شخصیت های سیاسی، رهبران احزاب مخالف دولت افغانستان و شماری از مقامات سابق این کشور، در نشستی مشترک با توجه به روند رو به وخامت امنیت در افغانستان، خواستار بازنگری در پیمان امنیتی شدند که ‘دولت وحدت ملی افغانستان’ در سال ۱۳۹۳ خورشیدی با آمریکا امضا کرد.
مرزنیوز به نقل از ایرنا:تعدادی از چهرههای شاخص سیاسی و مبارزان جهادی افغانستان دیشب (چهارشنبه شب) در منزل «صبغت الله مجددی» در کابل گردهم آمدند و ضمن بررسی وضعیت امنیتی کشور و تبادل نظر درباره آن، خواستار تجدید نظر دولت در پیمان نامه امنیتی کابل – واشنگتن شدند.
خبرگزاری «صدای افغان» موسوم به «آوا» از حضور «حامد کرزی» رئیس جمهوری سابق افغانستان، «محمد حنیف اتمر» مشاور سابق امنیت ملی رئیس جمهوری، «انوارالحق احدی» فعال سیاسی، « محمد محقق» معاون دوم ریاست اجرایی دولت، «کریم خلیلی» رییس شورای عالی صلح ، «محمد یونس قانونی» معاون اول رئیس جمهوری سابق ، «عبدالهادی ارغندیوال» رییس حزب اسلامی ، « رنگین دادفر سپنتا » وزیر اسبق امور خارجه افغانستان و نمایندگان ژنرال «دوستم» معاون اول رئیس جمهوری و جمعی از فعال سیاسی ، رهبران احزاب و فرماندهان جهادی در این جلسه خبر داده است.
در اخبار منتشر شده مشخص نیست، در رای گیری که برای اعلام موافقت با بازنگری پیمان نامه امنیتی با آمریکا گرفته شد، حاضران هر یک چه آرایی داشتند و تنها به توافق اکثریت برای انجام این کار اشاره شده و مشخص شدن این نکته از آن منظر مهم است که در میان حاضران در جلسه از امضا کننده پیمان نامه تا مشوق آن حضور داشتند.
در خبر آوا آمده است که کرزی رییس جمهوری سابق از پیمان امنیتی با آمریکا و بحران امنیتی کشورش انتقاد کرد و خواستار بازبینی و تجدید نظر در این پیمان نامه شد.
نمایندگان مجلس افغانستان دیروز نیز در جلسه علنی با اکثریت آرا به طرح ارزیابی این پیمان نامه امنیتی رای دادند و قرار شد در نشستی نمایندگان در مورد اصلاح یا لغو این پیمان تصمیم بگیرند.
پیشنهاد پیمان نامه امنیتی آمریکا در اواخر دولت کرزی از سوی آمریکایی ها با هدف مشروع کردن حضور غیر قانونی خود در افغانستان ارایه شد، ولی کرزی از امضا آن طفره رفت و در نهایت تصمیم برای آن را به «لوی جرگه» یا همان مجلس بزرگان وانهاد و بر خلاف انتظارش این مجلس تحت ریاست مجددی به امضا آن رای مثبت داد، اما باز کرزی تا آخر دوره دولتش از امضا آن خودداری کرد.
با روی کار آمدن دولت وحدت ملی نخستین اقدامی که انجام شد، امضا این پیمان نامه بود که توسط اتمر انجام شد و مجددی هم به عنوان موافق و مشوق در جلسه حضور داشت.
البته در فضای مجازی به نقل از صبغت الله مجددی آمده که او در نشست دیروز در مورد نقش خود در روند امضا این پیمان نامه گفته، باید در قرارداد امنیتی تجدید نظر شود، از اعمال خود مایوس هستم و از مردم افغانستان عفو می خواهم.
مجددی از مجاهدان دوره مبارزه با اشغالگران شوروی سابق و فقهای اهل سنت افغانستان است و از سال ۲۰۰۵ میلادی تاکنون رئیس مجلس سنای این کشور است و در سال ۲۰۰۳ میلادی نیز ریاست مجلس تصویب کننده قانون اساسی را نیز برعهده داشت.
رهبران احزاب و چهره های سیاسی شرکت کننده در نشست منزل مجددی همچنین بر اصلاحات سیاسی و انتخاباتی، برگزاری انتخابات شفاف و عاری از تقلب و حل بحران امنیتی کشور با مشارکت مردم بحث و تبادل نظر کردند.
۲۸ مهر ماه امسال قرار است در افغانستان انتخابات نمایندگان مجلس برگزار شود و تاکنون علاوه بر حذف چند صد مرکز رای گیری از روند انتخابات به خاطر ناامنی در آن مناطق، دهها سند نیز که نشانگر غیر مطمئن بودن روند شناسایی رای دهندگان و نبود راهکار عملی برای ممانعت از تقلب از سوی مخالفان دولت منتشر شده است.