معاون امور عمرانی استانداری اردبیل به ضرورت آمادهباش و تجهیز مدیریت بحران استان در مقابل چهار مخاطره طبیعی تأکید کرد.
مرزنیوز به نقل از مهر، بهروز ندایی در جلسه ستاد مدیریت بحران استان اردبیل تصریح کرد: با وجود اینکه ایران و به تبع اردبیل مناطق حادثهخیز است اما احتمال وقوع چهار مخاطره به مراتب بیشتر است.
وی افزود: این مخاطرات شامل سیل، زلزله، آتشسوزی و طوفان بوده و با توجه به بررسیها میزان خسارت زلزله به مراتب بیش از سه مورد دیگر است.
معاون امور عمرانی استانداری اردبیل متذکر شد: به دلیل اینکه سیلاب، آتشسوزی و طوفان تا حدودی قابلپیشگیری و کنترل است، ضروری است علاوه بر آمادگی در مقابل این حوادث، دستگاههای مدیریت بحران استان، آمادگی ویژه در مقابل زلزله را داشته باشند.
ندایی متذکر شد: در موضوع زلزله مهمترین عامل پیشگیری از سطح آسیبها، کیفیت ساختوسازها است و به ویژه توجه به کیفیت ساختوساز بخش روستایی اهمیت ویژه دارد.
وی ادامه داد: بر اساس گزارش اعلامی نظاممهندسی ساختمان، معماری روستایی اردبیل به مانند سرپل ذهاب واقع در کرمانشاه است و وقوع زلزله مشابه میتواند به همان درجه مخرب باشد.
معاون امور عمرانی استانداری اردبیل تأکید کرد: از سویی راهاندازی سامانه یکپارچه مدیریت امداد و نجات در استان ضروری است و تمامی دستگاهها میبایست اطلاعات مورد نیاز هلالاحمر را در اختیار این سامانه قرار دهند.
ندایی به ضرورت تجهیز انبارهای امدادی استان با اقلام حیاتی نیز اشاره کرد و افزود: مطابق استانداردها میبایست اقلام دو درصد جمعیت استان در انبارها وجود داشته باشد که در مواقع اضطراری و حوادث مورد استفاده قرار گیرد.
در این جلسه فرماندار اردبیل نیز خواستار ارزیابی مقاومت روستاها در مقابل مخاطرات طبیعی از جمله زلزله شد.
جواد زنجانی با تأکید به اینکه تشکیل سامانه یکپارچه مدیریت امداد و نجات ضرورت ویژه دارد، افزود: از سویی زیرساختهای امدادی نیز میبایست مشخص و ارزیابی شود.