جانشين مرزباني استان خوزستان از کشف محموله قاچاق در آبراه اروند خبر داد.
به گزارش مرزنیوز؛ سرهنگ “منصوررضا عزيزي” در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری پلیس در تشريح اين خبر، بيان داشت: روز گذشته ماموران پايگاه درياباني آبادان در راستاي مبارزه با قاچاق کالا و ارز، حين کنترل شناورهاي عبوري در اروند رود، يک شناور باري حامل کالاي قاچاق که به سمت بندر آبادان در حرکت بود را شناسايي و متوقف کردند.
جانشين مرزباني استان خوزستان افزود: ماموران در بازرسي از اين شناور، ۱۷ هزار و ۵۰۰ کيلوگرم برنج و يک هزار و ۸۰۰ کيلوگرم عسل قاچاق را کشف کردند.
سرهنگ عزيزي با بيان اينکه ۴ متهم در اين رابطه دستگير شدند، تصريح کرد: کارشناسان ارزش کالاهاي کشف شده را بيش از ۵ ميليارد ريال برآورد کردند که پس از تشکيل پرونده اوليه جهت سير مراحل قانوني به مرجع قضائي تحويل داده شدند.
گفتنی است اَروَندرود رود پهناوری در مرز ایران و عراق است، که از پیوستن رودهای دجله، فرات و سپس کارون پدید آمده است. دجله و فرات پیش از پیوستن به کارون در شهر قرنه در ۳۷۵ کیلومتری جنوب بغداد به هم میپیوندند. درازای اروندرود از قرنه تا ریزشگاه آن در خلیج پارس ۱۹۰ کیلومتر است. ریزشگاه اروندرود در میان شهر ایرانی اروندکنار و شهر عراقی فاو است. بصره، خرمشهر، آبادان، خسروآباد و فاو از جمله بندرهای مهم این آبراه هستند که نقش چشمگیری در رونق بازرگانی منطقه دارند. هماکنون ۸۱ کیلومتر از ۱۷۵ کیلومتر طول اروندرود – از محل پیوستن نهر خین به این رودخانه تا مصب آن در خلیج فارس – مرز مشترک ایران و عراق بهشمار میآید. عرض اروند رود بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ متر و عمق آن بین نه تا پانزده متر در نوسان است و هنگام جزر و مد آب، تغییر مییابد و در عین حال برای کشتیرانی مناسب است. اروند عرضی متغیر بین ۴۰۰ متر تا ۱۰۰۰ متر و عمقی تا حدود ۱۸ متر دارد. جریان آب رودخانه اروند از دو رودخانه دجله و فرات در خاک عراق سرچشمه گرفته و رودخانه کارون نیز بداخل آن میریزد. حرکت آب از شمال به طرف جنوب است که به خلیج فارس منتهی میگردد. آب رودخانه اروند که از دریا تأثیر میپذیرد، عمدتاً دارای دو حرکت جزر (کاهش ارتفاع آب و حرکت آن به طرف خلیج) و مد (افزایش ارتفاع آب و حرکت آن از دریا به سمت رودخانه) میباشد که مجموعاً در طول شبانه روز، چهار بار تکرار میگردد. ارتفاع آب در عمیقترین قسمت رودخانه به ۲۵ متر میرسد و اختلاف ارتفاع آب در پایینترین حالت جزر و بالاترین حالت مد به ۵/۳ متر میرسید. وضعیت کرانههای ایران و عراق در اروند به دلیل رسوبات حاصل از جریان آب متغیر است چنانچه در سال ۴۸ منجر به تغییر حدود مرزی ایران و عراق شد. این تغییرات در ساحل رودخانه وضعیتی مخالف همه بهوجود آوردهاست. بدین معنا که در آنجایی که ساحل ایران محکم است ساحل عراق سست میباشد و متقابلاً آنجایی که ساحل ایران سست است، ساحل عراق محکم است. در بخشی از قسمتهای منطقه، زمین آن باتلاقی است چنانچه بیشترین قسمت آن در حاشیه جنوبی جاده امالقصر از جزایر حجام تا رأسالبیشه و منطقه جنوبی آن به سمت خلیج فارس به همین وضع میباشد که عرض منطقه باتلاقی آن در بعضی مناطق به ۴ کیلومتر میرسد.