانستان نیز باید مهار شود و برای استفاده بهینه وبهتردر اختیار مردم قرار گیرد.
افغانستان باوجود اینکه به آب های بین المللی دسترسی ندارد و در خشکی محصور شده، اما دارای رودخانه های پرآب فراوانی است و بخش اعظمی از آب رودخانه خروشان«کنر» این کشور به پاکستان سرازیر و بخش دیگری از آب های طبیعی افغانستان وارد کشور ترکمنستان می شود.
افغانستان و ایران نیز حدود ۵۰ سال قبل، قراردادی را در باره حقابه «هیرمند» به امضا رسانده اند که اجرای آن در طول دهه های گذشته با فراز و نشیب همراه بوده است.
وی گفت: ثبات افغانستان در گرو توسعه ونوسازی کشاورزی است و بدون توسعه کشاورزی، ثبات این کشور ناممکن است.
رییس جمهوری افغانستان بر افزایش صادارات این کشور تاکید کرد وگفت: باید روزانه ۶۰۰ تن میوه تازه از فرودگاه های کشور به خارج صادر شود و روی این برنامه ها، سازماندهی وکار صورت گرفته است و بازرگانان افغان، نباید بازار میوه خشک روسیه را نیز از دست بدهند. اشرف غنی، از استانداران سراسر کشور خواست که زمین های غصب شده توسط افراد با نفوذ و قدرتمندپیگیری و زمین هابه صاحبان آن بازگردانده شود تا مردم از مالکیت املاک کشاورزی خود اطمینان حاصل کنند.
رییس جمهوری افغانستان گفت: اکنون حدود ۳۳درصد زمین هایی که در زمان ریاست جمهوری«محمد داود» در این کشور زیر کشت قرار داشت، بلااستفاده مانده و این یک فاجعه برای کشور محسوب می شود.
«محمد داودخان» نخستین رئیس جمهوری افغانستان است. او از سال ۱۳۵۲ تا ۱۳۵۷ خورشیدی رئیس جمهوری این کشور بود و قبل از آن، یک سال وزیر دفاع و به مدت یک دهه نیز نخست وزیری افغانستان را عهده دار بود .
داود خان در زمان نخست وزیری و ریاست جمهوری خود اصلاحات بنیادینی را درحکومت به وجود آورد واغلب طرح های بزرگ عمرانی افغانستان در زمان وی پایه گذاری شده و مردم افغانستان از وی به عنوان الگوی زمامداری یاد می کنند.
رییس جمهوری افغانستان در این نشست به وزیر کشاورزی دستور داد تا نسبت به تولیدات کشاورزی افغانستان توجه ویژه مبذول دارد و برای جایگزین کردن محصولات کشاورزی داخلی با محصولات کشاورزی به ویژه میوه جات وارداتی، برنامه ریزی کند.
اشرف غنی، از وزیر آموزش عالی افغانستان نیز خواست که در واحدهای درسی دانشکده های کشاورزی این کشور تجدید نظر کرده و واحدهای درسی این رشته پس از دریافت نظرات کشاورزان و نیازمندی های این بخش تهیه و تدریس شود.
وی تاکید کرد که توسعه کشاورزی افغانستان، تنها وظیفه یک وزارتخانه نیست، بلکه برنامه دولت وحدت ملی است.
اشرف غنی در سخنان خود بر توازن درآمد شهر و روستا تاکید کرد و گفت که باید به کشاورزان افغان کمک شود تا درآمدهای آنان افزایش یابد.
لینک خبر:https://marznews.com/?p=89229