گرچه تبلیغات انتخاباتی در عراق زودتر از موعد آغاز شده، اما هنوز ائتلاف های انتخاباتی نامشخص و مبهم است که به اعتقاد کارشناسان، این امر به اهمیت فوق العاده و حساسیت انتخابات ۱۲ می ماه ۲۰۱۸ (۲۲ اردیبهشت ماه ۹۷) بر می گردد.
مرزنیوز به نقل از ایرنا، هر چند در سطح رسانه ها پیرامون پاره ای ائتلاف های انتخاباتی بین جریان های سیاسی عراق گمانه زنی می شود، اما رهبران و شخصیت های سیاسی می گویند که هنوز درباره کم و کیف این ائتلاف ها مشخص و نهایی نشده است.
اخبار ضد و نقیضی که از پستوی احزاب سیاسی عراقی خارج می شود، گاه همه تحلیل و تفسیرها و گمانه زنی های گذشته را دچار تردید می کند.
تازه ترین این گزارش ها، اظهارات منسوب به ‘صلاح العبیدی’ سخنگوی ‘مقتدا صدر’ است که در سطح رسانه های عراقی منتشر شده که گفته است، فعالیت ‘فراکسیون صدر’ در پارلمان عراق تا چهار سال آینده به حال تعلیق در آمده است.
العبیدی افزود که به دستور مقتدا صدر رهبر ‘جریان صدر’، فعالیت فراکسیون صدر در پارلمان عراق موسوم به ‘الاحرار’ (آزادگان) برای مدت چهار سال به حال تعلیق درآمده است.
وی گفته است که فراکسیون صدر در طول دو دوره انتخابی گذشته به جای اهتمام به مردم برای تثبیت جایگاه سیاسی خود تلاش کرده و مقتدا صدر بر همین اساس فعالیت آن را به حال تعلیق درآورده است.
این تصمیم مقتدا صدر، به معنای آن است که صدری ها در انتخابات ۲۰۱۸، فهرست انتخاباتی ارائه نخواهند کرد.
صلاح العبیدی تصریح کرد که مقتدا صدر هر گروه انتخاباتی که بتواند برنامه مدون داشته و هدف اش خدمت به مردم و مبارزه با فساد باشد را حمایت خواهد کرد و از طرفداران خود خواهد خواست که به نفع او در انتخابات آتی رای بدهند.
او در عین حال خاطر نشان کرد که جنبش های اجتماعی در طول سالهای اخیر بیش از هر گروه دیگری به صدری ها نزدیک بوده اند و تلویحا این احتمال را مطرح کرد که جریان صدر از جنبش های اجتماعی تحت عنوان ‘جنبش های جامعه مدنی’ حمایت کند.
سه تن از اعضای برجسته جریان ‘حکمت ملی’ به رهبری ‘سید عمار حکیم’ در گفت و گوهای جداگانه ای با خبرنگار ایرنا، تاکید کردند که هنوز نقشه نهایی ائتلاف های انتخاباتی در عراق مشخص نشده است.
خانم ‘لیلی الخفاجی’، ‘شیخ حمید المعله’ و ‘عباس العیساوی’ در این گفت و گوها خاطر نشان کردند که به رغم استمرار گفت وگوها بین جریان های سیاسی مختلف، اما هنوز هیچ ائتلاف انتخاباتی مشخصی شکل نگرفته است.
حمید المعله گفت که اعلام نهایی نقشه ائتلاف های انتخاباتی در عراق منوط به تصویب قانون انتخابات در پارلمان است.
العیساوی نیز گفت که تنها گروه های تروریستی و عناصر و جریان هایی که خیر عراق را نمی خواهند، از ائتلاف های انتخاباتی این دوره مستثنی هستند و بقیه جریان ها و گروه های سیاسی که در فضای منافع عراق حرکت می کنند، مشمول ائتلاف با جریان های دیگر هستند.
خانم الخفاجی نیز یادآور شد که جریان حکمت ملی برای جذب جریان های مختلف سیاسی در عراق یک گروه انتخاباتی با عنوان ‘جبهه فراگیر وحدت عراق’ را مطرح کرده که هدف اولیه آن ائتلاف با تمامی جریان ها و گروه ها و شخصیت هایی است که به وحدت کشور اعتقاد دارند.
حمید المعله نیز تاکید کرد که ائتلاف های انتخاباتی این دوره متفاوت از ائتلاف های انتخاباتی سابق خواهد بود و از مهمترین ویژگی های آن شکل گیری ائتلاف های فراگیر انتخاباتی با ‘چاشنی ملی’ است.
به گفته وی، در این دوره ائتلاف های انتخاباتی مبتنی بر گرایش های مذهبی، قومیتی و نژادی وجود نخواهد داشت و بر همین اساس، ائتلاف های انتخاباتی از نظر تعداد گروه های سیاسی و پایگاه اجتماعی گسترده تر از گذشته است.
شعارهای تبلیغاتی این دوره از ائتلاف های انتخاباتی نیز بر خلاف گذشته که هر گروه انتخاباتی برای دفاع از یک مذهب یا دین و یا قومیت منتسب به آن، تلاش می کرد در این دوره شعارها بیشتر حول خدمتگزاری به مردم، مبارزه با فساد اداری و مالی و حمایت از وحدت ملی عراق است.
در بین گروههای فعال و جدید انتخاباتی در عراق برخی شعار دفاع از ‘الحشد الشعبی’ و گروه های مقاومت اسلامی درعراق را برگزیده اند.
‘احمد الاسدی’ سخنگوی سابق الحشد الشعبی و سخنگوی فعلی گروه انتخاباتی ‘المجاهدین’ در اظهاراتی گفته است که هدف همه گروه های انتخاباتی که به نام الحشد الشعبی شکل می گیرد، دفاع از موجودیت الحشد و گروه های مقاومت اسلامی در عراق است.
کارشناسان در عراق اتفاق نظر دارند که انتخابات آینده، انتخاباتی سرنوشت ساز در این کشور است، زیرا به اعتقاد آنها، شکل نظام سیاسی حاکم بر عراق از مرحله تحول به مرحله تثبیت می رسد و برای همین، همه گروه ها و جریان های سیاسی عراقی در اعلام نقشه نهایی ائتلاف های انتخاباتی خود با دیگر جریان های موجود، حساسیت ویژه ای به خرج می دهند.
کد خبر: