نماینده مردم ارومیه و عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: تونل انتقال آب از جنوب آذربایجان غربی به دریاچه ارومیه پیشرفت مناسبی دارد و این طرح تا پایان سال ۱۳۹۸ به بهره برداری می رسد.
مرزنیوز به نقل از ایرنا:سیدهادی بهادری روز جمعه با بیان اینکه این طرح ۶۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، بیان کرد: طرح های مشابه با گذشت ۲۰ سال از آغاز عملیات اجرایی آنها، هنوز به اتمام نرسیده ولی حساسیت نسبت به احیای دریاچه ارومیه سبب شده است تا طرح انتقال آب از سد کانی سیب با جدیت اجرا شود.
وی با اعلام اینکه این طرح در سه شیفت کاری در حال اجراست، اضافه کرد: تخصیص به موقع اعتبارات می تواند در پیشبرد برنامه ها برای اتمام این طرح نقش موثری داشته باشد.
رییس پیشین دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی با بیان اینکه طرح های مهم این ستاد هنوز به بهره برداری نرسیده است، گفت: برخی طرح های مهم از جمله طرح انتقال آب از پیرانشهر و انتقال پساب به پیکره دریاچه تا پایان سال ۱۳۹۸ به بهره برداری می رسد که نقش بسزایی در احیای نگین آبی آذربایجان خواهد داشت.
به گزارش ایرنا ستاد احیای دریاچه ارومیه نقش هماهنگی برای اجرای طرح های احیا را بر عهده دارد و اعتبار اختصاص یافته به این ستاد برای تکمیل طرح ها در اختیار دستگاه های مرتبط از جمله شرکت آب منطقه ای، جهاد کشاورزی، اداره کل محیط زیست و اداره کل منابع طبیعی قرار می گیرد.
ستاد احیای دریاچه ارومیه در گام نخست مطالعاتی برای احیای این دریاچه آغاز کرد و در سریع ترین زمان ممکن طرح های ۴۴ گانه نهایی برای احیای این دریاچه در دستور کار قرار گرفت.
نگین آبی آذربایجان در قالب طرح های ستاد احیا قرار است ظرف مدت ۱۰ سال/ از ۱۳۹۴/ به تراز اکولوژیک خود برسد؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بین المللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.
دریاچه ارومیه یک حوضه آبی بسته است که آب آن از محل بارش مستقیم و روان آب ورودی از آب راهه ها، ۲۱ رودخانه دائمی و ۳۹ رودخانه دوره ای سیراب می شود.