وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه ای حمایت آمریکا از افراد وفادار به رئیس جمهور مستعفی یمن و ائتلاف عربی و همچنین درخواست برای برقراری صلح در این کشور را نشانه دورویی و ریاکاری سیاست های واشنگتن دانست و از آن انتقاد کرد.
مرزنیوز به نقل از ایرنا:دربیانیه وزارت خارجه روسیه گفته شده است: آمریکا به طور مستقیم از تشکیلات و نیروهای جنگجو ائتلاف عربی حمایت می کند.
در بیانیه به حمله نیروهای وفادار به «عبدربه منصور هادی » رئیس جمهوری مستعفی و فراری یمن به مواضع نیروهای جنبش انصارالله در استان صعده در شمال غربی یمن و افزایش حملات هوایی ائتلاف عربی به مناطق پیرامون فرودگاه صنعا اشاره و خاطرنشان شده است: زد و خوردهای مسلحانه پیرامون بندر حدیده تحت کنترل نیروهای انصارالله که از طریق آن بخش اصلی مواد غذایی، دارو و مایحتاج اولیه مردم یمن حمل می شود افزایش یافته است.
وزارت امور خارجه روسیه در بخش دیگری از بیانیه خود آورده است: سیر منفی اوضاع یمن باتوجه به درخواست های اخیر دولت آمریکا از طرف های مناقشه برای توقف زد و خوردها در طول یک ماه و آغاز مذاکرات صلح با میانجی گری مارتین گریفیتس نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل در مساله یمن جالب توجه است.
«حمایت نظامی واشنگتن از تشکیلات ائتلاف عربی (نیروهای کشورهای تحت رهبری عربستان) در یمن از سویی و درخواست برای توقف فوری جنگ از طرف دیگر، صداقت گفتار مقامات آمریکایی را زیر سوال می برد.
وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه خود خاطرنشان کرده است: تمام مدارک حاکی از آن است که واشنگتن قصد ندارد سیاست خود را در یمن تغییر دهد.
«به نوبه خود اطمینان داریم که مناقشه یمن را حل نظامی ندارد؛ به این واقعیت توجه داریم که مسیر برای برقراری صلح و ثبات پایدار در این جمهوری طولانی است و زمان و نیروی زیادی می برد اما در این نکته که باید حل و فصل مسائل یمن صرفا از طریق گفت و گو و با توجه به منافع و نگرانی های متقابل حل شود، شکی نداریم و مصمم به ادامه کمک به این روند هستیم.»
گفتنی است، عربستان سعودی و امارات از ششم فروردین سال ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گسترده ای را علیه یمن فقیرترین کشور عربی آغاز کردند تا به بهانه بازگرداندن رئیس جمهوری مستعفی این کشور به قدرت، به اهداف و زیاده خواهی های سیاسی خود جامه عمل بپوشانند.
تجاوز عربستان و امارات به یمن تاکنون منجر به کشته شدن بیش از ۱۶ هزار یمنی بی گناه و ویرانی زیر ساخت های این کشور شده است.












