مدیرکل راه آهن خراسان رضوی گفت: مبادلات کالا با کشورهای آسیای مرکزی از طریق مرز ریلی سرخس ظرف سه ماهه نخست امسال به میزان ۵۹ درصد از مدت مشابه پارسال بیشتر شد.
مرزنیوز به نقل از ایرنا:محمدهادی ضیایی مهر روز دوشنبه: طی این مدت ۶۰۰ هزار تن کالا با ۱۰ هزار دستگاه واگن از طریق مرز ریلی سرخس با کشورهای آسیای مرکزی مبادله شده است.
وی ادامه داد: مزایای حمل و نقل ریلی نسبت به حمل و نقل جاده ای از قبیل ضریب ایمنی بالاتر و میزان آلودگی کمتر سبب رشد این صنعت و کاهش رفت و آمد کامیون در سطح جاده ها شده است.
مدیرکل راه آهن خراسان رضوی گفت: حمل و نقل ریلی از مرز سرخس در این مقطع زمانی سبب کاهش رفت و آمد ۲۷ هزار دستگاه کامیون از جاده ها، صرفه جویی در مصرف سوخت، کاهش تصادفات جاده ای و کاهش آلودگی محیط زیست شده که گامی بزرگ در جهت حرکت به سمت اقتصاد مقاومتی است.
وی افزود: کالاهای مبادله شده در سه بخش صادراتی، وارداتی و ترانزیتی بوده که ۱۸ درصد آن به میزان ۱۰۹ هزار تن کالاهای صادراتی غیرنفتی شامل سیمان، مواد صنعتی، مواد پلاستیکی، مصالح ساختمانی و رنگ و مواد غذایی، انواع خاک صنعتی و معدنی است که با دو هزار دستگاه واگن به کشورهای ترکمنستان، تاجیکستان، ازبکستان و قزاقستان حمل شد.
مدیرکل راه آهن خراسان ادامه داد: ۱۲ درصد حجم کالاهای مبادله شده به میزان ۷۱ هزار تن نیز وارداتی شامل پنبه، خوراک دام، غلات و مواد صنعتی بود که با هزار و ۲۰۰ دستگاه واگن از قزاقستان، ازبکستان و ترکمنستان وارد ایران و بطور عمده در خراسان رضوی تخلیه شده است.
وی گفت: ۷۰ درصد حجم کالاهای مبادله شده به میزان ۴۲۱ هزار تن نیز کالا ترانزیتی شامل پنبه، گوگرد، کود شیمیایی بود که توسط هفت هزار دستگاه واگن از کشورهای ترکمنستان، ازبکستان و تاجیکستان بارگیری و به مبادی مرزی ریلی به ویژه بندرعباس حمل شده است.
پارسال یک میلیون و ۹۷۰ هزار تن کالا توسط ۳۳ هزار و ۸۵ دستگاه واگن از طریق مرز ریلی سرخس با ترکمنستان و کشورهای آسیای مرکزی در سه بخش کالاهای صادراتی، وارداتی و ترانزیتی مبادله شد. ۱۲ درصد از مجموع ۱۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر خطوط شبکه ریلی کشور معادل هزار و ۵۰۰ کیلومتر در خراسان رضوی قرار دارد.
مبادلات تجاری ایران و ترکمنستان از طریق راه آهن از دو مرز ریلی سرخس و اینچه برون انجام می شود. مرز سرخس به دلیل سابقه، زیرساختهای بهتر و نزدیک بودن به کشورهای آسیای مرکزی و مسیر ریلی بندرعباس بخش عمده ترانزیت و تجارت ریلی کالا بین ایران و آن کشورها را به خود اختصاص داده است.












