پژوهشگر مرکز تحقیقات استراتژیک و بین المللی فرانسه می گوید که عربستان توانایی اعزام نیروی زمینی به سوریه را ندارد.
مرزنیوز به نقل از ایرنا،پایگاه اینترنتی رادیو فارسی فرانسه نوشت: اعلام آمادگی عربستان سعودی برای اعزام نیروی زمینی به سوریه، با واکنش های متعددی از سوی کشورها و کارشناسان روبرو شده است. در حالی که آمریکا از این اقدام استقبال کرده، سخت ترین واکنش ها به اعلام آمادگی احتمالی عربستان، از سوی ایران، سوریه و روسیه انجام گرفته است. در همین حال کارشناسان و متخصصان جهانی نظرات متفاوتی را در باره نتایج احتمالی این مداخله احتمالی ابراز داشته اند. بسیاری از آنان با توجه به محدودیت های عربستان سعودی به این موضوع با دیده تردید می نگرند.
کریم پاکزاد، پژوهشگر مرکز تحقیقات استراتژیک و بین المللی فرانسه به رادیو فارسی فرانسه گفت: عربستان سعودی توانایی اعزام نیرو به سوریه را ندارد.
او می گوید: این اعلام آمادگی، بیشتر نشان از یأس، سرخوردگی و خشم این کشور نسبت به دور نمای تاریکی است که در سوریه و منطقه برای این کشور ترسیم می شود.
پاکزاد در ادامه افزود: سه عامل موجب یأس و خشم عربستان سعودی شده است: نخست، نافرجام ماندن مذاکرات صلح سوریه در ژنو که با تحولات جبهه داخلی جنگ در سوریه و شکست گروه های تروریستی نزدیک به مواضع این کشور، بستگی دارد.
دوم، پیشروی بی سابقه نیروهای ارتش سوریه و مقاومت و در همان حال عقب نشینی و شکست گروه های تروریستی در استان حلب. این موضوع توانایی رزمی گروه های تروریستی در سوریه که نزدیک به مواضع عربستان و ترکیه هستند را به شدت کاهش می دهد و این موضوع همچنین اعتبار این گروه ها را برای مذاکرات احتمالی آینده درباره سوریه، زیر سوال می برد.
سوم و مهم تر از همه، بازگشت ایران به جامعه جهانی و چشم انداز قدرت گرفتن ایران در منطقه و جهان پس از حل و فصل پرونده هسته ای این کشور.
وی همچنین با اشاره به جنگ یمن و ناتوانی رژیم آل سعود در این جنگ، گفت: عربستان سعودی در راس یک ائتلاف منطقه ای در عقب راندن ارتش و نیروهای مقاومت مردمی یمن ناتوان است.
وی می گوید: این جنگ که به گفته عربستان باید سه هفته طول می کشید و با پیروزی عربستان پایان می یافت، نزدیک به یکسال طول کشیده و پیشرفت محسوسی به نفع این کشور نداشته است.
کریم پاکزاد اعتقاد دارد که ارتش عربستان به سلاح های مدرن مجهز است، ولی این ارتش، فاقد نیروی انسانی کارآمد برای پیروزی در درگیری های منطقه ای است.
لینک خبر:https://marznews.com/?p=84191












