هزاران نفر از اتباع یمن ساکن عربستان، امروز (دوشنبه) در مقابل سفارت این کشور در ریاض در اعتراض به وضعیت اقامت خود، تجمع کردند.
مرزنیوز به نقل از ایرنا،یمن الان، هزاران یمنی که در عربستان اقامت دارند، در اعتراض به وضعیت اقامت خود پس از دستور دربار ملک سلمان شاه عربستان مجبور به ترک این کشور و یا اخذ روادید شش ماهه شده اند، در مقابل سفارت یمن در ریاض تجمع کردند.
بر اساس قانون دربارعربستان، کفالت اتباع یمنی مقیم این کشور را باید یک فرد و یا محل کار آنها بر عهده بگیرد.
سفارت یمن در ریاض اعلام کرد که فعالیت خود را در این راستا در دو مرحله پیگیری می کند. ابتدا افرادی که گذرنامه قانونی در اختیار دارند، با گرفتن یادداشت از این سفارتخانه روادید عربستان را دریافت خواهند کرد و در مرحله بعدی اسناد لازم را برای افرادی که گذرنامه ندارند، صادر خواهند کرد تا آنها نیز بتوانند روادید عربستان را دریافت کنند.
تجمع کنندگان در مقابل سفارت یمن در ریاض از عدم همکاری پرسنل سفارتخانه این کشور و ندادن اجازه دیدار به آنها، انتقاد کردند.
مقامات عربستان اخراج هزاران یمنی از این کشور را همزمان با حملات هوایی علیه یمن، آغاز کردند که صدها نفر از آنان دیروز وارد گذرگاههای مرزی زمینی بین دو کشور شدند.
در روزهای اخیر، هزاران یمنی مقیم عربستان که از سوی مقامات این کشور مجبور به ترک عربستان شده اند، برای اخذ خروجی در برابر سفارت یمن در ریاض تجمع کردند.
اتباع یمنی در عین حال به خاطر بدرفتاری کارمندان سفارت و کندی روند امور اداری معترض هستند.
به گزارش یمن الان ، یک مقام یمنی در این خصوص گفت: اخراج اتباع یمنی از عربستان به اقتصاد یمن که مهاجران ستون فقرات آن هستند، ضربه خواهد زد و صدها هزار یمنی که با روادید کار قانونی وارد عربستان شده اند را تحت تاثیر منفی قرار خواهد داد.
خبرگزاری عربستان نیز گزارش داد که دولت ریاض شنبه گذشته به مقامات گمرک دستور داده تا وضع اقامت اتباع یمن که به صورت غیر قانونی در عربستان زندگی می کنند، طی دو ماه آینده مشخص شود.
این موضوع بخشی از دستور دربار سعودی در رابطه با اوضاع جاری در یمن و در واکنش به درخواست عبد ربه منصور هادی رییس جمهوری مستعفی و فراری یمن، اعلام شده است.
از ششم فروردین عربستان سعودی به بهانه حفظ دولت منصور هادی، تجاوز هوایی علیه زیرساختها و مراکز مسکونی یمن را آغاز کرد.
از زمان آغاز تجاوز عربستان به یمن، تاکنون بیش از سه هزار نفر از مردم این کشور کشته و شش هزار نفر دیگر مجروح شده اند.