نخستین جلسه هماندیشی میدانی به صورت صبحانه کاری با حضور قاسم محمدی، مدیرعامل جدید شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان و همچنین اعضای هیئت مدیره، مدیران زراعت، حراست، برنامه و بودجه، روسای بخش ها و کارشناسان ارشد در محل مجتمع زراعت برگزار شد.
به گزارش مرزنیوز؛ دکتر قاسم محمدی، مدیرعامل جدید این شرکت، زراعت و دامپروری را دو بال این بنگاه اقتصادی ارزیابی کرد و اظهار داشت: ما می خواهیم که شرکت مغان تشخص بیابد و در این راه تکیه ما به خداوند متعال بوده و به غیر از فضل، برکت، نعمت و معجزه الهی چشم امید به سایرین نداریم.
وی افزود: اداره کننده شرکت کشت و صنعت مغان دولت حضرت آیت الله رئیسی بوده و در حال حاضر که افتخار خدمتگزاری قسمت اینجانب شده است؛ زمان، زمان هل من ناصر ینصرنی می باشد و باید دست به دست هم بدهیم تا کارها به نحو احسن پیش برود. در خصوص آب بحران جدی بوده و باید حل این مسئله را از بالادستی ها پیگیری نماییم. ما دارای ظرفیت های بزرگی در شرکت هستیم و با کشف استعدادها باید از آنها بهره گیری بکنیم.
قاسم محمدی با ذکر اینکه هدفگذاری، عملکرد و بودجه ۳ محور کار می باشد، چنین بیان کرد: در مهندسی محاسبه اینکه ما کجا قرار داریم و با چه روشی به کدام محل خواهیم رسید، از اهمیت بالایی برخوردار است. من معتقدم که تیم مدیرعامل تمامی پرسنل آن است و نباید کوچکترین بی احترامی به آنان صورت بگیرد. ارزیابی ما در آینده بر اساس ادب و عملکردی که خواهیم داشت، خواهد بود.
مدیرعامل جدید شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان تصریح کرد: شفاف سازی در اولویت کاری ما خواهد بود و در بیان عملکرد باید واقعیتها به مردم گفته شده و از اغراق پرهیز گردد. باید هماندیشی میدانی در دستور کار قرار گرفته و بدنه کارشناسی و مدیریتی شرکت به منصه ظهور آورده شود، چرا که اینها به یاری خداوند متعال رزق مردم را تامین می کنند.
دکتر محمدی اذعان داشت: دوستی با آب و خاک و ارج گذاری به آنها از جایگاه والایی برخوردار است و بایستی کارها با کمترین منابع، هزینه و مدیریت مصارف پیش برده شود و ضمن اهتمام در تامین نهاده ها باید نوع و کیفیت آنها نیز مورد توجه قرار گیرد و افزون بر آن طرح و برنامه زراعی تدوین شود.
وی در پایان سخنان خود ضمن تاکید بر ایجاد دفتر یونیدو در شرکت کشت و صنعت مغان اظهار داشت: برنامه اقدام توسعه سازمان ملل در اتریش مستقر بوده و تیم آن نیز مشخص شده است و در آینده نزدیک همکاری با یونیدو آغاز خواهد شد.
توفیق در تبدیل وضعیت ۲ هزار و ۱۰۰ نفر از کارکنان شرکت
قدیر پسندی، عضو هیئت مدیره و معاون مالی، اداری و بازرگانی با تاکید بر لزوم استفاده هر چه بیشتر از ارتباطات گسترده دکتر قاسم محمدی برای رشد شرکت اظهار کرد: بعد از ابطال واگذاری شرکت به بخش خصوصی مشکلات زیادی در خصوص پرسنل بوجود آمد و برخی از مسئولین اصرار برای بازگرداندن ۲ هزار و ۱۰۰ نفر از کارکنان به قرارداد پیمانکاری داشتند که با پیگیری های به عمل آمده به همراه دکتر قاسم محمدی از طریق وزارتخانه و سازمان امور استخدامی و طی رایزنی ها و جلسات متعدد مسئله به نحو احسن حل شد.
وی افزود: علیرغم اینکه پرسنل زحمتکش کار و تلاش زیادی برای پیشبرد هر چه بهتر امور انجام می دهند، این عزیزان در زمینه رفاهی و تسهیلات با مشکل مواجهند. جلسات متعددی با مدیریت بانک کشاورزی در خصوص ارائه تسهیلات برگزار شده و تفاهمنامه ای در این خصوص منعقد شده است. در زمینه مسکن کارکنان نیز پیگیری هایی بعمل آمده است که امید است، منتج به نتیجه مطلوب شود.
معاون مالی، اداری و بازرگانی شرکت چنین ادامه داد: از نظر آب، وضعیت ما خاص بوده و باید با مدیریت مصرف بهینه آن و همچنین پیگیری از مراجع ذیصلاح بالادستی در زمینه افزایش حقابه اقدام کرده و وضعیت فعلی را مدیریت نماییم. بایستی از همین الان اقدامات پیشگیرانه از قبیل کشت محصولات جایگزین را در دستور کار قرار دهیم.
مدیریت مصرف بهینه آب در دستور کار
حسن نظیفی، عضو هیئت مدیره و معاون کشاورزی و دامپروری شرکت، چالش اصلی در زمینه زراعت را مربوط به آب دانسته و گفت: موفقیت در صنایع وابستگی تنگاتنگ با موفقیت حوزه زراعت داشته و بهره برداری از نظرات و پیشنهادات کارشناسان و راهکارهای ارائه شده از طرف آنان می تواند در حل مشکلات چاره ساز گردد. در چالش آب باید نگاه به آن عوض شده و با رویکرد جدید برنامه کوتاه مدت و بلند مدت در خصوص بهره گیری از سیستم های نوین آبیاری داشته باشیم.
وی افزود: مدل برنامه ریزی شرکت مبتنی بر سیاست های وزارتخانه و تامین زنجیره ارزش بوده و با تناوب محصولات زراعی به آن سمت، حرکت می شود. ماهیت شرکت بر دو محور حاکمیتی و تجاری استوار بوده و در ماهیت حاکمیتی بر کشت محصولات استراتژیک و در ماهیت تجاری نگاه به سوددهی مطرح است. برای موفقیت در این امر نیازمند کشت ارقام جدید متناسب با شرایط آب و هوایی منطقه، بهره گیری از تکنولوژی های جدید، ارتباط با سایر کشورها و کشت مشارکتی هستیم. ما جهت تولید بذر با صربستان وارد مذاکره شده ایم و ارتباط با ممالک دیگر را در دستور کار داریم.
نظیفی تصریح کرد: دولت جهت حمایت از تولید سویا مبلغ ۳ میلیون تومان به ازای هر هکتار یارانه بلاعوض به زارعین اعطا می کند که امیدوارم با پیگیری از کمک های دولتی در این زمینه بهره مند شویم. در خصوص احصا و احیای اراضی نیز یکسری اراضی جدید شناسایی گردیده که در برنامه کشت قرار دارد.
عضو هیئت مدیره و معاون کشاورزی و دامپروری شرکت ابراز داشت: باید هزینه و درآمدها در سال زراعی محاسبه و ورودی و خروجی آن مشخص شود. یکی از مولفه های اساسی بهره وری بوده و مدیران و کارشناسانی که در این خصوص می توانند کمک بکنند، راهکارها و پیشنهادات خویش را ارائه دهند تا به پویایی هر چه بیشتر شرکت یاری برسانیم.
خبرنگار: غلامحسین دیده بان