به گزارش مرنیوز و به نقل از روابط عمومي سازمان مديريت و برنامه ريزي آذربايجان شرقي؛ حضرت آيت الله خامنه اي در ديدار هزاران تن از مردم تبريز، مردم آذربايجان را پرچمدار اتحاد و آزادي ايران خواندند و با اظهار تعظيم به ملت پر عظمت ايران به علت خلق ۲۲ بهمن تاريخي امسال تأكيد كردند: اين حماسه حقيقي، پرشور و پرمحتوا نتيجه منحرف نشدن و استقامت ملت در خط انقلاب است و اين راه پيشرفت و اقتدار، با اتحاد ملي و با نگاه انقلابي و نه ارتجاعي به مشكلات، يعني تكيه بر همتي كه دستاوردها را بهوجود آورده، ادامه خواهد يافت كه فعاليت جهادي و شبانه روزي همه مسئولان براي رشد اقتصادي و علاج دشواري ها به ويژه تورم، زمينه ساز آن خواهد بود.
رهبر انقلاب در تبيين ابعادي از حركت بسيار ارزشمند ملت در ۲۲ بهمن، با اشاره به «تبليغات پر سر و صداي دشمنان، مشكلاتي كه مردم با همه وجود حس مي كنند، هواي سرد و ديگر عوامل كاهنده انگيزهها» گفتند: مردم با ايمان و بصيرت، همه اينها را ناديده گرفتند و همه با هم از شرق تا غرب و از شمال تا جنوب ايران عزيز به ميدان آمدند و صداي بلند خود را به گوش همه رساندند كه فقط خداوند شكور قادر است شكر واقعي اين حركت عظيم ملي را بجا آورد.
ايشان راهپيمايي «شنبه تاريخي ملت» را مصداق استمرار استقامت ملي خواندند و با اشاره به انحرافات تدريجي از خط اصلي حركت در انقلاب ها گفتند: در انقلاب اسلامي هم برخي ها به دلايل مختلف با صراط مستقيم انقلاب زاويه دار شدند و كارشان به ضديت با اصل انقلاب و آرمان ها كشيده شد.
حضرت آيت الله خامنه اي افزودند: بر خلاف اين عناصر، ملت بدون احساس خستگي و نااميدي و بدون خوف از ضربات، تهديدات و عربده هاي دشمن، راه مستقيم را با حفظ هويت، شخصيت و عظمت خود ادامه داد و در همين مسير، ۲۲ بهمن امسال به خيابان هاي سراسر كشور آمد و با انگيزه هاي مختلف، استقامت پر معنا و لج كردن با دشمن عنود را نشان داد.
رهبر انقلاب تلاش هاي دشمن و برخي عناصر در داخل را براي سست كردن عزم راسخ ملت و فراموش شدن راه انقلاب يادآور شدند و افزودند: از اهداف مهم اغتشاشاتِ پاييز اين بود كه مردم ۲۲ بهمن را از ياد ببرند كه در داخل هم برخي با استدلال هاي سست و سخنان غلط همين خط را در روزنامه ها و فضاي مجازي دنبال مي كردند كه البته مردم آنها را ناكام گذاشتند.
حضور همراه با تحليل مردم از جمله ويژگي هاي راهپيمايي پر شكوه ۲۲ بهمن بود كه رهبر انقلاب آن را مورد تحسين قرار دادند.
ايشان گفتند: از مصاحبه هاي مردم آشكار بود كه آنها با تحليل به راهپيمايي آمده اند و چون درك كرده بودند كه امريكا از حضور آنها بيمناك است، پرشور و شاد، با روحيه و انگيزه، و با شعارهاي مضمون دار، جهت گيري اصلي خود يعني حمايت كامل از انقلاب اسلامي و نظام جمهوري اسلامي را نشان دادند.
حضرت آيت الله خامنه اي افزودند: امپراتوري رسانه اي امريكا و صيهونيست سعي مي كند اين صداي رسا به گوش ديگر ملت ها نرسد اما آنها كه بايد بشنوند يعني دستگاههاي سياستگذار در امريكا و انگليس و سرويس هاي جاسوسي دشمنان حتماً اين صدا را شنيده اند.
رهبر انقلاب به غوغاي تبليغاتي در فضاي مجازي و رسانه هاي دشمن در آستانه ۲۲ بهمن اشاره كردند و گفتند: صداي مخالف و معارض هم وجود داشت كه اين رسانه ها سعي كردند آن را بزرگنمايي كنند اما صدا و فرياد ملت بر همه صداهاي ديگر غلبه كرد.
«تبيين دروغ بودن و سست بودن ادعاهاي دشمنان درباره جمهوري اسلامي» بخش ديگري از سخنان رهبر انقلاب بود.
ايشان گفتند: گاهي با دروغ اشكار مي گويند نظام رو به قهقراست در حالي كه كشور با وجود مشكلات، با دو سه دهه قبل كاملاً متفاوت است و خيلي جلو رفته است، گاهي هم مي گويند جمهوري اسلامي به بن بست رسيده، اگر اين ادعا درست است، كسي كه به بن بست رسيده خودش از پا مي افتد و به زمين مي خورد پس چرا اين همه براي به زمين زدن او هزينه مي كنيد؟
حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به حملات و شبهات مكرر دشمن درباره ضرورتِ نداشتن توان نظامي ايران گفتند: اولاً كشوري كه اين همه دشمن دارد بايد به فكر خودش و ملتش باشد همچنانكه اوايل انقلاب وقتي فهميدم عده اي مي خواهند هواپيماهاي اف ۱۴ را بفروشند به سرعت مصاحبه و افشاگري كردم و آن حركت ناكام ماند.
رهبر انقلاب تأكيد كردند: براساس عقل و شرع، جهات دفاعي را كاملاً مورد توجه قرار داده ايم و بر اساس حكم قرآن، در آينده نيز هرچه مي توانيم در اين عرصه تلاش خواهيم كرد.
ايشان در همين زمينه افزودند: كشور در زمينه هاي ديگر از جمله صنعت، امور زيربنايي همچون جاده سازي و سد سازي و عرصه هاي ديگر، چندين برابر امور دفاعي كار و سرمايه گذاري كرده اما دشمن كه از تبليغاتش درباره پهپادهاي ايران، ترسش آشكار است، پيشرفت هاي ديگر را انكار و مسائل دفاعي را برجسته مي كند.
رهبر انقلاب در جمع بندي اين قسمت از سخنانشان گفتند: به فضل الهي ملت به وسوسه هاي بدخواهان اعتنا نكرده و نخواهد كرد و مي داند كه هر پيشرفتي و حركتي براي قوي شدن ايران، دشمنان را خشمگين مي كند كه براساس آيه شريفه بايد به آنها گفت از اين خشم و غيظ بميريد.
حضرت آيتالله خامنهاي پيشرفتهاي كشور را يك واقعيت نشاط آفرين و تحسينبرانگيز خواندند و خاطرنشان كردند: البته ما در تبليغات و كار رسانهاي ضعيف هستيم و به مهارت لازم براي نشان دادن اين پيشرفتها دست نيافتهايم اما بازديدكنندگان از نمايشگاهها يا دستاوردهاي ايران، از دستيابي به اين سطوح پيشرفت آن هم در شرايط تحريم اظهار شگفتي ميكنند، همچنانكه آن فرمانده موشكي صهيونيست نيز چند سال قبل گفت من با ايران دشمن هستم اما در مقابل توليد آن موشك پيشرفته به دست دانشمندان ايراني، كلاه از سر بر ميدارم.
ايشان تأكيد بر پيشرفتها را به معني انكار ضعفها ندانستند و گفتند: ضعفها و كمبودهاي زيادي به دلايل مختلف در كشور وجود دارد كه بعضي از آنها مانند گراني، تورم و كاهش ارزش پول ملي براي مردم محسوس است و در بخشهاي ديگر مانند بخشهاي اداري هم ضعفهايي وجود دارد اما در مقابل اين ضعفها، دو نوع نگاه ميتوان داشت.
رهبر انقلاب اسلامي افزودند: نگاه و رويكرد اول اين است كه با نگاه به دستاوردها، بفهميم اين توان وجود دارد كه با همان همتي كه به اين پيشرفتها دست يافتهايم، امكان برطرف كردن ضعفها نيز وجود دارد كه اين نگاه، نگاه انقلابي است.
ايشان در تبيين نگاه ديگر كه از آن به «نگاه ارتجاعي» تعبير كردند، گفتند: با نگاه ارتجاعي به ضعفها، اينگونه نتيجه گرفته ميشود كه فايدهاي ندارد و نميشود كاري كرد بنابراين بايد دست روي دست بگذاريم يا نِق بزنيم و ضعفها را با صداي بلند مطرح كنيم و حتي مثل برخيها اصل انقلاب و جمهوري اسلامي را انكار كنيم.
ايشان با طرح اين سؤال كه «اگر ملتي ضعفي داشت آيا بايد دستاوردهايش را انكار كند؟ و كدام ملتي است كه ضعف ندارد؟» به وجود ضعفهاي مهم در كشورهاي بزرگ و پيشرفته دنيا مانند آمريكا، انگليس و فرانسه از جمله در زمينه فقر و بيماري و تبعيض و نبود عدالت اجتماعي، اشاره كردند و افزودند: در اين كشورها نيز چندين برابر ايران ضعف وجود دارد اما راهحلِ برطرف كردن ضعفها، تخريب اصل و ريشهها نيست بلكه رويكرد درست، رفع ضعفها بر اساس نگاه انقلابي است.
رهبر انقلاب با اشاره به دستيابي كشور به پيشرفتهاي غيرقابل باور، خاطرنشان كردند: در سال هاي اول انقلاب دستيابي به پيشرفتهايي مانند توليد چند ده ميليون تن فولاد حتي به ذهن كسي خطور نميكرد اما اينگونه دستاوردها با همت مردم و جوانان و مسئولان خوبي كه داشتيم، ايجاد شد و امروز نيز اين همتها وجود دارد.
ايشان رشد اقتصادي و مهار تورم را مهمترين كارها خواندند و با تأكيد بر اينكه همه بخصوص مسئولان موظف به فعاليت جهادي و كار و پيگيري شبانهروزي هستند، گفتند: امور اقتصادي، امروز مهمترين كارهاست زيرا بدون رشد اقتصادي كار كشور پيش نميرود و لازمه رشد اقتصادي هم ثبات و مهار تورم و ثبات قيمتها است. مسئله تورم نيز علاجپذير است و بايد مسئولان بخشهاي مختلف آن را علاج كنند.
حضرت آيتالله خامنهاي، علاوه بر مسئولان، قشرهاي مختلف مردم از جمله دانشجو، استاد، عالِم ديني، كارگر، كاسب و دامدار را قادر به نقشآفريني در عرصههاي گوناگون دانستند و افزودند: فعال سياسي هم ميتواند نقشآفرين باشد البته فعاليت سياسي، به نشستن و يافتن نقطه ضعفي در دولت يا دستگاههاي ديگر و تمسخر و بزرگنمايي آن در فضاي مجازي نيست بلكه فعاليت سياسي يعني تشريح فضاي سياسي دنيا و منطقه و تبيين اهداف دشمنان و جهتگيريهاي دوستان.
ايشان فعاليتهاي اجتماعي و خدماتي را از ديگر عرصههاي نقشآفريني مؤثر مردم برشمردند و خاطرنشان كردند: ما بارها توانستهايم به وسيله مردم، ضعفهاي بزرگ را برطرف كنيم كه نمونه آن قضيه كرونا و نقشآفريني مردم در كمك هاي مؤمنانه بود. همچنين شوق و حضور مردم در فعاليتهاي اجتماعي نشاط آفرين موجب پشتيباني و تأمين پيشرفت كشور است.
رهبر انقلاب، «اتحاد ملي» را عامل مؤثر ديگري در قوت كشور خواندند و تأكيد كردند: البته اختلاف نظر وجود دارد اما در مسائل جزيي نبايد تنازع صورت بگيرد مناظره و مباحثات حوزوي و دانشگاهي و در رسانههاي عمومي، همراه با رعايت ادب و حرمت ديگران خوب است اما منازعه و دشمني كردن و آلوده كردن دهان به حرفهاي ناشايست خوب نيست.
ايشان، گرايش عمومي ملت ايران را گرايشِ انقلاب دانستند و افزودند: عدهاي در كشور هستند كه نظراتشان در برخي مسائل سياسي مخالف نظرات عموم مردم و مسئولان است اما اينها طرفِ ملت ايران نيستند؛ طرف ملت ايران، استكبار است و همه مراقب باشند كه به استكبار كمك نكنند و ابزار آن در مقابل اسلام و ايرانِ عزيز نشوند.
حضرت آيتالله خامنهاي، آينده را همچون هميشه روشن خواندند و گفتند: هر گاه افق روشني پيش روي كشور بوده پس از چندي، به آن دست يافتهايم چرا كه تواناييهاي ملت و ظرفيتهاي كشور بسيار بالا است بنابراين اين ملت به دستاوردهاي بزرگتري نيز خواهد رسيد.
حضرت آيت الله خامنه اي در اين ديدار همچنين با تجليل از ايمان و غيرت و صفاي مردم تبريز و آذربايجان، قيام ۲۹ بهمن تبريزي ها را «مقطعي تعيين كننده و روز ورق خوردن تاريخ ايران» دانستند و گفتند: اگر مردم تبريز در چهلم قيام مردم قم، بپا نمي خواستند آن قيام مهم فراموش ميشد اما تبريزي ها با تبديل حادثه قم به قيام و حركتي ملي كه در كمتر از يك سال بعد به سرنگوني رژيم استبدادي وابسته منجر شد، پرچم آزادي ايران را در دست گرفتند و مقطعي تاريخي بوجود آوردند.
ايشان اقدام حكومت مستبد در آوردن تانك به خيابان هاي تبريز را براي سركوب مردم و علما، نشانه دستپاچگي آن رژيم برشمردند و گفتند: مردم غيور تبريز از تانك هم نترسيدند و با ايستادگي و ايثار خون و جان خود، حركتي عظيم بهوجود آوردند كه البته در تاريخ آذربايجان چندين بار ديگر سابقه دارد.
رهبر انقلاب حركت آذربايجانيها از جمله مردم تبريز و اردبيل در آغاز دوره صفويه را زمينهساز نجات ايران از تفرقه و ملوك الطوايفي دانستند و افزودند: آن حركت تاريخي، ايران را متحد و داراي حكومت مستقل و يكپارچه كرد بنابراين پرچم اتحاد ايران هم در دستان آذربايجانيها است.
ايشان روايت درست تاريخ آذربايجان را جزو وظايف اهل فن و روايت بخش مهمي از تاريخ ايران خواندند و گفتند: در قضاياي تنباكو و مشروطه هم مردم اين منطقه قدرت ايمان و ايستادگي خود را نشان دادند همچنانكه در پيروزي انقلاب، دفاع مقدس، حوادث دهه هاي بعد و همين قضاياي اخير هم با بصيرت و استقامت در ميدان بوده اند.
حضرت آيت الله خامنه اي، آذربايجان را از لحاظ فرهنگي، مركز تمدن و فرهنگي غرب كشور خواندند و با اشاره به مشاهير فرهنگي اين خطه گفتند: خدمات بزرگ اين نام آوران به ادبيات و فرهنگ كشور قابل شمارش نيست.
رهبر انقلاب قيام ۲۹ بهمن ۱۳۵۶ مردم تبريز را با توجه به اين سوابق، حادثه اي هويت ساز دانستند كه بايد از آن براي پيمودن راه روشن آينده درس گرفت.
در ابتداي اين ديدار، حجتالاسلام والمسلمين آلهاشم نماينده وليفقيه در استان آذربايجان شرقي، ارتباط مؤثر و مستمر با نخبگان و جوانان، پيگيري حل مسائل فعالان اقتصادي، حضور بيواسطه در ميان مردم و مقابله فرهنگي و سياسي با جريانهاي دينزدا و تجزيهطلب را از جمله اقدامات نمايندگي ولي فقيه در استان بيان كرد.