۱۱ کشور عضو جامعه همسود متشکل از جمهوری های شوروی سابق براساس ابتکار روسیه و برای مقابله با تهدیدهای تروریسم و ممانعت از بازگشت تروریست های افراطی و تکفیری از سوریه و عراق به کشورهای منطقه، طرح ضدتروریستی گسترده ای را اجرا می کنند.
مرزنیوز به نقل از ایرنا، براساس برنامه اقدام مشترک مصوب نشست اخیر سران همسود در قزاقستان که پس از تصویب در پارلمان کشورهای عضو اجرایی خواهد شد، بیشترین تمرکز سازمان های امنیتی و ماموران پلیس بر کنترل مناطق مرزی بویژه کشورهای هم مرز با افغانستان است.
براساس محورهای این سند که امروز (سه شنبه) انتشار یافت، اجرای اقدامات سازمان یافته و جمعی در باره کنترل مرزها از سال ۲۰۱۶ آغاز می شود که تا سال ۲۰۲۰ به صورت یکپارچه عملیاتی خواهد شد تا احتمال هرگونه نفوذ تروریستی و تردد مرزی تروریست ها قطع شود.
تشکیل گروه های حرفه ای ویژه مرزبانی، ثبت شبانه روزی وقایع در مرزها، کسب و جمع بندی اطلاعات همراه تجزیه و تحلیل داده ها برای پیش بینی احتمال وقوع بحران های تروریستی در مناطق مرزی از اهداف طرح هماهنگ بین ۱۱ کشور همسود است.
همچنین با توجه به اینکه «ولادیمیر پوتین» رییس جمهوری روسیه در نشست سران این جامعه گفت بین پنج تا هفت هزار نفر از شهروندان کشورهای عضو همسود به گروه های تروریستی پیوسته اند و بازگشت آنان می تواند خطر آفرین باشد، تشکیل بانک های اطلاعاتی و هماهنگی برای بازداشت این افراد نیز از اقداماتی است که در باره آن توافق شده است.
سران کشورهای همسود شامل روسیه، بلاروس، اوکراین، مولداوی، ارمنستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، ترکمنستان، تاجیکستان و ازبکستان جمعه گذشته مذاکرات ضد تروریستی برگزار کردند.
اوضاع افغانستان یکی از دلایل اصلی نگرانی کشورهای همسود است که با توجه به حضور گروه های مسلح و تروریستی در مناطق مرزی این کشور، درصدد جلوگیری از گسترش آن هستند.
براساس گزارش های انتشار یافته، گروه های تروریستی در سوریه و عراق بویژه جبهه النصره و داعش تاکنون هزاران شهروند خارجی از ۸۳ کشور اروپایی، آمریکایی و روسیه را جذب کرده اند.
شمار اتباع روسی در گروه داعش بیش از دو هزار نفر اعلام شده است که بیشتر از ساکنان مناطق قفقاز بویژه چچن هستند و مسکو تدابیر سختی برای جلوگیری از بازگشت این افراد انجام داده و تاکنون ده ها تن از آنان را بازداشت کرده است.









