محمدابراهیم طاهریان فرد سفیر جمهوری اسلامی ایران در آنکارا خواستار توسعه و گسترش برنامه های آموزش زبان فارسی در ترکیه شد.
مرزنیوز به نقل از ایرنا:طاهریان فرد در نشست ‘بررسی وضعیت زبان و ادبیات فارسی در دانشگاهها و مراکز آموزش زبان فارسی در ترکیه’ با اشاره به عزم راسخ مسئولان فرهنگی کشور میزبان به توسعه آموزش زبان فارسی، بر توجه و اهتمام بیش از پیش بنیاد سعدی به تسهیل فعالیت های آموزش زبان و ادبیات فارسی در ترکیه تاکید کرد.
وی بر ضرورت و اهمیت گسترش زبان فارسی در اقصی نقاط جهان و توافقات صورت گرفته میان مسئولان فرهنگی ایران و ترکیه اشاره کرد و گفت: امروزه دانستن زبان و ادبیات فارسی فرصت مناسبی برای ایجاد شغل و اشتغال زایی است که باید از ظرفیت ایجاد شده در ترکیه و ایران که به همت مسئولان فرهنگی دو کشور صورت گرفته است، بهره برداری مناسب و شایسته صورت گیرد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه با اشاره به نقش بنیاد سعدی در امر آموزش زبان فارسی در اقصی نقاط جهان افزود: حضور دکتر حداد عادل به عنوان چهره ملی در رأس این بنیاد، فرصت مناسبی برای بهره گیری از ظرفیت علمی و شخصیت ملی وی در امر گسترش زبان و ادبیات فارسی در اقصی نقاط جهان است.
طاهریان فرد توسعه متوازن فعالیت ها در همه زمینه ها را ماموریت اصلی کارگزاران جمهوری اسلامی در ترکیه عنوان کرد و گفت: همه کارگزاران ایران می بایست تمام تلاش خود را برای تحقق این امر به کار گیرند.
وی با بیان این که رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آنکارا، وابستگی فرهنگی سرکنسولگری ایران در استانبول و وابستگی فرهنگی سفارت ایران در ارزروم خدمات قابل توجهی را در گسترش فعالیت ها و توسعه روابط فرهنگی میان دو کشور انجام داده اند، افزود: این خدمات قابل تقدیر است.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه همچنین بیان کرد: با توجه به ظرفیت های موجود می بایست در حوزه فرهنگی نیز مثل حوزه های سیاسی، اقتصادی و نظامی از رشد و توسعه متوازنی برخوردار شویم.
وی اقدامات انجام شده در برخی حوزه های روابط بین ایران و ترکیه را برای اولین بار و منحصر به فرد توصیف کرد و ادامه داد: توسعه روابط تجاری دوجانبه، توسعه همکاری های نظامی، امنیتی، قضایی و سایر حوزه ها بیانگر عزم جدی مسئولان دو کشور در این زمینه ها بوده و بخش فرهنگی نیز بایستی متوازن با سایر بخش ها در توسعه روابط فرهنگی گام های موثر و جدی بردارد.
عبدالرضا راشد وابسته فرهنگی سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در استانبول و حسن دیدبان وابسته فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در ارزروم نیز در ادامه این نشست، گزارشی از وضعیت آموزش زبان فارسی و اقدامات انجام شده توسط وابستگی های فرهنگی ایران در استانبول و ارزروم ارایه کردند.
حسن صفرخانی رایزنی فرهنگی سفارت ایران در آنکارا نیز در ابتدای این نشست گزارش اجمالی از نحوه برگزاری پنجمین دوره المپیاد سراسری زبان و ادبیات فارسی در ترکیه و آخرین وضعیت آموزش زبان و ادبیات فارسی در این کشور ارائه کرد.
وی همچنین اقدامات انجام شده از سوی بنیاد سعدی در خصوص تولیدات این بنیاد در حوزه آموزش و گسترش زبان و ادبیات فارسی در ترکیه را تشریح کرد.
این نشست که با حضور حسن صفرخانی رایزن فرهنگی، عبدالرضا راشد وابسته فرهنگی سرکنسولگری ایران در استانبول، حسن دیدبان وابسته فرهنگی سفارت ایران در ارزروم، دکتر عباس نجار معاون آموزشی بنیاد سعدی، دکتر نعمت ییلدریم رییس گروه زبان فارسی دانشگاه آتاتورک، دکتر حجابی رئیس گروه زبان فارسی دانشگاه آنکارا، دکتر عدنان کارا اسماعیل اوغلو رئیس گروه زبان فارسی دانشگاه کریک قلعه، دکتر علی تمیزال رییس گروه زبان فارسی دانشگاه سلجوق، دکتر جباری رییس مرکز آموزش زبان و ادبیات فارسی آنکارا و رضا عزیزیان معاون رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آنکارا برگزار و در جریان آن شرایط و تنگناها و وضعیت کنونی آموزش زبان فارسی در ترکیه بررسی شد.
رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در ترکیه سه روز پیش با همکاری وابستگی های فرهنگی کشورمان در استانبول و ارزروم و با حمایت بنیاد سعدی، اقدام به برگزاری پنجمین المپیاد سراسری زبان و ادبیات فارسی در ترکیه با حضور فارسی آموزان و علاقه مندان به زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه های استانبول، آنکارا، آتاتورک، کریک قلعه و سلجوق در مرکز بین المللی آموزش زبان و ادبیات فارسی آنکارا برگزار کرد.
در مرحله نخست این المپیاد که حدود دو ماه پیش با حضور بیش از ۳۰۰ نفر از دانشجویان، فارسی آموزان و علاقه مندان زبان و ادبیات فارسی به طور همزمان در مرکز آموزش زبان فارسی در شهر آنکارا و در دانشگاه های استانبول، آنکارا، آتاتورک ارزروم، کریک قلعه و سلجوق قونیه برگزار شد، ۶۵ نفر برگزیده شدند که این فارسی آموزان در مرحله دوم به رقابت پرداختند تا ۱۰ نفر برتر این رقابت برای طی دوره تکمیلی به ایران اعزام شوند.
در کشور ترکیه هم اکنون حدود ۵۰۰ نفر در دانشگاه های این کشور و نیز در مراکز آموزش زبان فارسی متعلق به وابستگی های فرهنگی ایران در آنکارا، استانبول و ارزروم مشغول به تحصیل هستند.