سروزی ایالت بلوچستان پاکستان ثبات و آرامش در مرزهای مشترک ایران و پاکستان را به نفع دو کشور دانست و گفت که پاکستان هرگز از برخی مشکلاتی که هر از گاهی در مناطق مرزی رخ می دهد، خوشحال نیست.
‘عبدالمالک بلوچ’ روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: ایران کشور دوست و همسایه ما است. مشترکات تاریخی و فرهنگی فراوان و منافع مشترک با یکدیگر داریم.
وی با اشاره به سفر اخیر ‘علی اوسط هاشمی’ استاندار سیستان و بلوچستان به شهر ‘کویته’ مرکز ایالت بلوچستان گفت: قرار است من نیز بنا دعوت استاندار سیستان و بلوچستان به ایران سفر کنم تا بتوانیم بیش از پیش در مسیر حل مسایل موجود میان دو طرف و گسترش روابط گام برداریم.
به گفته سروزیر ایالت بلوچستان، در جریان سفر استاندار سیستان و بلوچستان به کویته، موضوع های فراوانی به ویژه موضوع امنیت مرزها مورد بحث و گفت و گو قرار گرفت و هر دو طرف توافق داشتند که باید بطور موثر علیه عواملی که سبب بروز ناامنی بر دو کشور همسایه می شوند، مبارزه کرد.
وی در پاسخ به این سوال که چرا پاکستان نیروی کافی در مرزهای مشترک خود با ایران مستقر نمی کند تا از بروز مشکلاتی چون قاچاق کالا و تنش های مرزی برای طرف ایرانی جلوگیری شود، بدون ارائه پاسخ مشخص، گفت: برخی می گویند که ریشه مشکلات در طرف پاکستان است و ادعاهایی هم وجود دارد که برخی مشکلات ناشی از طرف ایران است اما آنچه مسلم است، اینکه ما سعی داریم تمام مسایل را به دقت مورد بررسی قرار دهیم و راه حلی مناسب برای آن بیابیم.
عبدالمالک بلوچ گفت: آنچه مسلم است، ایران و پاکستان هر دو از وجود تنش های مرزی رنج می برند و ناامن بودن مرزها به نفع هیچ یکی از طرفین نیست. ایجاد ثبات و امنیت در مرزهای دو کشور اولویت نخست هر دو همسایه است.
وی تاکید کرد: پاکستان در مبارزه با شبه نظامیان و عوامل ناامنی در مرزها کاملا جدی است و هرگز از این که گاهی مرزهای دو کشور دچار تنش و ناآرامی می شود، خوشحال نیست.
سروزیر ایالت بلوچستان گفت: سیاست اصولی دولت پاکستان در خصوص تمام همسایگان این است که اجازه ندهد از خاک این کشور علیه کشورهای همسایه یا دیگر کشورها استفاده شود.
عبدالمالک بلوچ گفت که به دلیل طولانی بودن خط مرزی ایران و پاکستان، کنترل تمام نقاط آن بسیار مشکل است.
سروزیر ایالات بلوچستان پاکستان در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه چه راهکاری را مناسب ترین راهکار برای جلوگیری از پدیده قاچاق کالا در مناطق مرزی دو کشور می دانید، گفت: قانونمند شدن تجارت کالاهای مجاز، بهترین راهکار است. ما هم اکنون سعی داریم این کار را در ‘بندر گوآدر’ و مناطق ‘پنج گور’ و ‘تربت’ انجام دهیم و در منطقه مرزی ‘تفتان’ هم این کار از قبل شروع شده است.
وی تاکید کرد: خواسته ما، قانونمند شدن و ساماندهی شدن تجارت مرزی در نقاط مختلف میان ایران و پاکستان است و در تلاش هستیم تا با همکاری طرف ایرانی، این امر را با ایجاد امکانات و مکانیسم های مناسب، عملی کنیم.