مسئول خانه فرهنگ ایران در پیشاور پاکستان و رئیس دانشگاه بانوان ‘بی نظیر بوتو’ پیشاور برای راهاندازی «گوشه حافظ» (مرکز حافظ شناسی )در این دانشگاه توافق کردند.
مرزنیوز به نقل از ایرنا:گوشه در اصطلاح ادبی و فرهنگی پاکستان، ایجاد مرکز یا کرسی ویژه با هدف معرفی بیشترشخصیت بزرگ ادبی و فرهنگی در یکی از دانشگاه ها و یا نهادهای فرهنگی است.
به گزارش پنجشنبه شب ایرنا، در دیدار ‘عباس فاموری’ وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ ایران در پیشاور با ‘رضیه سلطانه’ رئیس دانشگاه بانوان پیشاور درباره گسترش زبان فارسی و امضاء تفاهم نامه همکاری توسعه روابط علمی فرهنگی و ایجاد گوشه حافظ در کتابخانه مرکزی دانشگاه تبادل نظر و گفت و گو شد.
در این دیدار که با هدف گسترش روابط فرهنگی دوجانبه برگزار شد، دو طرف همچنین در خصوص تبادل هیات علمی و برقراری ارتباط علمی دانشگاه بی نظیر بوتو با دانشگاه الزهراء تهران تبادل نظر کردند.
وابسته فرهنگی ایران در پیشاور در این دیدار با تبیین مشترکات فرهنگی دو کشور و تشریح پیشرفت های علمی و آموزشی جمهوری اسلامی، گفت:زمینه های مناسب برای توسعه و گسترش روابط علمی و فرهنگی، دانشگاهی و تبادل استاد و دانشجو و بورسیه با مراکز علمی دانشگاهی ایران فراهم شده است.
وی ادامه داد:پیشنهاد می شود که در جهت معرفی فرهنگ و مفاخر علمی ادبی ایران، گوشه حافظ در دانشگاه بانوان شهر پیشاور پاکستان ایجاد شده و همکاری دوجانبه در قالب تفاهم نامه گسترش یابد.
سلطانه رئیس دانشگاه بانوان بی نظیر بوتو پاکستان نیز در این دیدار، تعمیق و گسترش روابط علمی – فرهنگی دانشگاه بانوان پیشاور با دانشگاه الزهراء تهران و امضای تفاهم نامه دانشگاه و خانه فرهنگ را خواستار شد.
وی گفت:به دلیل همکاری مستمر و خانه فرهنگ ایران در پیشاور و تامین استاد برای تدریس متون فارسی در دانشکده ادبیات اردو، از ایجاد گوشه حافظ در کتابخانه مرکزی این دانشگاه پس از امضای تفاهم نامه اعلام آمادگی کرده و با اجرایی شدن این مهم موافقیم.
در پایان این دیدار مقرر شد که متن تفاهم نامه همکاری دوجانبه از سوی خانه فرهنگ ایران در پیشاور تهیه شده و به دانشگاه ارائه شود تا پس از طی روال قانونی و پیش از پایان ماه رمضان امضاء شود.
رشته های علوم اسلامی، فیزیک، قضا، علوم سیاسی، روانشناسی، شیمی و بیوشیمی، آمار، علوم مدیریت، ریاضیات، زبان و ادبیات اردو،علوم اقتصادی و هنر و معماری، علوم کامپیوتر و زبان و ادبیان انگلیسی در دانشگاه بانوان بی نظیر بوتو پیشاور تدریس می شود.
این دانشگاه از دانشگاه های مشهور پاکستان است.
پیشتر نیز ‘گوشه حافظ شیرازی’ با هدف معرفی بیشتر این شاعر پرآوازه ایرانی و جهان اسلام به علاقه مندان پاکستانی، در بنیاد ملی کتاب پاکستان راه اندازی شده است.
گوشه سعدی شیرازی نیز در مرکز مطالعات پاکستان دانشگاه پیشاور ایجاد شده است.