عضو کمیسیون روابط خارجی در پارلمان ملی عراق در خصوص تلاش آمریکا برای اعزام نیرو به کشورش گفت که توافقنامه راهبردی امنیتی بین عراق وآمریکا فقط مشتمل بر پشتیبانی هوایی و تامین سلاح در حد مورد نیاز است.
مرزنیوز به نقل از ایرنا،’عباس البیاتی’ روز پنجشنبه، توافق راهبردی بین عراق و آمریکا دارای ابعاد سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است، اما بخش امنیتی آن، تنها بر پشتیبانی هوایی آمریکا و مسلح کردن نیروهای عراق در حد مورد نیاز، تصریح دارد.
توافقنامه راهبردی امنیتی بین آمریکا و عراق که در ۲۰۰۸ به تصویب پارلمان ملی عراق رسید ، در ۳۱ دسامبر ۲۰۱۱ با خروج نیروهای آمریکایی به مرحله اجرا درآمد.
بند سوم توافقنامه تصریح دارد که در مقابله با تروریسم محلی و بین المللی ، آمریکا موظف است به درخواست قبلی دولت عراق، در زمینه آموزش نظامی و تامین و مسلح کردن نیروهای نظامی عراق اقدام کند.
وزارت دفاع آمریکا اخیرا تعدادی از نیروهای یگان ویژه خود را به عراق اعزام کرد و مدعی شده است که با موافقت دولت عراق این نیروها وارد این کشور شده اند و بغداد نیز تاکنون در واکنش به دو مرحله اعزام نیرو، اعلام کرده ورود این نیروها به درخواست دولت عراق صورت گرفته است، اما در خصوص مرحله سوم اعزام نیروها هنوز اظهار نظر نکرده است.
گزارش های رسانه ای، تعداد کل نیروهای نظامی آمریکایی را که اخیرا به این کشور اعزام شده اند بالغ بر پنج هزار و ۵۵۰ نیرو شامل سه هزار و ۵۵۰ نیرو در زمینه آموزش نظامی، ۲۰۰ نیرو متخصص در عملیات ویژه آزادی گروگانان و یک هزار و ۸۰۰ نیرو نیز مسوول عملیات ویژه هستند و اغلب آنها در پادگان های نظامی در استان الانبار پراکنده شده اند.
برخی منابع نیز معتقدند که با توجه به حضور مستشاران نظامی و نیروهای عملیاتی ویژه مستقر در برخی پایگاه های الانبار و نینوا و نیز سفارت آمریکا در بغداد، تعداد این نیروهای اندکی بیش از ۹ هزار نفر است.
دولت عراق پیشتر گفته بود که این نیروها عملیات زمینی انجام نمی دهند و فقط مسئولیت پشتیبانی هوایی و کنترل مناطق مرزی عراق با سوریه و هدف قرار دادن تروریست ها را در این مناطق با موافقت دولت عراق برعهده دارند.
اقدام نیروهای آمریکایی در چند عملیات هلی برن در مناطق غیر تعریف شده، مانند شمال بیجی و اطراف کرکوک که خارج از مناطق مسئولیت نیروهای امریکایی است، افکار عمومی عراق را نسبت به فعالیت یگان های اعزامی امریکایی به این کشور نگران کرده است.
عباس البیاتی با بیان اینکه عراق مخالف ورود نیروهای بیگانه به اراضی اش است، تاکید کرد که ما نیازمند هیچ نیروی بیگانه – خواه از آمریکا یا اروپا یا کشورهای دیگر – نیستیم و برای جنگ بر ضد داعش به اندازه کافی نیرو داریم.
البیاتی ادامه داد که ما در رویارویی با گروه تروریستی داعش هیچ گونه کمک و پشتیبانی از هر کشوری که باشد، رد نمی کنیم اما تاکید داریم این کمک ها باید در چارچوب حاکمیت، استقلال و عدم دخالت در امور داخلی عراق باشد.
این نماینده پارلمان ملی عراق خاطر نشان کرد که آزادی اراضی مان از تصرف تروریست های داعش تنها با اعتماد به توانمندی ها و تلاش های ملی و تشکیلات داوطلب مردمی و نیروهای مسلح عراق میسر است.
عضو کمیسیون روابط خارجی در پارلمان ملی عراق تاکید کرد که نباید کمک ها و پشتیبانی ها که دیگران می دهند به وحدت و استقلال ما لطمه بزند.