فصلنامه «دیده بان مرز» به جمع مطبوعات و رسانه های کشور پیوست.
صاحب امتیاز و مدیرمسئول فصلنامه «دیده بان مرز» با اعلام این خبر گفت: با رشد و توسعه تکنولوژی به ویژه شبکه های ارتباطی، مرزهای جغرافیایی هر روز تحت سیطره فن آوری های نوین بشر در حوزه ارتباطی قرار می گیرد و در این حوزه حفظ حریم و دست آوردهای محلی و منطقه ای در بخش مختلف فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و حتی امنیتی با مشکلات زیادی روبه رو گردیده است.
محمدنقی دیده بان اظهار داشت: امروزه سردمداران ثروت و قدرت در جهان با استفاده از ابزارها و شیوه های مختلف ارتباطی همه مرزها را برای خود شکسته و سعی در القای فرهنگ و نفوذ خود جهت سیطره بر جهان را دارند و در این راه با بهره گیری از ترفندهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی تلاش می نمایند مقاومت های کشورها، ملت ها و فرهنگ را شکسته و به اهداف خود دست یابند.
وی افزود: در حالی که جهان را به مثابه دهکده جهانی محسوب کرده و مرزهای جغرافیایی را صرفاً یک خط فرضی ترسیم شده می پندارند و به دنبال چالش کشیدن تمدن ها، فرهنگ، ادیان و خرده فرهنگ های محلی و ملی کشورها در حاکم کردن تفکر امپریالیستی در سایه لیبرالیسم، سرمایه داری و حقوق بشر می باشند در صورتی که کماکان در برخی از نقاط جهان، ملت ها سعی دارند هویت ملی، فرهنگی و تاریخی خود را در چارچوب سرزمین مادری خود حفظ کنند.
دیده بان ادامه داد: کشور ما ایران با سابقه تاریخی تمدن درخشان خود در عصر حاضر در مقابله با تهدیدهای جدی تک قطبی شدن قرار گرفته و به ویژه که با وقوع انقلاب اسلامی و حاکمیت مردم سالاری دینی خود در منطقه و جهان الگوی مناسب برای کشورهایی قرار گرفته که ضمن تأکید بر هویت ملی خود در مقابل سیطره قدرت و لیبرالیسم غرب ایستادگی کرده است.
وی تصریح کرد: شاید بتوان سه فاکتور تمدن و فرهنگ غنی، ام القرای جهان اسلام با تأکید بر مکتب شیعه علوی و حاکمیت مردم سالاری دینی را دلیل این همه ستیزه جویی غرب خصوصاً صهیونیسم جهانی را بر علیه ایران شمرد.
دیده بان خاطرنشان کرد: سرزمین کهن ایران که امروزه، ایرانی ها به آن افتخار می کنند در قرون متمادی با فراز و نشیب های فراوان مواجه بوده و زمانی که برگ هایی از تاریخ این کشور ار ورق می زنیم، با تجاوزات و تهدید سرزمین مواجه می شویم.
وی اذعان داشت: چنانچه امروزه ما نتوانیم اقدامات خود را در حفط یکپارچگی، توسعه متوازن و ایجاد محیطی امن و پایدار در مناطق مرزی کشور به انجام برسانیم، قطعاً در آینده با چالش های جدی مواجه خواهیم شد و آیندگان درباره ما قضاوت سختی خواهند کرد.
دیده بان بیان داشت: کشوری که در آن زندگی می کنیم با ۱۵ کشور همسایه است و بیش از ۶۰۰۰ کیلومتر مرز خشکی و ۲۷۰۰ کیلومتر مرز آبی دارد که از نظر تعداد همسایه به همراه چین در رتبه دوم جهان قرار دارد. ویژگی های طبیعی، انسانی و فرهنگی مناطق مرزی ایران خود نشان از تنوع و پیچیدگی مدیریت بر این سرزمین را دارد.
وی تأکید کرد: حفظ تمامیت ارضی و استقلال و آزادی کشور در گروه تلاش های مختلف همه آحاد مردم است و امروزه کسی نمی تواند از این مسئولیت شانه خالی کند، زیرا حفظ و حراست از سه فاکتور فوق صرفاً سلاح به دست گرفتن و جنگیدن نیست بلکه مهمترین قدم اول آگاهی از سرنوشت کشور و آینده آن است. بصیرت داشتن و قدرت تجزیه و تحلیل مسائل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ایجاب می نماید در مقابله با تهاجم اطلاعاتی، سیاسی و فرهنگی غرب و ایادی وابسته (صهیونیسم جهانی و حاکمان مرتجع منطقه) از ابزارهای مختلف استفاده و با بهره گیری از آثار تمدنی کهن، اسلام ناب محمدی(ص)، در حفظ ثمره انقلاب پرشکوه ملی، اسلامی و دفاع مقدس تلاش نموده و برگ زرینی دیگری بر صفحات تاریخی این کشور بیفزاییم.
مدیرمسئول این فصلنامه ابراز داشت: در این راه از همه دستگاه ها و سازمان های مرتبط که امکان انتشار اطلاعات مربوط به حوزه های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، علمی و ورزشی استان ها و شهرستان های مرزی را دارند، درخواست می نماید در غنی تر شدن این فصلنامه مساعدت لازم را به عمل آورند.